A Sega a Fog Gaming megvalósítására készül

  • Írta: fojesz
  • 2020. június 3.
  • Hardver
Link másolása
A japán Famitsu magazin egyik cikkéből derült ki, hogy a Sega az úgynevezett Fog Gaming koncepció megvalósítására készül. Ennek lényege, hogy a kihasználatlanul álló játéktermi gépek erőforrásait egy streamingszolgáltatásként hasznosítanák.

Nem a Game Gear Micro volt a Sega egyetlen mai bejelentése, igaz, az egyelőre Fog Gaming néven emlegetett projekt, jóval nagyobb és hosszútávúbb vállalásnak tűnik. A fog computing elvére építkező megoldás lényege, hogy a japán játéktermekben nem maradnának kihasználatlanul a gépek, azok erőforrását ugyanis mások is használhatnák.

A Fog Gamingre üzletet is lehetne építeni, a tervek szerint a játéktermek pénzt kereshetnének azzal, hogy zárórán kívül is futtatják a hardvereiket, a felesleges CPU- és GPU-kapacitás megfelelő helyre csatornázásával pedig jó minőségű streamingszolgáltatást lehetne nyújtani a játékosoknak. A késleltetés a teljesen felhőalapú megoldásokkal ellentétben itt kisebb problémát jelent: többek között a játéktermi gépek behálózzák a japán városokat, így lényegesen közelebb vannak az otthonokhoz, mint egy streamingszolgáltató szerverparkja.

Sok részlet persze nem világos még, inkább csak érdemes elgondolkodni rajta, hogy mennyire lehet életképes egy ilyen koncepció!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...