Star Citizen - összejött a 300 millió dollár

  • Írta: fojesz
  • 2020. június 15.
  • Biznisz
Link másolása
Mérföldkőhöz érkezett a Star Citizen crowdfunding-kampánya, a rajongók által összedobott összeg ugyanis elérte a 300 millió dollárt. Kifejezetten erős májussal zártak a fejlesztők.

Belegondolni is durva, hogy hét év telt el a Star Citizen eredeti Kickstarter-kampánya óta, azóta pedig folyamatosan ketyeg a gyűjtés számlálója - még akkor is, ha a legtöbben a korai hozzáférésért vásárolták be magukat a készülőfélben lévő játékba.

Ez a gyűjtés érkezett most el egy új mérföldkőhöz, a hivatalos weboldal tanúsága szerint ugyanis ez a 2,7 millió játékos mára több mint 300 millió dollárt dobott össze a Star Citizen fejlesztésére.

A készítők még decemberben számoltak be a 250 milliós álomhatárról, azóta pedig minden hónapban 5-6 millió dollárral gyarapodott ez az összeg; érdekesség, hogy májusban ennek több mint a duplája, 15 millió dollár jutott össze, amiből minden bizonnyal vastagon kivette a részét a potom 4600 dollárért vesztegetett, 14 űrhajót felvonultató Drake Complete Pack 2950 is.

34.
34.
Datzy
#32: Hamarabb lesz valódi Mars utazás, mint kész játék :D
33.
33.
Ooorky
#31: (egykori) ismerőseim közül pont a boomer-ek izgultak rá akik anno vmi 1000 éves spektrum-os emlékek miatt képesek voltak egész havi fizetésüket odalökni 1-1 hajóért...
32.
32.
kopic
Es a megjelenés hol van? Meg 5 év kb? Szanalmas...
31.
31.
GAMEROD
Elhiszem hogy a legnagyobb szabású, legrészletesebb, legnagyobb játék lesz, de már ideje lenne megjelentetni mielőtt az adakozók ruhája is kimegy a divatból, vagy szimplán felnőnek és nem lesznek rá kíváncsiak.
30.
30.
Ooorky
#29: Tőzsdén jegyzett cégként nyilvános a költségvetésük:

https://www.frontier.co.uk/investors
29.
29.
Aanash
Az a 300 milló elèggè sok.
Lassan az Elite Dangerous ott tart hogy ki lehet szállni az űrhajóból.
Aztán tudtommal bejárható űrállomások is lesznek.
Annak lehet tudni az eddigi bevèteleit?
Hasonló játèk, èrdekelne mennyiből jutottak el idáig.
28.
28.
sasncore
#21: Látom reta...lt vagy, nézd meg a kezdeti road map-et utána hazudozz a fejlesztőkről. Átvertek mindenkit, a kemény magot pedig lehúzzák. Nagyon vártam, anno, hittem is nekik a 'csúszások' ellenére, utána pedig egy pénz szívattyú lett. Mint a melós, aki 3* emel árat munka közben és csodálkozik hogy elzavarom..
27.
27.
Chrysh
#21: Utánaolvastam és arra jutottam, hogy ez egy pénznyelönek tünik, igy jobb már?
25.
25.
Stranger
#4: Egy ilyen játéknál nem úgy működik a grafika mint másnál hogy a több éves E3 játékmenet jobban néz ki mint a végleges. Itt folyamatos progress van jelenleg félkész assetekkel, befejezetlen shaderekkel, stb.
Már a 13 éves Crysis-t feltudod húzni olyan szintre pár config tweak-el hogy beszarsz. Ez pedig egy sokkal újabb változat teljesen feltuningolt változatát használja. Én a grafikát félteném a legkevésbé ennél a címnél.
23.
23.
Caleon
4800 dolláros dlc? Megérett a világ a pusztulásra.
22.
22.
Ooorky
#21: C, megjelenik 1 account ami semmi máshoz nem szól hozzá.
20.
20.
JohnSpartan
Lassan ott tartunk hogy a kiadók közzé tesznek évi 5 játékot hogy ezekből lehet válogatni és amelyikre több tàmogatás érkezik azt megcsináljàk. XD
15.
15.
JohnSpartan
#13: Ha van infóm róla ha nincs ez akkor is lehúzás akárhogy nézem. A másik meg hogy 300 millió dolcsit dobtak össze csak azért hogy játszhassanak... nevetsèges.

Mikor látsz olyat hogy ennyi pènz gyülik össze egy beteg gyerek, állatok vagy más sokkal értemesebb és szükségszerübb dologra?
13.
13.
malibutomi
#11: Ha tamogattad a jatekot azzal meg is vetted. Ha az elejen tamogattad akkor 45 dolcsiert mind a ket jatekot bezsebelted.

Azert eleg erdekes latni hogy az emberek tobbsegenek azert van egy eloitelete hogy lehuzas. scam satobbi, mert a legalapabb informaciokkal sem rendelkezik a temarol....

12.
12.
Chrysh
#10: Nem hiszik el, hogy van, aki ùgy kritizál, hogy utánaolvasott. Ha pedig utánaolvasták akkor meg sose olyat olvastál, amit kellett volna, ha tényleg többet akarsz megtudni. Lényeg: akármit mondasz, te vagy a hülye.

De sebaj, kapunk single bétát 7 év után azt is majd csak év végén. Hurrá...
11.
11.
JohnSpartan
Képes valaki beleőlni akár 1 ft-ot is egy olyan project-be ami talán elkészül majd valamikor és még majd azon felül majd még a játékot is megveszi? Új szintre emelték a lehúzás fogalmát. Szép...
10.
10.
Nagyon nagy poén ez a készülő grandiózus projekt, 7 év eltelt, de még 10 év múlva is készülni fog :) Majd legurrognak akkor is, hogy de van roadmap!! 3 havonta patch! :-D kegyetlen :)
8.
8.
crytek
#7: Annyira nem érdekelt eddig a dolog...Ezt nem is tudtam hogy nem lesz teljes a Squadron 42 hanem 3 részes lesz... gondolom mindegyiket fejenként kemény 60$-ért nyomják majd. Nem is értem miért nem 5 órás szeletekre vágták és akkor lehetne 10 rész 60$-ért.... édes kalippom
7.
7.
malibutomi
#3: Erdemes lenne eloszor utanan nezni a dolgoknak, aztan velemenyt formalni.

"Van valami line ami mellett haladnak a készítők?"
Nyilvanos roadmap:
https://robertsspaceindustries.com/roadmap/board/1-Star-Citizen

3 havonta uj patch uj dolgokkal.

"hogy mikor lesznek kész? "
Single player atervek szerint beta ev vege jovo ev eleje, az MMO reszre utana fognak koncentralni.

"mi a story?"
Amit tudni lehet a single player-rol: https://www.pcgamer.com/uk/star-citizen-squadron-42-release-date-trailer/






6.
6.
malibutomi
#4: Evrol evre rekord bevetluk van, most mar szinte fel ev alatt bejott annyi ami tavaly egesz evben.
Evrol evre csokkeno:
2017: 34 millio
2018: 37 millio
2019: 47 millio
2020 juniusig: 40 millio

A jatek egyre jobban kezd alakot olteni, egyre tobb uj ember tamogatja okat miutan kiprobalta.
5.
5.
#4: Minden esetre konzolon nem kell majd "bajlódni" ezzel a meh grafikával.
4.
4.
Ooorky
#3: Azért látható, hogy évről évre csökkennek a bevételeik, ráadásul az új konzolokkal a látványvilág is átcsúszik "hűha" - ból "mehh" - be.
3.
3.
Dízel
A játéktörténelem egyik legnagyobb átverését látjuk éppen. :D A soha el nem készülő project ami szedi be a pénzt az átvert gamerektől. Van valami line ami mellett haladnak a készítők? hogy mikor lesznek kész? mi a story? van e? vagy ha nincs akkor végülis tök jó mert sosem kell befelejezniük a pénz gyüjtést mert sosem lesz befejezve a játék mert el sem kezdődik story hiányában. :D Atyám. :D
2.
2.
hedzsooo
Én is megtámogattam még őket annó a legelején a kezdőcsomagért cserébe, amiben a SC + a S42 is benne volt még eggyütt akkor. Engem viszont csak az érdekel azóta is, hogy MIKOR LESZ MÁR KÉSZ! :D Nem egy-egy játékmód, meg nem alfa, béta verziók, hanem az egész játék, rendesen, teljesen. Na mindegy, legalább tudom, hogy van 1 játékom amivel majd a nyugdíjas éveimben talán jól eljátszogathatok... :)
1.
1.
crytek
Ezt is pl vihették volna a pc showra mert ez legalább kinéz valahogy
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...