A Codemasters gyártja az új WRC-játékokat

A Codies csapata öt évre szóló szerződést írt alá a rali-világbajnokság szervezőivel, így 2023-től ők gyárthatják a FIA World Rally Championship hivatalos játékait. Ennek ellenére nem szenved majd kárt a DiRT-széria sem.

Nem is kérdés, hogy az utóbbi években a WRC-játékok mindig egy lépéssel a DiRT-széria mögött haladtak, most pedig úgy tűnik, hogy ezt megelégelte a versenysorozatot szervező FIA. 2013-ig a Milestone csapata, őket követően pedig a Kylotonn felelt a rali-világbajnokság hivatalos pecséttel ellátott játékaiért, 2023-tól 2027-ig azonban a ralijátékok királya, a Codemasters veszi át a stafétát - ők felelnek majd a PC-s, konzolos és mobilos kiadásokért is.

Mondanunk sem kell, hogy a DiRT- és DiRT Rally-szériákkal, előtte pedig a legendás Colin McRae-sorozattal a Codies a zsáner legnagyobb veteránja, így nem is kétség, hogy jó kezekben lesz a licenc. Ezzel a brit stúdió két óriási versenysorozat videojátékos adaptációiért felel majd, hiszen ne feledjük: ők viszik a Formula-1 éves játékait is.

Ilyenkor természetes, hogy felmerül a kérdés: mi lesz a DiRT-szériával? A stúdió szerint nincs okunk az aggodalomra, a közkedvelt sorozat nem megy sehova. A fejlesztőcsapat egyébként jócskán előretervez, így a függönyök mögött már a 2023-as WRC-játékot követő projekt is körvonalazva van. Természetesen addig sem maradunk sárdagasztás nélkül, hiszen idén októberben megérkezik a DiRT 5, amelyet már az új konzolokon is pörgethetünk majd.

25 komment - szólj hozzá!