Valorant - a Riot már a konzolos prototípust teszteli

  • Írta: szlav
  • 2020. június 6.
  • Hír
Link másolása
A Valorant gyors, intenzív és elképesztő precizitást igénylő tűzharcai PC-re lettek megálmodva, csakúgy, mint a Counter-Strike esetében. A Riot jelenleg azt vizsgálja, hogy működhet-e mindez konzolokon is.

Eddig sem volt titok, hogy a Riot Games csapata, ha teheti, szívesen elkészítené a Valorant konzolos változatait. Egy ilyen extrém módon kompetitív, gyors reflexeket és hibátlan pontosságot igénylő játéknál azonban elengedhetetlennek tűnik az egér használata, hiszen ahogy azt a Counter-Strike: Global Offensive vakvágányra futott konzolos verziója is tanúsítja: ez kontrollerrel a kézben egyszerűen nem az igazi.

Természetesen számos lövölde, köztük az óriási népszerűségnek örvendő Call of Duty-sorozat is sikeresen kiküszöbölte ezt a kontrolleres célzást segítő opciókkal, de ahogyan azt a játék producere, Anna Donlon is kifejtette a GameSpot interjújában, a Valorant fejlesztőcsapata egyelőre nem biztos abban, hogy ezen az úton haladva sikeresen meg tudnák őrizni a játék kompetitív szellemét - tény, hogy a játékélmény egészen eltérő lenne a kontrolleres segédletekkel.

Jelenleg is zajlik tehát az intenzív házon belüli tesztelés, a Riot már dolgozik a konzolos prototípuson, egyelőre azonban még nem találták meg a tökéletes megoldást. Továbbra sem lehetünk tehát teljesen biztosak abban, hogy a játék ellátogat-e a jelenlegi, illetve a következő generációs konzolokra, reménykedni azonban mindenképp érdemes, hiszen a stúdió érdeke, hogy minél szélesebb közönséghez eljuttassák a játékukat.

A Valorant egyelőre tehát csupán PC-n játszható. A játék megjelenése előtt mi is vetettünk rá egy pillantást - a véleményünkről itt olvashattok bővebben.

3.
3.
SLi
#2: nem lesz crossplay, ez 100 százalékos infó
2.
2.
Viktor_The_Best
Felolem legyen konzolos valtozat, csak ne hozzak ossze a PC-seket a konzolosokkal egy meccsben mint a Cod:Warzone-ban. PC-sek PC-ekkel jaccanak, konzolosok konzolosokkal, ennyi. En igy tennek a Riot helyebe, de majd ok eldontik.
1.
1.
Ruvik
Mobil változat legyen!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...