Leszámol a Microsoft az ajándék letöltőkódokkal

Nem verte nagydobra a Microsoft a Digital Direct nevű kezdeményezését, amelynek keretein belül nem ad többé letöltőkódokat az Xbox-konzolok mellé - az ajándékba járó tartalmakat a gépekhez köti ezentúl.

A jövőben ne keressünk letöltőkódokat az Xbox-konzolok dobozában: ha jár is ajándékba játék vagy próbaelőfizetés a masinánk mellé, azokat hozzákötik a géphez, így azokat a bekapcsolás után érjük majd el. A Microsoft ezt az ötletet Digital Directnek hívja, és nem verte nagydobra az érkezését - könnyen lehet, hogy már most is így kerülnek forgalomba az új Xboxok.

Korábban az új konzolunk beröffentése után jellemzően az volt az első dolgunk, hogy bepötyögtük a csomaghoz ajándékba járó, 25 karakteres letöltőkódokat, csak így oldhattuk fel ugyanis a bundle játékait, DLC-it vagy próbaelőfizetéseit. A jövőben a telepítés során felajánlja a konzol, hogy milyen tartalmak érhetőek el mellé, ezeket pedig ott helyben, vagy később rendelhetjük hozzá a fiókunkhoz. (Erre értelemszerűen csak egyszer van lehetőségünk.)

Habár ez a folyamat kényelmesnek tűnik, nyilván nem jó hír azoknak, akik túladnának valamelyik ajándékon.

14 komment - szólj hozzá!