Twitch-rekord után rajtolt az új Fortnite-évad

  • Írta: fojesz
  • 2020. június 17.
  • Letöltés
Link másolása
Némi késést követően elrajtolt a Fortnite legújabb szezonja, amely a nyár apropóján vizes körítést kapott, és még Aquaman is vendégszerepel benne. Az évadot felvezető esemény Twitch-rekordot döntött.

A koronavírus és az amerikai események miatt késve ugyan, de elrajtolt a Fornite második fejezetének harmadik évada. A kémbulis szezonnak az "Eszköz" vetett véget, a szokásos doomsday event keretein belül egy hatalmas, gömbvillámszerű masina emelkedett a levegőbe, és víz alá temette a battle royale-játék helyszínét. (Apró érdekesség: az Eszköz kísértetiesen emlékeztet arra a mémmé vált kütyüre, amely Tim Sweeney dolgozószobájában világított, amikor interjút adott az Unreal Engine 5 kapcsán.)

Ahogy az várható volt, az eseményt óriási érdeklődés övezte, még egy Twitch-rekordot is hozott az Epic Gamesnek - igaz, némi "csalással". A fejlesztők technikai okokból már jó előre meglebegtették, majd az utolsó pillanatban be is jelentették, hogy ezúttal limitálják a játékbeli helyeket az event alatt, vagyis akit nem engedett be a játék, az jó eséllyel valamelyik videómegosztón kötött ki, hogy élőben követhesse a történéseket. A YouTube-on csúcsidőben 6,1, a Twitchen pedig 2,3 millióan nézték egyszerre a streameket, ami utóbbi esetében abszolút rekord, korábban a League of Legends-világbajnoksága tartotta a csúcsot 1,7 millió nézővel.

Jó kérdés persze, hogy erre a lépésre valóban rá volt-e szorulva a cég, elvégre korábban látszólag minden különösebb erőlködés nélkül vezényeltek le élő koncerteket is a Fortnite-ban - Travis Scott fellépésén több mint 12 millió játékos csatlakozott be egyszerre. Nem véletlen, hogy felmerültek olyan találgatások is, hogy az Epic valójában a streamek nézettségét szerette volna feltornászni ezzel a húzással - nyilván ezt sosem fogjuk már megtudni.

Akárhogy is, ma elrajtolt a Fornite legújabb évada, a Splash Down, amely a nyár apropóján vizes körítést kapott. A doomsday esemény árvize alaposan átalakította a játék pályáját, de annyi baj legyen, így legalább vízisíelhetünk cápával, és még Jason Momoa Aquamanje is tiszteletét teszi majd a szezon során. Csak a martalócokra vigyázzunk: az égből érkező rosszfiúk bárhol felbukkanhatnak a térképen, és mindent megtesznek, hogy bekavarjanak nekünk.

17 milliárd dollárt érhet az Epic Games

Miután az Epic Games nem tőzsdei cég, nem sokat tudunk a pénzügyeiről, azonban hébe-hóba befut némi infómorzsa, ami árulkodó lehet. Most a Bloomberg írta meg, hogy az Epic Games egy 750 millió dolláros befektetési kör előtt áll, amellyel a vállalatot 17 milliárd dollárra értékelik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...