Az Xbox Game Passre is hat majd a Smart Delivery

A Microsoft ismét beszámolt az Xbox Series X kompatibilitási rendszeréről, a Smart Deliveryről. Megismertünk egy-két új funkciót, és egy listát is kaptunk az eddig bejelentett játékokról, amelyek támogatják a lehetőséget.
  • Írta: gorien

Kommentek

#32
#28: Nincs alapkonzolos összehasonlítási alapom, Digital Foundry-s vidókat nézegettem és cikkekből szűrtem le azt, hogy nagyon elérte a teljesítési határát már a főleg az alap One, de a PS4 is. Fallen Order, Control, az általad is említett Resi, és még lehetne sorolni. És ez pl. egy olyan része, ahol nagyon kijön a first party címekre fordított extra figyelem és lóvé. Gears, Forza, God of War, stb. ezek mind mind csodásan muzsikálnak (aránylag) még az alapgépeken is.
#30
#27: Számomra ezért viccesek a konzol vs PC viták. Aki konzolt vesz, az nem az informatikai technológia miatt veszi meg, hanem mert játszani akar. Amikor konzolunk lett, csak annyit láttam, hogy én még soha életemben nem láttam ilyen gyönyörű játékokat. Mert sohasem volt 500000 Ft-os PC-m. Ennyi. Soha nem is lesz, ezért van konzolunk.
#29
#24: Értem! Viszont akkor lemezes verzióban nem mindegy, melyiket veszem meg. Pl. ha megvenném a Series X-es verziót, hogy majd később jó lesz, akkor azzal nem játszhatok a One-on. Mondjuk csak agyalok ezen, mert egyre inkább úgy gondolom, hogy nem veszek lemezen semmit.
#28
#21: Köszönöm a választ!
Amúgy az egy dolog, hogy mit mondanak a konzolgyártók. Egyre több bejelentett játékra mondják maguk a fejlesztők, hogy egyszerűen nem jelenhetett volna meg az előző generációra (pl. az Resident Evil is ilyen).
#27
#26: Végül is :) Bár én nem ennyire sommásra gondoltam, hanem hogy a legtöbb ember baromira nem csinál ekkora ügyet egy konzolból, és nem is nézi árgus szemmel hogy jobb / rosszabb-e a “konkurencia” és ha igen miben. A fiamnak box S-t vettem, azok a játékok szépen elfutnak rajta amikkel a haverjaival játszik, a cimbik “ugyanitt” vannak, kb. ez számít. Ha a ps4-ben sli titán lenne, 8k/60 fps -el, az se zavarná.
#26
#25: Ezt mondjuk az emberiség érdekében én is remélem. :)
#25
#23: Hát igen, jól elvitázunk / veszekszünk / öljük egymást , de valószínű hogy azért a nagy többség nem olyan mint mi.
#24
#19: "Az egész, itt veszem meg, ott játszok vele, ezt veszem meg, de az is megkapom herce-hurca azt juttatja eszembe, hogy vajon mi van egy fizikai lemezen a játékból?"

Hát a SM nem hinném hogy lemezen is lenne ( 1 lemezen mindkét verzió ) ez nem tudom honnan vetted. A digit-nél meg attől függően töltődik le, milyen a HW.
#23
#22: Egy átlag user 5-6 játékot vesz egy konzolhoz. Nem te vagy én vagyunk az átlag, akik teljes árú játékból veszünk ennyit vagy többet 1 év alatt, plussz az akciók, fél árs dolgok, teljes árú indie címek, stb.

Én csak bemásoltam egy adatot, mert szerintem érdekes.
#22
#18: Ez a százalékolás semmit sem ér. Megmondjam neked miért.? Mert a legtöbb ember vásárol, behúzza az akciókat és ingyeneseket.
Ahogy írtam is lentebb, a megvásárolt játékai legalább 80%-át még csak telepíteni sem telepítettem, nemhogy játsszak vele.
De jó érzés, hogy tudod hogy ott van. Olyasmi ez mint a fizikai ragaszkodás.
#21
#19: "Egyébként a Microsoft nyilatkozott már arról, amit a PS5-nél már tudni lehet? Hogy ami az új generációra jelenik meg, azt nem lehet "visszabutítani" a régi konzolra?"

Az én szememben úgy van leülepedve a dolog, hogy a Micro megígérte, hogy az első 1-2 évben cross gen kompatibilis lesz a téma (gondolom a 1st party címeknél tudják majd tartani), míg a Sony azt mondta, hogy azért van generáció váltás, hogy ilyen hülyeségekkel ne foglalkozzanak, ők ki akarják hajtani a cuccból ami benne van és nem visszafele tekinteni. És ha jól értettem, a PS5 úgy lesz visszafele kompatibilis, hogy nem lesz se magasabb framrate, se felbontás, hanem egy ps4 környezetben futtatja a cuccot. Ami azért tényleg egy olcsó "basszátok meg és zabáljatok" hozzáállás.
#20
#18: Ez még lehet is igaz de:

1. Ha gen váltásnál már elérhető, akkor azért az nagy fegyvertény lehet, segíti a váltást.
2. Olyasmi mint az exkluzív játék. Ugye mindíg az van hogy azokat se veszi mindenki, de egy + hogy aki esetleg nem tud dönteni, azt elcsábít(hat)ja.

Amúgy meg mindíg megy a sírás ha valami hiányzik, aztán ha megnézné az ember hánynak hiányzik TÉNYLEGESEN, lenne meglepődés ( nem csak játék fronton ).
#19
Az ugye adott, hogy a digitális könyvtáram összes játékával tudok majd játszani a következő generációs konzolon (nekem legalábbis még ez rémlik), itt inkább arról van szó, hogy HA egy játékból ki lehet sajtolni valami pluszt, akkor azt a Series X tulajok ki is tudják majd élvezni, illetve vannak a Smart Selivery címek, ami egy másik szint: egyik generációs konzolra az egyik, míg másik generációs konzolra a másik verzió települ. Ehhez valóban szerződés/hozzáállás kérdése, szóval szerintem a fenti lista csak szép lassan fog frissülni.
Egyébként a Microsoft nyilatkozott már arról, amit a PS5-nél már tudni lehet? Hogy ami az új generációra jelenik meg, azt nem lehet "visszabutítani" a régi konzolra?

Az egész, itt veszem meg, ott játszok vele, ezt veszem meg, de az is megkapom herce-hurca azt juttatja eszembe, hogy vajon mi van egy fizikai lemezen a játékból?
#18
#15: "In total, 1.65 billion minutes of usage were tracked, at an average of 1,526 minutes per player — and the average time each user spent with backward-compatible software was just 23.9 minutes. Backward compatibility may be an attractive feature in theory, but it seems that gamers have a preference for newer titles."

Magyarul, az össz eltöltött xbox-os játékidő 1%-1,5%-át teszi ki a BC.
#17
#15: "azok a címek amik psnowban is benne vannak akkor azok ingyen tudták volna azokat tolni psnow előfizetés nélkül."
Na mondjuk erre tuti azt mondta volna mindenki, hogy Isten császár ötlet.
#16
#14: :D
Jó most röhögünk rajta de érted miről beszélek. Ha digit módon (cserben hagynak) akkor biztos a büdös életbe nem tárazok be oda többet, hogyvtartogassam a konzolom. Mai napig van hogy 360 címet pótoltam Oneon. Talán többet is mint one játékot.
#15
#13: A Sony lehetett volna BC-vel kapcsolatban a MS-nál is sokkal menőbb és kb az egész világ őket éltetné. (Bár csak a gondolatával jó eljátszani ,mert látjuk egy pénzhajhász moslékok mint a profitot termelni akarok cégek többsége)
Hogyan?

Ugye aki anno vett ilyen olyan ps-re régi cumokat azoknak a fiókon ott figyel.. Nos ezt megoldhatták volna hogy akinek teszem azt a fiókján látják ott figyelnek azok a címek amik psnowban is benne vannak akkor azok ingyen tudták volna azokat tolni psnow előfizetés nélkül... Ez nem kis fegyvertény lenne a sony kezében
#14
#13: Én nagyon tudatosan vásárolok, csak az emberek 90%-a ebben zéró logikát lát. :)
#13
#12: Igazából én is lecserélem a PCt és konzolokat öt évente, de egy dolgot ne felejts el te sem és más sem.
Nem az a világ van már mint régen, amikor a konzolhoz megvetted fizikai adathordozón a játékot. Azzal, hogy berobbant és elterjedt a digitális vásárlás, valamilyen szinten felelősséget kell vállalniuk.
Most gondold el. (nem tudom te mennyire vásárolsz céltudatosan, de ilyen szinten én pl gyenge vagyok) Ha van egy jó akció, fejlesztőcsapat, játék akkor megveszem.
GoW, Persona5, Horizon, UC4, TloUs és még sorolhatnám. Sőt, a The Witcher 3-at úgy vettem meg 3x hogy életemben nem játszottam még akkor azokkal a játékokkal de támogatni akartam a fejlesztők et akikre a Ti véleményetek alapján bizalmat szavaztam.
Namost mondhatja nekem bárki, hogy az én hibám. Annyi játékot vegyek amit végig is tudok játszani vagy fogadjam el, hogy csak azon a konzolon tolom. El is fogadom, de akkor megveszem lemezesen és nem támogatom a digitális vásárlást. Sőt, ha ők tesznek rám magasról akkor nem veszek day0 konzolt sem, mert a játékai nagy része ami most psn kB 80% még csak telepítve sem volt.
De ha veszik a (fáradtságot és belerakják a bw-t ami a fentebb említett okok miatt számomra nagyon fontos, akkor azt mondom hogy egye fene, beújítok egy új konzolra amin jobb esetben gyorsabban töltenek be a játékok és stabilabban futnak.
Valamit, valamiért.
Szóval szerintem aki digitálisan vásárol, jogosan mondja hogy azért had vigyem már tovább a játékaim. Ellenkező esetben semmi értelme betárazni, gyűjtögetni főleg annak aki a gen közepén vagy végén kapcsolódik be. :)