The Last of Us: Part II - betiltották a Közel-Keleten

Számos közel-keleti játékos azzal szembesült, hogy a The Last of Us: Part II nem elérhető náluk a PlayStation Store-on. Nem véletlen ez: Szaúd-Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben betiltották a játékot.
  • Írta: szlav

Kommentek

#177
Offtopic, csak úgy általában.
De, ez nem fog tetszeni itt egyelőtöknek sem.
El kell fogadni, hogy túl sokan vagyunk ezen a világon ahhoz hogy mindenki mindent és azonnal megkapjon.
El kell fogadni, hogy az emberek többsége csak jól akarja érezni magát, minden beteg perverz dolgával együtt, következmények nélkül, és mindazzal együtt hogy még önmagával sincs tisztában de kb semmilyen szinten. Életképtelen, és pont ezért követeli hogy megmentsék. Szórakozni akar, felelősség nélkül. Rángatni az egész világot, mert éppen divatot szeretne teremteni valami beteg szarsággal. Természetesen név nélkül, interneten.
És végül de nem utolsó sorban, el kell fogadni, hogy mindezek egyre inkább elfogadott dolgok. Egyre jobban elharapódzik, hogy mindent lehet következmények nélkül, ami egészen biztosan totális emberi és erkölcsi katasztrófához vezet hosszú távon.
Na, ezek a tények.
Akkor el lehet gondolkozni, hogy mi a megoldás?
#176
#175: Én nem tudom mit kell ezen magyarázni... A házasság férfi és nő között köttetik... kész. transgenderlezbianhomosexualalienqueer -ek között nem megy. Ez van. Lentebb van minden magyarázat.
#175
#160: Teljesen elméleti síkon teszek fel kérdést. Mert pl. hogy 2 buzit nem ad össze egy katolikus pap, azt mondom, rendben van. Ne tegye. Egyszerűen nem így rendeltetett, nem üti meg az egyházi intézmény normáit. De állami alapon miért is nem lehet? Vagy mi vele a kivetnivaló? Ha ennyire ragaszkodunk a házasság intézményéhez (én igen amúgy... és nővel...), akkor hagyjuk a picsába az állami és egyházi esküvős dolgokat és vagy ismerjék el egymást kölcsönes, vagy ha állami szinten is megkülönböztetjük, akkor meg tegyük elérhetővé a színjátékot mindenkinek (nem gondolom annak... nyilvánvalóan egy jogi és gazdasági közösségként is működik 2 ember között).
#173
#158: Lehet itt rugózni ezen napestig. A házasság intézményébe az is beletartozott ( és egyhazi szinten máig így van ) hogy az felbonthatatlan, egy életre szól. Érdekes, hogy ennek a megváltoztatásán ( válás intézménye ) már nincs habzó szájjal tiltakozás, mert ugye ez azért "jól jön", és sok ember kihasználja ( azt hogy ez mennyire jó, stb már önmagában megérne egy misét ) , de ha a nemekről van szó, akkor rögtön jön a "házasság szentsége megváltoztathatatlan" szöveg, mert ugye ez csak a melegeknek lenne fontos.... mondom én hogy ez nem más mint szintiszta demagógia.
#172
#171: Persze. Akinek nem inge nem veszi...
De ha azt olvasom, hogy a munkásosztály tudatlan, bunkó paraszt akkor is magamra veszem, pedig nem tartom annak magam de munkás vagyok.
#169
#167: Sokkal több egyedülálló, apa szerepet betölteni képtelen férfit látok nap mint nap, mint tudatos családapát.
#168
#163: Sokféle ember létezik, ez azonban nem változtat semmit azon a kérdésen, amiről épp beszélgetünk. Tőled is kérdezem, hogy a "részeges apa" figura ebben a kérdésben mégis miért merült fel?
#167
#161: Nem értem mit számít ebben a kérésben az, hogy léteznek söröző, bunkó férfiak a világon... Remélem nem valami ellenérvnek szántad, mert annak nagyon gyenge lenne.
#166
Ellenben, rettentő sok bukott férfi van, akik azzal akarják kompenzálni a tehetetlenségüket, hogy sikeres férjeket, családapákat vonnak egy kalap alá. Persze évenként próbálkoznak ők is, de vagy az egó vagy a kreativitás nem elég így mindig visszaélnek és akkor sincs önkritika hanem saját magukat meghazudtolva utálkoznak azokkal szemben akiknek ez (bár kompromisszumokat) de sikerült.
Van kritika festményről, horgásztechnikáról, gyereknevelésről is de úgy hogy ők maguk semmit az ég világon nem tudnak felmutatni. Mégis jobban tudják mint a "sikeres alfahím"
Fura világot élünk na...
#165
#163: Ezt a definíciót sajnos általában csak az egyedülálló férfiaktól hallom, akik ilyen faszságokkal akarják maguknak bizonyítani, hogy jó döntést hoztak.
#162
#161: Ha részed lenne benne, akkor nem mondanál ilyen marhaságokat.
Elhiszem én hogy megint lett időd azzal foglalkozni amit éveken keresztül letojtál mert azt hitted kinőttél belőle, aztán amikor nem maradt más akkor visszarobogsz ide (is) és jól megmondod mindenkinek, de azért egy kicsit viselkedj már. Főleg ezekkel a kijelentésekkel.
#161
#160: Meg persze tegyük hozzá, hogy ha legalizálnák a melegházasságot, elveszne a Nagy Hetero Férfi pozíciója a társadalomban, aki beteljesítette a felé irányuló elvárásokat, családot alapított, elvetette a magját , ő a Fajfenntartó, mindenek alfája és omegája. Büszkén büföghet egy sörszagút, miközben képen törli az asszonyt, vagy lekever egy nyakast a gyereknek. Ő a Férfi, akiknek az abberráltak a cipőjéig sem érhetnek fel.
#160
#159: 2 buzi nem tudja elinflálni, mert két buzi nem köthet házasságot. (kivéve persze ha egyikük egy leszbikus nő, a másikuk pedig egy homár férfi.. :) )
A többi kérdés pedig egy másik beszélgetés témája lehetne. Itt most arról van szó, hogy a buzik nyafognak azon, hogy buziságuk okán nem tudnak "férj" és "feleség" lenni. Ez viszont nem a házasság intézményének a problémája, hanem a buzi pároké.
Fordítva ültök a lovon. Nem a házasság feltételrendszerét kell hozzáhajlítani minden aberrált ember igényeihez, hanem azoknak kell alkalmazkodni a házasság feltételrendszeréhez. Ha ezt nem tudják teljesíteni, akkor élettársi kapcsolatban még mindig élhetnek, ami egy törvényesen járható útja annak, hgoy vagyonközösségben élhessen két aberrált ember.
#159
#156: Tudtommal a házasságkötéskor megesküszünk, hogy jóban, rosszban, élethosszig, egészségben, betegségben, stb. Ez mennyire van tartva? Mennyire inflálja el jobban a házzaság intézményét 2 buzi, mint az, hogy 2 dugás után elveszünk fűt-fát és utána 60-70%-ban válás a vége?
#158
#157: Ez nem az én kritériumom, hanem a házasság intézményéé, ami ismét mondom, nem azt jelenti, hogy emberek egy házban élnek...

Ezek pedig el akarják pusztítani a házasság intézményét azzal, hogy minden bohóckodást házasságnak neveznek el. Ahol "anyu" egy magát nőnek képzelő férfi, vagy épp "apu" egy önmagát férfinak képzelő nő.

Ennél egyébként egy még komolyabb probléma az, hogy szegény gyerekek életét is tönkre akarják tenni azzal, hogy egy aberrált embereknek akarják odaadni őket, megfosztva őket a jogtól egy apához, és egy anyához.