Epic: jót tettek az eladásoknak az ingyenjátékok

  • Írta: fojesz
  • 2020. június 2.
  • Hír
Link másolása
Már el sem tudjuk képzelni a csütörtökünket az Epic Games Store ingyenes játékai nélkül, de a kérdés persze mindig ott bujkált bennünk: hol éri ez meg az üzletnek és a fejlesztőknek? Tim Sweeney mindenre választ adott.

Kezdetét vette a GameSpot Play for All címet viselő eseménysorozata, amelynek a keretein belül Tim Sweeney, az Epic Games vezetője is interjút adott a lapnak. Ebben árulta el az úriember, hogy az Epic Games Store ingyenes játékai jó húzásnak bizonyultak a részükről, és bár konkrét címeket nem említett, azt leszögezte, hogy mind nekik, mind a fejlesztőknek megérték ezek az akciók.

Sweeney szerint az ingyenjátékok révén a játékosok egy sor olyan címet és műfajt is kipróbálhattak, amihez egyébként hozzá sem nyúltak volna, ez pedig végső soron az eladások növekedését hozta magával a fejlesztők számára: "Ha nem szereted az olyan játékokat, mint a Satisfactory, nem fogod megvenni, de ha megkapod ingyen, rájössz, hogy egy remek játék."

"Az emberek egy csomó kiváló játékot fedeztek így fel, ami jól jött a fejlesztőknek. A legtöbb csapat, amelyik ingyen adta a címét, azt tapasztalta, hogy az epices akció után a Steamen és a konzolokon megugrottak az eladásaik a megnövekedett figyelem miatt, szóval ez egy pozitív dolog volt, ráadásul új felhasználók tízmillióit húzta be az Epic Games ökoszisztémájába, ami csodálatos a cégünk számára."

Sweeney ezzel együtt újra megpendítette, hogy Androidra és iOS-re is elhozná az Epic Games Store-t. Ez egy régi terv a cég részéről, és Androidon már volt előjele is: a Fortnite launchere mostanra a hivatalos Epic Games-alkalmazásként működik.

Az Epic Games Store most a Borderlands: The Handsome Collectiont adja ingyen.

44.
44.
godach
#43: Bocs, ezt akartam:

"Mert ők általában az elejétől fizetik a stúdiókat, felvállalják a kockázatot, hogy semmi nem lesz belőle, vagy elhúzódik 1-2 évet. Nem a már beta+ állapotú (esetenként Kickstarter óta Steamre igért) termékre csapnak le némi készpénzzel, hogy X hónapig csak náluk legyen. + mint kiderült, ha valaki nem írja alá az exluzivitást, fel sem kerülhet a kínálatba, ha nem elég nagy név/kiadó. "
43.
43.
godach
" Az senkit sem zavar, ha a fejlesztő, valamit csak a saját store-jában árul, ahogy azt az Origin, a uPlay, a battle net, stb teszi. Persze nem egy barátságos gesztus, de ezt megérti az ember. Az Epic viszont nagy pénzeket fizet a kiadóknak, hogy csak nála jelenjen meg valami (még a gyártó boltjában SE), ezzel rákényszerítve a játékost, hogy náluk vásároljon.

Az emberek többsége rossz néven veszi, ha valamire rá van kényszerítve :) "

Idézet, de a lényeg benne van.
39.
39.
#36: A logika ott hibázik, hogy az egyik fennmarad, nagyon valószínű, hogy a microsoft store-ja, illetve game passjai, a fortnite meg lassan véget ér, azok a tizenévesek akik tolták már most mást akarnak majd tolni, plusz enny ideig nem lehet abban sem fenntartani az érdeklődést, és látni is amúgy aki néha figyel a reakciókra, plusz látni a többit, ami szakít abból a közönségből, pl. warzone, meg más gammák, így az hanyatlani fog és marad az engine ami nyilván simán jó, de a legvalószínűbb, hogy muszáj lesznek új faszságot gyártani, ezt meg kukázni, ahogyan a Paragonnal is tették, ami kb 1000x volt csak jobb minden téren mint egy hulladék fornite. Az utolsó mondatoddal pedig annyi a baj hogy nem igaz: "bármikor vásárolhatnak később" - de egyelőre az látszik, hogy NEM VÁSÁROLNAK :D ennyi :D ez a tény most, később vehetnek...de eddig lófaszt se vettek csak az ingyeneseket. Amúgy meg személy szerint basszák meg mert pl. vártam a Huntdown-t, retro oldalra scrollozós shooter, erre eskü nem figyeltem és amikor meg észrevettem hogy Steam azt írja 2021 az epic miatt akkor megint rájöttem hogy ja bazmeg ezzel se játszom nyáron miattuk. Persze nem gond, kivárom, de ez a legnagyobb baromság, amit láttam a gamer világban. Ha valami PS-en van, akkor az PS-en van, nem a PS egy adott közönségének, ha Xboxon akkor Xboxon nem pedig a fehér színú Xboxokon csak, na mindegy. Egyéni szoc problémám :)
38.
38.
xanatos0911
Én meg úgy vagyok vele, hogy jól behúzom az összes ingyen játékot, mert sosem tudom, hogy hogyan valtozik idővel a hangulatom, de akar az ízlésem is. Jó lesz az egynek és lehet, hogy soha sem fogom feltelepíteni, de legalább már megvan és a lehetőség adott. 5 másodpercbe kerül behúzni az adott heti játékot. Aztán ennyi, ha kiderül, hogy szerezhet jó élményeket a későbbiekben akkor már megérte, ha nem akkor meg hat... nem vesztettem semmit.
37.
37.
Extol
Érdekes, én úgy vagyok vele, hogy ha valami nem érdekel az ingyen sem kell, hiszen nem csak a játéknak van ára de az időnek is, nem töltöm azzal amivel nem akarom.
36.
36.
manderel
#25: "Game pass ha veszteséges? Na és van a store ahol VÁSÁROLNAK és jön a bevétel"

Epic Store ha veszteséges? Na és van a Fortnite, vagy az Unreal Engine, és jön a bevétel..
Érted már mire akart rávezetni Kawada?

Úgy állítható párhuzamba a GamePass és az Epic Store, hogy mindkettő egy veszteséges divízió, ami behúz a cég berkeibe. Hiába alig vásárolnak most az Epic boltjában, minden felhasználójuk potenciális vásárló, akik bármikor vásárolhatnak később, ha már úgyis használják a Storet. Minél több embert húznak be az ingyenes akcióikkal, annál több ilyen lesz idővel.
31.
31.
kryszisz
#29: Lehet olyan, mint a South Parkos srácok: örök negyedikes:D mondjuk ők legalább viccesek, cryteket meg simán csak ki kellett volna lőni a SpaceX-el:D
28.
28.
crytek
#26: Miért most mellette kampányolok a msnak?? Szerintem nem igen.

Ja és igen itt az újabb nyereséges húzása az epicnek 0 day ingyen be lehet majd húzni a legújabb megjelenő Total War játékot... nos ezért vajon hány millát tejeltek? Nesze neked store bevétel ,szánalom

#27. jaja csakis :)
26.
26.
logic5
#25: Te annyira okosan megmondasz mindent, emlékezzünk már, amikor a MS Store ellen kampányoltál szánalmasan hónapokig. Most ugyanezt csinálod az Epic-kel. Ásd már el magad... Hihetetlen vagy, de komolyan.
23.
23.
Ooorky
#21: Gta V már fél éve benne volt a PS Now-ban, lehet maga a Rockstar ajánlotta fel, hogy megpörgessék a mikrotranzakciókat.
21.
21.
crytek
#18: Nem hit kérdése szimpla matek az meg az epic ellen szól...erőteljesen

GTA 5 -re azért kíváncsi lennék mennyit csengetett az epic. Mivel az a game az ezer évessége ellenére is kb a létezése óta tagja minden top 10 eladási listának és még évekkel a megjelenése után is több10 milliók fogynak belőle.

De te bármit bukásnak könyvelnél el ha lenne egy másik feneketlen pénzkútad amiből folyamatosan jön a zseton? Nem hiszem epic is sikernek véli látod ,holott bukik mint a szél de mivel a fortnitne + engine ömleszti a zsetont ez az a szint amikor meg se érzik...csak így a store akkor minek ha nem hoz bevételt csak visz? Ez az 10 milliárdos kérdés
19.
19.
Cole
bá->a
Bocs a duplát. :D Hülye telefon.
18.
18.
Cole
Számok és betűk, tök jó de én még mindig nem tudom elhinni, hogy ez nekik nem bukás, főleg az elején amikor előre perkáltak mindenért.
Bár amióta bá steam is behozta a 3 hónapos szabályt azóta nem is mennek át annyian talán.
17.
17.
Clayman
#16: :D Te egy poén vagy :) Hogy egy kicsit segítsek neked: van már online pornó, próbáld ki. Talán akkor kevésbé lennel ilyen frusztrált. Amúgy nektek fizet valaki hogy a hulyesegeitek szajkozzatok?
14.
14.
crytek
#13: Az ingyen játékokért az epic pénzt csenget a kiadóknak = bukta
Az hogy csak ott veheted meg mert 3-4-5 millió $-ért lefizeti a fejlesztőket = bukta.

Nos ennek fényében az a 250 millió userek által elkötött $ amiból az epic csak a töredékét tartja meg + levonod belőle a száz + milliós lefizetgetéséeket ott vagyunk hogy only fortnite hozott tiszta bevételt az userek vásárlása egy kanyit se...

Értem én hogy a fortnire meg engine bevétel az isten (valvenek meg a csgo dota stb) de akkor mi a ráknak van a store játékokkal? Dísznek csak hogy lehessen leírni adózásnál direkt bukást is? Arra mondjuk jó azt hozza ezerrel
13.
13.
#12: Miért vennénk le?Használták az epicet?Igen!Volt belőle hasznuk?Igen!
Ha csak 1 dollár hasznuk is van már nem veszteségesek ahogy írod.
Logikáddal ki lehetne hozni, hogy a steam is veszteséges.
Fortnite-cs:go ez a 2 játék egyedül dollár milliárd hasznot hoz a a steamnek és az epicben.Még mindig tartom, hogy baromi nagy ostobaságot beszélsz.
12.
12.
crytek
#11: "Az impozáns 680 milliós összegből, 251 millió a harmadik féltől, illetve külsős kiadóktól származó játékokból folyt be"

Olvasd és értelmezd...ha leveszed az epices csökevényeket kemény 251 millió $-t költöttek az emberek 1 év alatt EGY ÉV ALATT EXKLUZÍV játékokra amiket PC-n csak ott vehettél meg...

Steamen 2 db game hozta ezt a számot 1.5 hónap alatt úgy hogy NEM CSAK steamen voltak elérhetőek sőt a másik ott van azóta is a 300ft-os game passban...
Tehát a storeban nyugodtan mondhatjuk a kutya se vesz semmit mert ez a 251 millió kurva nevetséges
11.
11.
#8: Honnan szeded ezt a baromságot?

2018 3milliárd !!!! dollár tiszta haszon.Ez csak a fortinte a store nincs benne.
https://metabro.hu/hu/2018/12/28/es-ez-mar-csak-a-tiszta-nyereseg-nem-az-osszes-bevetel-2018-ban-mindenkit-odavert-az-epic-cikk/

2019-ben csak store adat van 108m felhasználó.680millo dollárt költött csak a store-ban.Nincs benne a fortnite.
https://www.pcx.hu/680-millios-bevetellel-zarta-2019-et-az-epic-games-store

Nézz már utána légy szíves mielőtt fröcsögsz minden epic hír alatt, hogy veszteséges.
9.
9.
kryszisz
#8: Azért arra figyelj, hogy a nagy hahotázásban nehogy véletlenül felborulj a székkel, mert még a végén beütöd a kis buksid és még butuskább leszel;)
8.
8.
crytek
"A legtöbb csapat, amelyik ingyen adta a címét, azt tapasztalta, hogy az epices akció után a Steamen és a konzolokon megugrottak az eladásaik a megnövekedett figyelem miatt"

Erről ennyit azt hogy veszteséges az epic store már hivatalosan is confirmed. Ez ennyi. Epicen a kutya se vesz semmit ez is kegyetlenül de nagyon jól tükrözi.
De való igaz amiről eddig is beszéltem ingyen accountok legyártásában már az első lehet az epic ezt az egyet sose veszi el tőle senki sem. Oltári... egyre jobban várom az év végi számaikat...már előre röhögök
6.
6.
belaman
Jéé, még a végén kiderül, hogy aki a crackelt játékot próbálja ki először, mégsem okoz felbecsülhetetlen károkat a fejlesztőnek/kiadónak?
3.
3.
kalas
És tényleg, én pl sose adtam volna pénzt a WorldWarZ-ért, nem igazán érdekelt őszintén.. erre most naponta darálom a zozókat csak hogy fejlődjek
1.
1.
Obi Wan Kenobi
Most már tuti hogy a GK baitel :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...