The Last of Us: Part II - betiltották a Közel-Keleten

  • Írta: szlav
  • 2020. június 21.
  • Hír
Link másolása
Számos közel-keleti játékos azzal szembesült, hogy a The Last of Us: Part II nem elérhető náluk a PlayStation Store-on. Nem véletlen ez: Szaúd-Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben betiltották a játékot.

Az MSN News több forrásból is megerősítette a hírt, miszerint a The Last of Us második részének több országban is nyoma veszett, egyszerűen nem található meg a PlayStation online játéküzletében. Egészen valószínűnek tűnik, hogy nem technikai bakiról, hanem szándékos tiltásról van szó, hiszen kimondottan olyan országokban vált elérhetetlenné a játék, ahol a homoszexualitást a törvény tiltja, egyes esetekben akár halálbüntetéssel is.

A Twitteren és Redditen érkező felhasználói visszajelzések is megerősítik, hogy a tiltás az Egyesült Arab Emírségek területein és Szaúd-Arábiában jelen pillanatban is érvényben van, így az ott élő játékosok, úgy tűnik, hiába vártak a The Last of Us: Part II megjelenésére.

Mivel hivatalos közlemény sem a Sony részéről, sem az említett országok hatóságai felől nem érkezett, nem mutathatunk rá teljes magabiztossággal arra a jelenetre vagy játékelemre, ami kiváltotta a szexualitás és erőszak szempontjából is igen explicit játék tiltását, de elég biztos tippnek tűnik, hogy a Ellie és Dina azonos nemű párkapcsolata húzhatta ki a gyufát az arab országokban.

177.
177.
Offtopic, csak úgy általában.
De, ez nem fog tetszeni itt egyelőtöknek sem.
El kell fogadni, hogy túl sokan vagyunk ezen a világon ahhoz hogy mindenki mindent és azonnal megkapjon.
El kell fogadni, hogy az emberek többsége csak jól akarja érezni magát, minden beteg perverz dolgával együtt, következmények nélkül, és mindazzal együtt hogy még önmagával sincs tisztában de kb semmilyen szinten. Életképtelen, és pont ezért követeli hogy megmentsék. Szórakozni akar, felelősség nélkül. Rángatni az egész világot, mert éppen divatot szeretne teremteni valami beteg szarsággal. Természetesen név nélkül, interneten.
És végül de nem utolsó sorban, el kell fogadni, hogy mindezek egyre inkább elfogadott dolgok. Egyre jobban elharapódzik, hogy mindent lehet következmények nélkül, ami egészen biztosan totális emberi és erkölcsi katasztrófához vezet hosszú távon.
Na, ezek a tények.
Akkor el lehet gondolkozni, hogy mi a megoldás?
166.
166.
godach
Ellenben, rettentő sok bukott férfi van, akik azzal akarják kompenzálni a tehetetlenségüket, hogy sikeres férjeket, családapákat vonnak egy kalap alá. Persze évenként próbálkoznak ők is, de vagy az egó vagy a kreativitás nem elég így mindig visszaélnek és akkor sincs önkritika hanem saját magukat meghazudtolva utálkoznak azokkal szemben akiknek ez (bár kompromisszumokat) de sikerült.
Van kritika festményről, horgásztechnikáról, gyereknevelésről is de úgy hogy ők maguk semmit az ég világon nem tudnak felmutatni. Mégis jobban tudják mint a "sikeres alfahím"
Fura világot élünk na...
162.
162.
godach
#161: Ha részed lenne benne, akkor nem mondanál ilyen marhaságokat.
Elhiszem én hogy megint lett időd azzal foglalkozni amit éveken keresztül letojtál mert azt hitted kinőttél belőle, aztán amikor nem maradt más akkor visszarobogsz ide (is) és jól megmondod mindenkinek, de azért egy kicsit viselkedj már. Főleg ezekkel a kijelentésekkel.
115.
115.
over and out
Ne haragudjatok, de erre nekem nincs időm és energiám. Léptem a szabadba ebédelni és kávézni.
avagy
Csá gyíkok, én léptem...
111.
111.
leviske
Az ilyen híreknél valahogy mindig elgondolkodom, hogy akkor ezekben az országokban az emberölésért nem jár börtön? Mert abból akad ebben a játékban is meg jó pár, valószínűleg náluk legális játékban is bőven.
108.
108.
#107: Már totál vegyi fegyver kategóriában utazik a gonosz öreg varázsló Billy. De még nem is a koronavírus volt a legnagyobb fegyvere (a Win95 mellett), hanem valami titokzatos és relytélyes szer, amiről nem is írt a média, de kurva sok hülye ember lett tőle a földön.
107.
107.
delphijos
#105: Mondhattad volna hogy Bill - most hogy végzett a vírus biznisszel, volt ideje - feltörte a fiókodat. :D
105.
105.
#103: Engem ne kérdezz. Ugyan így meglepődtem én is egy órája, amikor újra elolvastam.
103.
103.
delphijos
#101: Ettől függetlenül még mindig nem világos hogy pl. azzal mit akartál hogy “akinek nincs pénze boxra” mintha ps-en csak ez lenne. Vagy azért kéne a box, hogy ezzel a játékkal BIZTOSAN ne játsszon ? ;D
97.
97.
zoli12i
Kiváncsi vagyok, hogy Ausztráliában meg Új-Zélandon mi lehet a helyzet. Ott ha egy csepp vér is van a játékban azonnal megy a szankció meg a cenzúra.
94.
94.
Turley
93.
93.
delphijos
#91: Neked mi a franc bajod van ? Idehánysz egy rakás baromságot, kicsit személyeskedve. Nyugodtság van, nem kell közösséget vállalnod ( sőt , elviselned se ) az ilyen gánnyal azon a szaron játszókkal. Menj és keress valakit ( de előtte alaposan győződj meg róla hogy heteró legyen ) aki megsimogatja a fejedet és lenyugtat.
92.
92.
zoli12i
Kibaszott egy álszent világban élünk. Az, hogy az arabok homofobok meg rasszisták az teljessen elfogadott tény, mert ők “kisebbségiek”....
De nekünk itt minden szart lenyomnak a torkunkon és el kell fogadnunk.
91.
91.
#86: És ezt egy szadista buzihorrorpornó játékra kapott vélemény miatt látod így? Megértem, hogy nincs mivel mással játszani azon a szar gépen, csak ezek a gány propagandajátékok, meg a death stranding és rdr2 menésszimulátor, de emellett sem értem, ha valakinek nincs pénze PC-re, vagy xboxra, még minek dicsőíti ezeket és nevezi ki saját magán kívül az emberiséget hülyének... Abszolút súlyos.
88.
88.
zozo76hun
Mondjuk varhato volt hogy betiltjak a buzi-buli miatt (leszbi). Amugy meg Ellie meg csak-csak elmegy mint NO, de a masik karakterhez eleg sok pia kell hogy nonek lehessen nezni. Kar volt bele ezt a buzi-bulit eroltetni.
83.
83.
adamsfamily
#59: Kinek a pap,kinek a papné.
Nem játszottam még a Last of us 2-vel,az első résszel igen.A Sony írói szerintem első osztályu munkát végeznek jó ideje.A történeteik sikere szerintem abban rejlik,hogy központi elem a személyiségfejlődés,aminél szerintem érdekesebb téma kevés van.
Megmondom őszintén,hogy a Last of us 1 nekem nem tetszett.Egyszer 8 órát öltem bele,egyszer 6-ot,de számomra annyira unalmas volt maga a gameplay,hogy félbe hagytam.
A God of war sztorija is jó volt,csak magát a játékot untam.Amikor megjelent az 5000. draugr akit agyon kellett verni,akkor megfordult a fejemben,hogy inkább végignézem youtube-on csak játszani ne kelljen már vele.
82.
82.
Rókalesőcipő
Amúgy meg mindenki nyugodjon meg, a CP 2077-hez képest ez a játék lekvár ebből a szempontból. Volt is róla cikk hogy olyan lesz a karakter szerkesztő, hogy férfiként is lehetnek majd akkora csöcseid mint 2 Hindenburg léghajó, reméljük nem hidrogénnel töltve) nőként meg akkora cerkád mint egy mamutfenyő. XD
81.
81.
madSci
#80: Attól se félj, hogy a hercegek ne játszanák a tiltás ellenére, ha akarják. Tudod, amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek.:D
80.
80.
Rókalesőcipő
"Szaúd-Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben betiltották a játékot" - elképzelem az ifjú hercegeket és sejkek fiacskáit, mennyire keseregnek azon, hogy nem kockulhatnak akármivel, amikor garázsban ott van 10 Bugatti, 10 Koenigsegg, 30 Lámbó, ugyanennyi Ferka, 50 Porsche, plusz van 10-15 feleségecske, akik gyakorlatilag szexrabszolgák, van amelyik még épphogy csak 13 XD
79.
79.
SLi
#49: pedig igaz amit ír. például a Vörös skorpió producereit nemrég kötötték hozzá Olof Palme meggyilkolásához vagy ott van a Red Heat stb de rengeteg anyag foglalkozik ezekkel
59.
59.
georgie.70
Megmondom őszintén csak itt is máshol is beleolvasgattam a kommentekbe, és ennyi is elég ahhoz hogy elmenjen a kedvem az emberektől egy életre....,persze tisztelet a kivételeknek.
16 órát tettem bele eddig ebbe a játékba. Nem is jó ez az elnevezés hogy játék,ez egy interaktív könyv, film, vagy akár úgy is hívhatjuk hogy animált élet!!
Ahogy The VR Pisti fogalmazott teljesen döbbent arccal hogy "ez tényleg valami más valami egészen új".Mondta ezt egy flashback jelenetnél( spoiler) Amikor Joel elviszi születésnapja alkalmából Ellie-t egy régi Múzeumba ami álltal mi is elmegyünk ebbe a múzeumba.. Amikor játszottam ugyanazt éreztem amit Pisti mondott, fogja az ember szívét és kifacsarja olyan módon mint a legkomolyabb drámák! Direkt nem mondom mi volt a jelenet lényege aki játszotta az tudja aki még nem jutott el odáig az majd el fog, az a sok negatív ömlengő b...om aki úgy pocskondiázza ezt a csodálatos alkotást hogy nem is játszott vele nem is élte meg ezeket a helyzeteket annak meg felesleges, mert úgysem fogja érteni. Igen, kell ehhez a történethez, direkt nem játékot írok, egy bizonyos szintű EQ, anélkül embereink csak bolyongani fognak a sötét falaik között.. Hát én szarok rájuk, meg a véleményükre is, aki ezt végig viszi átéli azokat a pillanatokat amiket Druckman nagyon okosan rengeteg lélekkel drámai érzékkel és nem utolsó sorban hatalmas szenvedéllyel megírt megrendezett, és azok után a nemi identitás és hasonló problémákon lovagol, akkor egyszerűen az az ember és most nagyon finoman fogalmazok, nehogy bárkit is megbántsak, az egyszerűen éretlen és hát valljuk be őszintén egy igen egyszerű lélek, és van még mit tanulnia az életről.
Én most júliusban leszek 50. Hál istennek ezt senki nem gondolná rólam ha rám néz, általában 35-nek gondolnak, aminek persze nagyon örülök, de higgyétek el belül már 50-nnél is sokkal idősebb vagyok és borzasztóan fárasztanak és kiábrándítanak azok a balga emberek akiknek a pocskondiázó kommentjeivel van tele minden THE LAST OF US 2 cikk.. úgy hogy végig sem vitte bele sem szagol fel sem fogja igazán az érzelmi töltetét, most direkt nem beszélek arról a temérdek apróságról amire odafigyeltek a készítők a gameplayt illetően, mert az egy másik lapra tartozik...Igen valami új valami eszméletlen született ezzel a játékkal aki ezt nem látja vagy egyszerűen fáj neki elfogadni, mert nincs ps-e vagy valami hasonlóan ostoba gyerekes okból,legyen akár az a gender téma, azt csak sajnálni tudom, mert saját magát fosztja meg a lehető legjobb gamer élménytől amit valaha átélhetett volna..... Persze ez csak az én ostoba, elfogult véleményem, úgyhogy javaslom nyugodtan szarjátok le, ez tényleg őszintén mondom nem érdekel, egyszerűen csak kiakartam már írni magamból a csalódottságomat az embereket illetően, illetve a csodálatomat az alkotás és alkotói felé!
56.
56.
A Fénybenjáró
#55: Inkább arról kéne híreket közölni, hogy milyen videojátékot nem tiltottak be a Közel-Keleten. :D
55.
55.
madSci
Srácok, ez egy három hetes hír, és semmi extrát nem jelent, ha megnézitek, hogy hány játékot tiltottak be a közel kelet több országában.
Ilyenek pl. a teljes GTA sorozat, Dragon Age, Wolfenstein és Metro széria, God of War, Witcher 3, Watch Dogs, stb. Fent van a wikipedián országonkénti bontásban minden infó.
Nincs ebben semmi különös, sem hír értékű.
54.
54.
delphijos
Hát szerintem azzal sincs valami teljesen rendben hogy a meleg főszereplő-be gender propagandát lát.
50.
50.
Szmoli11
Isteni a game ! Vegyetek vigyétek ! Ostobákra ne hallgassatok .. akinek ez a game nem tetszik az alapból nem szereti a stroy gameket .. Naughty dog sose csinál szart .. sőt ... Kicsit elég már ebből a sok szarsagbol.. Egyedül a Santa Monica veszi fel a versenyt velük talán .. Nekem nincs bajom a lány a lánnyal ... férfi a férfivel ne legyen .. amúgy meg van benne hetero Sex is elég keményen
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...