Brit toplista: élen a definitív Xenoblade Chronicles

Több érdekes változást is hozott a legutóbbi brit játékeladási toplista, így például a Xenoblade Chronicles: Definitive Edition érkezésével az Animal Crossing: New Horizons három hete tartó uralma is véget ért.

Kapásból a brit eladási toplista élén nyitott a múlt héten megjelent Xenoblade Chronicles: Definitive Edition, a játékból kétszer annyi példány fogyott, mint a Wii-n bemutatkozott eredetiből 2011-ben. Érdekesség, hogy a 2017-es Switch-exkluzív folytatás rajtját már nem sikerült felülmúlnia, igaz, nem maradt el sokkal tőle. (A toplista csak a dobozos eladásokat számlálja, márpedig a koronavírus-járvány miatt több üzlet is zárva tart az Egyesült Királyságban.)

Az Animal Crossing: New Horizons így csak a második lett, míg őt a Call of Duty: Modern Warfare követi. Más Switch-megjelenések is befértek a listára, még ha nem is csíptek meg előkelő helyet: a Borderlands-kollekció a tizennyolcadik, a BioShock-csomag a huszonkettedik helyen végzett. Az XCOM 2 nem jelent meg dobozosan, ezért nem szerepel listán, és ebből az okból nem érdemes keresni a felhozatalban a Minecraft Dungeonst sem.

Múlt héten vette kezdetét a Sony Days of Play akciósorozata is, amiből nem kevés PlayStation 4-cím tudott profitálni: a Days Gone a hatodik, a The Last of Us: Remastered a kilencedik, míg a  PlayStation VR Worlds a tizedik helyre ugrott előre. Ezenkívül a God of War és a Marvel's Spider-Man fért be a legjobb húsz közé egy tizenegyedik és egy tizennegyedik hellyel. A viszonylagos tumultus velejárója, hogy az előző hét ezüstérmese, a Mario Kart 8 Deluxe kiesett a tízes élbolyból és csak a tizenkettedik lett - erre mostanában nem sokszor volt példa.

  1. Xenoblade Chronicles: Definitive Edition
  2. Animal Crossing: New Horizons
  3. Call of Duty: Modern Warfare
  4. Grand Theft Auto V
  5. FIFA 20
  6. Days Gone
  7. Star Wars Jedi: Fallen Order
  8. Minecraft (Switch)
  9. The Last of Us: Remastered
  10. PlayStation VR Worlds
13 komment - szólj hozzá!