Baldur's Gate III - nincs kizárva a konzolos verzió

  • Írta: Baloo
  • 2020. június 23.
  • Hír
Link másolása
A belga fejlesztőcsapat minden erejével azon van, hogy minél hamarabb a nagyközönség elé tárhassa a legendás RPG következő részét - egyelőre PC-n és Stadián, de a jövőben nem elképzelhetetlen, hogy konzolokra is ellátogat a játék.

Ahogy azt a múltkori livestreamben is láthattuk, az összes megpróbáltatás ellenére elég jól halad a Baldur's Gate III fejlesztése. Igaz, egyelőre csak a PC és a Stadia szerepel a célplatformok között, de nincs kizárva, hogy ez a jövőben változni fog.

Swen Vincke, a Larian vezetője korábban már lenyilatkozta, hogy egyelőre nem is próbálkoztak a játék elindításával a jelengenerációs konzolokon, ugyanis azok szerintük nem képesek a Baldur's Gate III-at abban a formában futtatni, ahogy ők azt megálmodták. Azonban nem rég a GameSpotnak adott interjúban elmondta, hogy bár egyelőre a PC és a Stadia élvez prioritást, egyáltalán nem kizárt a jövőben egy konzolos port a játékból.

Ezek mellett az is bizakodásra adhat okot a konzolos Baldur's Gate-rajongóknak, hogy a Larian Studios mindkét Divinity: Original Sin-játéka (kisebb késéssel ugyan, de) megjelent PC mellett konzolokra is, és az új generációs gépekben rejlő erőnek is elégnek kell lennie egy konzolos átirathoz.

A Baldur's Gate III egyelőre nem rendelkezik végleges megjelenési dátummal, azonban ha minden a tervek szerint alakul, idén augusztusban már kipróbálhatjuk a játékot early access-formában.

1.
1.
Én viszont egész biztos vagyok benne, hogy jönni fog konzolra is. Semmi okuk nincs nem kiadni és bár a konzolos Original Sin 1-2 nem rengette meg a konzolipari eladásokat, akik szerették a konzolosok közül, azok nagyon szerették. Nem akartam elhinni, hogy annyira jól lehet irányítani gamepad-del, hogy konzolosok ilyeneket írjanak. Elő is vettem az OS2 PC verziómat és nekiestem az xbox-os joy-al és csupán úgy beletettem újabb sok órát, mert picit rákattantam rögtön. Tényleg nagyon gyorsan bele lehet jönni és ahhoz képest faszán lehet irányítani a cuccost. Egyszer sem váltottam át egérre, hogy valamit intézzek, mert szerintem jól átgondolt rendszert találtak ki.

Az a lényeg, hogy semmi nincs most még a végleges játékból. Jön a béta, az spoiler is, meg nem is, de az is át lesz alakítva a visszajelzéseknek megfelelően, stb, utána-közben fejlesztés, PC megjelenés, patch hegyek... És amikor kész van, akkor fogják megcsinálni konzolra. Most lehet mondani, hogy a "PC a bétateszt", de nagyon sokat javítottak az Original Sin 2-n is a Definitive Edition-re és eleve ez a verzió jött ki konzolra

Azt sem nagyon hiszem, hogy egy konzolos játékosnak bétás, meg bullshit verziók kellenének 2 évvel előre egy el sem készült játékból. De nekem sem, én biztosan nem bétázok. Megjelenés napján veszem csak a cuccot és miután végigmentem azon a részen, ami a bétában volt, akkor nézem csak meg youtube-on, hogy milyen volt a játék eleje 2020 nyarán.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...