Star Wars: Squadrons - így fest a játékmenet

  • Írta: szlav
  • 2020. június 19.
  • Videó
Link másolása
Lefutott az EA Play, és ahogy azt várhattuk, végre valódi gameplay jelenetekkel is megmutatta magát a Star Wars: Squadrons. Elképesztően látványos űrcsaták várnak ránk a sztorimódban és online egyaránt.

Az EA Play adásának legnagyobb durranása egyértelműen a Star Wars: Squadrons volt, az EA Motive belsőnézetű űrrepülős lövöldéje. Néhány nappal ezelőtt már megismerkedhettünk az alapkoncepcióval, hála az első előzetesnek, a mai bemutatón viszont egyenesen a játékmenetből ollózták össze a jeleneteket.

A Star Wars: Squadrons sztorija az endori csata után veszi fel a fonalat: a frissen megalakult Új Köztársaság pilótái azért küzdenek, hogy felszámolják a Birodalom maradványait. A történetet két pilóta szemszögéből, a harcoló felek mindkét oldalán átélhetjük a Vanguard Squadron vagy a Titan Squadron tagjaként.

Elsőre relatíve könnyen belerázódhatunk majd a játékba, de az igazán tehetséges pilóták hamar ráébredhetnek, hogy a Squadrons rengeteget merít a 90-es évek űrszimulátoraiból is. A harc során mi magunk egyensúlyozhatjuk a fegyverek, hajtóművek energiaellátását és védőpajzsok erejét vagy fókuszirányát. Ez a többjátékos módban kifejezetten hasznos lehet majd.

Kétféle online játékmódot láthattunk az előzetesben: a Dogfight a hagyományos 5v5-ös felállású csapatharcra fókuszál majd, ennél azonban sokkal izgalmasabbnak hangzik a Fleet Battles jóval komplexebb játékmódja. Hatalmas, több fázisos ütközetekről van szó, ahol a végső célunk az lesz, hogy a társainkkal együttműködve elpusztítsuk az ellenség támogató cirkálóit, később pedig az anyahajót. A küldetések során mindkét oldalon négyféle hajótípus (fighter, interceptor, support, bomber) közül válogathatunk, ezeket pedig kívül-belül személyre szabhatjuk majd.

További jó hír, hogy a játék az elejétől a végéig, minden játékmódjával támogatja a VR-headseteket, így egészen testközelből élhetjük át, hogy milyen az élet a pilótafülkén belül. Végső csattanóként pedig a fejlesztők bejelentették, hogy a játék teljes cross-play támogatással érkezik, így október 2-án egy csapatot alkothatnak majd a PC-s, Xbox One-os és PlayStation 4-es játékosok.

22.
22.
AttisHUN
#17: Maga a játék viszont ígéretes,így első klikkre ;)
21.
21.
AttisHUN
#17: Mondjuk a Disney tényleg kinyírta a Star Wars-t ;) Lehet,a tinipubiknak bejöttek a filmek,sok-sok BB8-figurát el lehetett adni a Meki,popcorn-páros mellé,az is lehet,csörgött a kassza a jegybevételek után...Csak a rajongóknál bukott meg a filmek zöme :D
20.
20.
Zuzmo
#15: Minél volt így?
18.
18.
gorbesz
17.
17.
delphijos
Szemét EA, miért nem 100 órás a kampány, miért fps nézet van csak ( ha tps lenne, akkor az lenne a baj )
,tele lesz mikrotranzakciókkal, a Disney úgyis kinyírta az SW-t.

Remélem semmit nem hagytam ki....azért néha lehetne pozítiv hozzáállással is kezelni valamit, a Fallen Order is kapott a “pofájára” az elején, és milyen jó kis stuff lett. Ha megjelenik, és sz.r, lehet szidni, csak ne legyen már rögtön fanyalgás gyakorlatilag mindennél.
15.
15.
#11: Az új trend az, hogy be van hazudva, hogy nem lesz mikrotranzakció, aztán amikor lemegy a megjelenés, pontozások, tesztek, videók, stb, akkor meg szépen belepatchelik.
13.
13.
bitbandita
#8: Az ostoba, vak előítéletesség ékes példája. Egy univerzumban, aminek nagy részét idegen lények népesítik be, a legtöbb szereplő még csak nem is ember - és akkor az a baja valakinek, hogy az egyik embernek sötétebb a bőre...
12.
12.
Hunszi
#11: Nem lennék meglepődve ha a rajtkor lenne benne úgy 5-10 pálya s a többi mind DLC lenne.
7.
7.
#6: Szerintem olyan a mozgás, mint egy rádiótávirányítós motorcsónak szimulátor.
6.
6.
Ooorky
Úgy mozognak az űrhajók, mint vmi első világháborús vadászgép. Mondjuk BF-ekben is szánalmasan lassúak a repülőgépek...
5.
5.
Ahogy nézem, elég beteg manővereket lehet csinálni a gépekkel. Nem néz ki rosszul, de egyelőre nem hiszem, hogy rendes single tartalom lenne benne, így nekem nem sürgős a vétel. Ez nálam vagy akciós, vagy akármi lesz, de nem tudom még mikor.
2.
2.
Zisten
Ezt PSVR-ban letolni.... JUUUUUUJJJJ de jó lesz!!!

Ace Combat 7 ezt kihagyta sajnos.
Azt ott csesztem el, hogy a VR részét toltam le elsőnek... utána piszkosul nem volt kedvem a sztorit TV-n játszani. Olyan durva visszalépés a VR után TV-n tolni, mint ha egy generációt léptem volna vissza.
1.
1.
Gykrizsi
Szerintem nagyon igéretes az egész, én nagyon várom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...