Dragon Age 4 - ilyen látványra számíthatunk?

  • Írta: Baloo
  • 2020. június 19.
  • Videó
Link másolása
Egy nyúlfarknyibbnál is nyúlfarknyibb betekintést kaphattunk a tegnap hajnalban tartott EA Play alatt az EA-játékok alatt dübörgő következő generációs motorba - a képsorok között a következő BioWare-projekt is felbukkant.

A rövid videóban egy pár képsor erejéig megnézhetjük (többek között) a következő Dragon Age-, Battlefield- és Need for Speed-játékok alatt dübörgő engine-t, ami - mi tagadás - elég áll-leejtősre sikerült - már ha tényleg ez lesz a végeredmény. 

Sajnos mind a három sorozat esetében ezzel a pár villanással kell egyelőre beérnünk, de reméljük, a jövőben ez megváltozik, és hamarosan többet megtudhatunk arról, hogy min dolgozik a Criterion, a BioWare és a DICE csapata.

9.
9.
drat576
Minden hibája és gyengesége ellenére (az Origin kliens szerint) én beleöltem 1000 órát az Inquisition-be, számtalan végigjátszással, karakterrel és történettel, még akkor is ha számomra meg sem közelítette az DA Origins színvonalát. Nagyon el tudok veszni a világában és a karaktereiben, szeretem hogy a lore irtózatosan gazdag, és ha maga a világ nem is mindig hoz jót (mágus üldözés, fajok közti ellentétek, politikai áskálódások), nagyon szeretem hogy minden meg van benne magyarázva és mindennek meg van a háttere. Engem anno az Origins annyira megfogott hogy a DA azóta sem ereszt, egyszerűen minden érdekel ami a világában történik, mert mindennek van jelentősége. Ezzel együtt, ha a 4. rész kicsapongóan rossz lesz, valószínűleg otthagyom az egész sorozatot és megtartom a szép emlékeket, azért nálam is van egy határ, és amit a BioWare és az EA összehoz egy ideje az nagyon szomorú. 2002-2010 (esetleg 2012) környékén nekem a BioWare neve a legjobb RPG-ket jelentette (NWN, KOTOR, Jade Empire, DA, Mass Effect (eredeti trilógia)) , most meg rohanás, összecsapott munka, bugok és technikai bakik sorozatát jelenti.
8.
8.
leviske
Hehe. Az Inquisition-höz is jöttek szép képek. Egyik része ezeknek kapott egy komoly downgrade-et, másik része meg egyszerűen nem jött át úgy a játékmenet során, mint a képen.

#2: Ha az Inquisition számodra rosszabb játékként jött át, mint a DA2, akkor szerintem nem szántál rá elég időt. Ha nem hanyagolod el a wartable kezelését és beszélsz a társaiddal, az Inquisition fel-fel nő az Originshez, még ha már nincs is meg az első rész bája. Tény, hogy sok időrabló feladat van, de azok az Originsben is voltak, a DA2 meg CSAK azokból állt. :DDD

Abban egyetértek, hogy az Inquisition, az Andromeda és az Anthem egy nagyon nagyon rossz irány része. Viszont amíg Weekes dolgozik a Dragon Age 4-en vezető íróként (ő felelt Tali sztoriszáláért a Mass Effectben, illetve Solas és a teljes Tresspasser DLC sztorijáért a Dragon Age-ben), addig fél szemmel még figyelem a projektet.
7.
7.
kryszisz
#5: A helyszínek elég hangulatosak voltak (és jól is néztek ki), a társak is jól lettek megírva, és a fő sztori küldetései is baromi jók (főleg a bál). Igen, a harc és a hótüres open world az MMO küldetésekkel megtöltve valóban szarok voltak, de azért ne legyünk már igazságtalanok, a mérleg mindkét oldalán volt tényező bőven. VISZONT a Trespasser zseni, az egyik legjobb DLC amivel valaha játszottam, ha a folytatás inkább ahhoz fog hasonlítani (amit sajnos kétlek), akkor engem megvettek, Anthem ide vagy oda.
5.
5.
#4: De hát te magad most írtad le, hogy milyen csömör a játék, akkor szerinted ez a keserű szőlő esete, vagy mi? Valamilyen értékelések rámutatnak, hogy nem olyan rossz? Hát persze, hogy nem olyan rossz, csak éppen játszani nem jó vele, meg a történet gáz és éppen a játékmechanikák is szarok XD. És mindegy, hogy full hardcore RPG-sként ülsz le elé, vagy gamepad lövöldézni, mert sehogyan sem működik ez a játék. Van benne 10 (tíz) darab küldetés attól kezdve, hogy csicska vagy odáig, hogy te vagy a világ ura és lenyomtad a Cory-t. Csak éppen 128 óra 45 percbe telik, amikor a sztori nincs összesen 4 órás.

Hát persze, hogy jó ez, pasztmek.
4.
4.
Mortis
#2: azért ne túlozzunk. ha tényleg a Második Eljövetelt várta valaki az Inquisition-től ,akkor lehet hogy még ennyi év távlatából is ennyire keserű a szőlő, de ahogy az újabb Steam értékelések s a magam vélemnéye is rávilágítanak: közel sem ilyen rossz a játék.
a világ megalkotásába rengeteg időt öltek, öröm volt felfedezni( nyilván a vége felé már unalmasak, mert a küldetések csapnivalóak) - változatos tájakon fordulhattunk meg, különböző kultúrák s azok összetűzéseit követhettük nyomon; a koncepció és az audiovizuális kivitelezés egy négyest mindenképpen megérdemel( nem beszélve arról hogy ez volt az első Frostbite-motorral készített RPG, ami ugyan rettenet bugos volt de azok maximum az immerziót rombolták)
a karakterek is majdnem mind jóra sikerültek (ott van kivételnek Sara, aki az agenda pushing netovábbja), csak 1-2 unalmas van közöttük, ami a DA 2 után felüdülés volt( legyünk őszinték, egyedül Varis volt valamire való csapattárs) - az velük való interakciók is hozzák a megszokott BioW minőséget.
Van lehetőséget elég sok fajta karakter készítésére és komoly szerepjátékra, ez megint csak az Origins-hez van közel, nem a DA2-höz ami ebből a szempontból harmatgyenge( sok más szempontból is persze)
A sztori elég semmilyen, csak a DLC-kben történnek érdekes dolgok, ezt aláírom.
A játékmenet szolid, akciódús és látványos: elszakadt a régi vágású RPG vonaltól, végleg, de ez várható volt.
Ami borzasztó azok a repetitív MMO szerű mellékküldetések, de ez is kiküszöbölhető hogyha nem játszol sokat egyhuzamban csak egyszerre mondjuk maximum 3 órát.
3.
3.
Ruvik
#2: Szerintem nem volt olyan rossz az Inqusition mint amilyennek leírtad. Hozzáteszem a játék első harmaradában meguntam az egészet és abbahagytam. Szerintem az van hogy nagyon nem kellett volna a sztoriból egy DA 2 DLC folytatást csinálni. Hawk-ot némileg súlytalanná tették holott ő volt Kirkwall bajnoka. Ferelden hőse persze hogy csak említés szintjén volt benne. A harc szerintem korrekt volt. A DA 2 "arcade strategy" szerű rendszerét kicsit stratégikusabbá tették. A riftek kemények voltak néha.
2.
2.
Az Inquisition után annyira, de annyira rosszul esik ránézni egy új DA képkockára. Azt is az ember várta, meg beleélte magát és mennyire egy undorító, minősíthetetlen geciszar lett már a játék? Konkrétan nem hiszem el, hogy ettől a bandától bármi kitelik, ami nem lesz nevetséges, vagy botrányos, vagy mindkettő egyszerre. A legendás cím elég komoly szitokszó lett mostanra.

Míg a Mass Effect bárkitől kaphat egy újabb esélyt pár év múlva, a Dragon Age úgymond Andromeda-ja már létezik a DA II képében. Azt a szintet sikerült jobban lerontani az Inquisition-nel, mint az Origins-t a DA II-vel. Szóval olyan a szitu Dragon Age szinten, mint ha a Meffekt Andromeda után jött már volna egy olyan szar folytatás hozzá, hogy ahhoz képest még az Andromeda-ról is ódákat lehet zengeni.

Majd jön ez a szar. Online Coop biztos és az Anthem motorja is biztos.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...