Street Fighter V - bajban az online bajnokságok

  • Írta: szlav
  • 2020. június 22.
  • Rendezvény
Link másolása
A koronavírus miatt idén a Capcom Pro Tour bajnoksága is teljes egészében online zajlik, ez a váltás azonban erősen kihúzta a gyufát néhány játékosnál, akiket szerencsétlenül érintett a meccsek során jelentkező késleltetés.

Habár a Capcom Pro Tour döntősei csak a jövő év elején mérkőznek majd meg, az éves bajnokság első szakasza már megkezdődött. A játékosok a jelenlegi korlátozások miatt otthonról, online csatlakozva játsszák a meccseiket, néhány profi játékos azonban láthatóan nincs megelégedve az online kapcsolat minőségével és a válaszidővel.

A CPT észak-amerikai ágán a tavalyi kupa győztese, iDom mérkőzött meg Metro M-mel, a meccs azonban váratlanul véget ért, miután Metro M egymás után négyszer elkapta iDom karakterét a command grab mozdulattal - aki valamelyest is konyít a bunyós játékhoz, az tudhatja, hogy ez szinte elképzelhetetlen a profi játékosok körében. Pillanatokon belül kiderült, hogy miért történhetett ez, hiszen iDom - vélhetően dühében - egyszerűen kilépett a játékból az élőben közvetített meccs kellős közepén. Ezt a lenti videón 2:46:10-től láthatjátok.

Metro M automatikus győzelme után ElChakotay lépett fel vele szemben a ringben, két kör után azonban ez a játékos is elhagyta a meccset. Később Twitteren iDom és ElChakotay is szót ejtett az esettel kapcsolatban, illetve kritizálták a Capcom azon döntését, amikor kitiltották a versenysorozatból a The Grid nevű pályát - igaz, hogy a gyakorlópálya semmiképp sem nevezhető látványosnak, de a profi játékosok szerint jóval kevesebb lag érzékelhető ezen a helyszínen.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...