Brit toplista: tarolt a The Last of Us: Part II

Megjelent az év egyik legjobban várt videojátéka, amely annak rendje és módja szerint felforgatta a brit játékeladási toplistát. Az Egyesült Királyságban egyelőre a The Last of Us: Part II produkálta a legjobb rajtot idén.

Kapásból a brit játékeladási toplista élén nyitott a The Last of Us: Part II, és egyúttal több rekordot is megdöntött.

Időarányosan a legjobb eladásokkal büszkélkedhet az országban a Sony PS4-es megjelenései között, még akkor is, ha csak 1 százalékkal sikerült lenyomnia az Uncharted negyedik részét; érdemes azonban megemlíteni, hogy a toplista csak a dobozos eladásokkal számol, márpedig az új The Last of Ust biztosan többen vásárolták meg digitálisan, mint a legutóbbi Unchartedet.

A játék a PS3-as elődjét már kényelmes előnnyel győzte le, 76 százalékkal több példányt adtak el belőle az első héten, itt viszont azért nem fair az összehasonlítás teljesen, mert a PS4 valamivel népszerűbb konzol, mint az előző generációs gép volt.

Ami az éves összesítést illeti, itt is tarolt a játék: az idei évben még egy cím sem rajtolt olyan jól, mint a The Last of Us: Part II, az eddigi csúcstartó Animal Crossing: New Horizonsra 40 százalékkal ígért rá.

  1. The Last of Us: Part II
  2. Ring Fit Adventure
  3. FIFA 20
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. Call of Duty: Modern Warfare
  6. Grand Theft Auto V
  7. Minecraft (Switch)
  8. 51 Worldwide Games
  9. Pokémon Shield
  10. Star Wars Jedi: Fallen Order
16 komment - szólj hozzá!