The Last of Us: Part II - betiltották a Közel-Keleten

Számos közel-keleti játékos azzal szembesült, hogy a The Last of Us: Part II nem elérhető náluk a PlayStation Store-on. Nem véletlen ez: Szaúd-Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben betiltották a játékot.

Az MSN News több forrásból is megerősítette a hírt, miszerint a The Last of Us második részének több országban is nyoma veszett, egyszerűen nem található meg a PlayStation online játéküzletében. Egészen valószínűnek tűnik, hogy nem technikai bakiról, hanem szándékos tiltásról van szó, hiszen kimondottan olyan országokban vált elérhetetlenné a játék, ahol a homoszexualitást a törvény tiltja, egyes esetekben akár halálbüntetéssel is.

A Twitteren és Redditen érkező felhasználói visszajelzések is megerősítik, hogy a tiltás az Egyesült Arab Emírségek területein és Szaúd-Arábiában jelen pillanatban is érvényben van, így az ott élő játékosok, úgy tűnik, hiába vártak a The Last of Us: Part II megjelenésére.

Mivel hivatalos közlemény sem a Sony részéről, sem az említett országok hatóságai felől nem érkezett, nem mutathatunk rá teljes magabiztossággal arra a jelenetre vagy játékelemre, ami kiváltotta a szexualitás és erőszak szempontjából is igen explicit játék tiltását, de elég biztos tippnek tűnik, hogy a Ellie és Dina azonos nemű párkapcsolata húzhatta ki a gyufát az arab országokban.

177 komment - szólj hozzá!