Dragon Age 4 - ilyen látványra számíthatunk?

Egy nyúlfarknyibbnál is nyúlfarknyibb betekintést kaphattunk a tegnap hajnalban tartott EA Play alatt az EA-játékok alatt dübörgő következő generációs motorba - a képsorok között a következő BioWare-projekt is felbukkant.
  • Írta: Baloo

Kommentek

#11
#10: pont a napokban fejeztem be az Andromeda-t, olyan gondolatokkal karöltve, hogy: ennél budget-tebb AAA RPG biztos nem létezik - látszik hogy a produkciós költsége hatalmas volt, s emelett mégis olyan érzésem volt végig mintha egy Spiders-féle Technomancer-rel vagy a Demonicon nevű euró-RPG 'csodával' játszottam volna. a karakterek akkora sztereotípiák, mint amikkel a leggázabb fantasy regényekben találkozni, a sztorija az első Mass Effect újrázása, a vége meg teljes mértékben elkapkodott s eleve úgy készült hogy biztos jön majd a folytatás - de lássuk be, közvetlen folytatást biztos nem fognak csinálni neki ( nem csoda hogy csak 1.1-es változatig jutott s a mai napig bugos mint a rettenet)
#10
#9: Detto. Azért sem szóltam bele a vitában mert noha van igazság a többiek által leírt dolgokban, annyira kevés az igényes szerepjáték, hogy én még a második részt is élveztem, igaz abban csak 100 órám van egy végigjátszással, az a másik kettőben meg bőven 1000 felett. Szóval a 4et is tűkön ülve várom egyrészt, másrészt nekem az Androméda is tetszett. bár tény hogy még az utolsó patchel is van olyan bug benne, ami akadályozza a továbbjutást egy-egy pályán, hacsak nem töltesz vissza több órával korábbi mentést
#9
Minden hibája és gyengesége ellenére (az Origin kliens szerint) én beleöltem 1000 órát az Inquisition-be, számtalan végigjátszással, karakterrel és történettel, még akkor is ha számomra meg sem közelítette az DA Origins színvonalát. Nagyon el tudok veszni a világában és a karaktereiben, szeretem hogy a lore irtózatosan gazdag, és ha maga a világ nem is mindig hoz jót (mágus üldözés, fajok közti ellentétek, politikai áskálódások), nagyon szeretem hogy minden meg van benne magyarázva és mindennek meg van a háttere. Engem anno az Origins annyira megfogott hogy a DA azóta sem ereszt, egyszerűen minden érdekel ami a világában történik, mert mindennek van jelentősége. Ezzel együtt, ha a 4. rész kicsapongóan rossz lesz, valószínűleg otthagyom az egész sorozatot és megtartom a szép emlékeket, azért nálam is van egy határ, és amit a BioWare és az EA összehoz egy ideje az nagyon szomorú. 2002-2010 (esetleg 2012) környékén nekem a BioWare neve a legjobb RPG-ket jelentette (NWN, KOTOR, Jade Empire, DA, Mass Effect (eredeti trilógia)) , most meg rohanás, összecsapott munka, bugok és technikai bakik sorozatát jelenti.
#8
Hehe. Az Inquisition-höz is jöttek szép képek. Egyik része ezeknek kapott egy komoly downgrade-et, másik része meg egyszerűen nem jött át úgy a játékmenet során, mint a képen.

#2: Ha az Inquisition számodra rosszabb játékként jött át, mint a DA2, akkor szerintem nem szántál rá elég időt. Ha nem hanyagolod el a wartable kezelését és beszélsz a társaiddal, az Inquisition fel-fel nő az Originshez, még ha már nincs is meg az első rész bája. Tény, hogy sok időrabló feladat van, de azok az Originsben is voltak, a DA2 meg CSAK azokból állt. :DDD

Abban egyetértek, hogy az Inquisition, az Andromeda és az Anthem egy nagyon nagyon rossz irány része. Viszont amíg Weekes dolgozik a Dragon Age 4-en vezető íróként (ő felelt Tali sztoriszáláért a Mass Effectben, illetve Solas és a teljes Tresspasser DLC sztorijáért a Dragon Age-ben), addig fél szemmel még figyelem a projektet.
#7
#5: A helyszínek elég hangulatosak voltak (és jól is néztek ki), a társak is jól lettek megírva, és a fő sztori küldetései is baromi jók (főleg a bál). Igen, a harc és a hótüres open world az MMO küldetésekkel megtöltve valóban szarok voltak, de azért ne legyünk már igazságtalanok, a mérleg mindkét oldalán volt tényező bőven. VISZONT a Trespasser zseni, az egyik legjobb DLC amivel valaha játszottam, ha a folytatás inkább ahhoz fog hasonlítani (amit sajnos kétlek), akkor engem megvettek, Anthem ide vagy oda.
#5
#4: De hát te magad most írtad le, hogy milyen csömör a játék, akkor szerinted ez a keserű szőlő esete, vagy mi? Valamilyen értékelések rámutatnak, hogy nem olyan rossz? Hát persze, hogy nem olyan rossz, csak éppen játszani nem jó vele, meg a történet gáz és éppen a játékmechanikák is szarok XD. És mindegy, hogy full hardcore RPG-sként ülsz le elé, vagy gamepad lövöldézni, mert sehogyan sem működik ez a játék. Van benne 10 (tíz) darab küldetés attól kezdve, hogy csicska vagy odáig, hogy te vagy a világ ura és lenyomtad a Cory-t. Csak éppen 128 óra 45 percbe telik, amikor a sztori nincs összesen 4 órás.

Hát persze, hogy jó ez, pasztmek.
#4
#2: azért ne túlozzunk. ha tényleg a Második Eljövetelt várta valaki az Inquisition-től ,akkor lehet hogy még ennyi év távlatából is ennyire keserű a szőlő, de ahogy az újabb Steam értékelések s a magam vélemnéye is rávilágítanak: közel sem ilyen rossz a játék.
a világ megalkotásába rengeteg időt öltek, öröm volt felfedezni( nyilván a vége felé már unalmasak, mert a küldetések csapnivalóak) - változatos tájakon fordulhattunk meg, különböző kultúrák s azok összetűzéseit követhettük nyomon; a koncepció és az audiovizuális kivitelezés egy négyest mindenképpen megérdemel( nem beszélve arról hogy ez volt az első Frostbite-motorral készített RPG, ami ugyan rettenet bugos volt de azok maximum az immerziót rombolták)
a karakterek is majdnem mind jóra sikerültek (ott van kivételnek Sara, aki az agenda pushing netovábbja), csak 1-2 unalmas van közöttük, ami a DA 2 után felüdülés volt( legyünk őszinték, egyedül Varis volt valamire való csapattárs) - az velük való interakciók is hozzák a megszokott BioW minőséget.
Van lehetőséget elég sok fajta karakter készítésére és komoly szerepjátékra, ez megint csak az Origins-hez van közel, nem a DA2-höz ami ebből a szempontból harmatgyenge( sok más szempontból is persze)
A sztori elég semmilyen, csak a DLC-kben történnek érdekes dolgok, ezt aláírom.
A játékmenet szolid, akciódús és látványos: elszakadt a régi vágású RPG vonaltól, végleg, de ez várható volt.
Ami borzasztó azok a repetitív MMO szerű mellékküldetések, de ez is kiküszöbölhető hogyha nem játszol sokat egyhuzamban csak egyszerre mondjuk maximum 3 órát.
#3
#2: Szerintem nem volt olyan rossz az Inqusition mint amilyennek leírtad. Hozzáteszem a játék első harmaradában meguntam az egészet és abbahagytam. Szerintem az van hogy nagyon nem kellett volna a sztoriból egy DA 2 DLC folytatást csinálni. Hawk-ot némileg súlytalanná tették holott ő volt Kirkwall bajnoka. Ferelden hőse persze hogy csak említés szintjén volt benne. A harc szerintem korrekt volt. A DA 2 "arcade strategy" szerű rendszerét kicsit stratégikusabbá tették. A riftek kemények voltak néha.
#2
Az Inquisition után annyira, de annyira rosszul esik ránézni egy új DA képkockára. Azt is az ember várta, meg beleélte magát és mennyire egy undorító, minősíthetetlen geciszar lett már a játék? Konkrétan nem hiszem el, hogy ettől a bandától bármi kitelik, ami nem lesz nevetséges, vagy botrányos, vagy mindkettő egyszerre. A legendás cím elég komoly szitokszó lett mostanra.

Míg a Mass Effect bárkitől kaphat egy újabb esélyt pár év múlva, a Dragon Age úgymond Andromeda-ja már létezik a DA II képében. Azt a szintet sikerült jobban lerontani az Inquisition-nel, mint az Origins-t a DA II-vel. Szóval olyan a szitu Dragon Age szinten, mint ha a Meffekt Andromeda után jött már volna egy olyan szar folytatás hozzá, hogy ahhoz képest még az Andromeda-ról is ódákat lehet zengeni.

Majd jön ez a szar. Online Coop biztos és az Anthem motorja is biztos.
#1
Az a sanda gyanúm, hogy ebből 2022 ig semmi lesz.