Népszerűek voltak az Epic májusi akciói

Nagyon úgy tűnik, hogy megérte a sok ingyenes játék osztogatása az Epic Games Store-nak, az ugyanis roppant mód felpörgette az aktív játékosok számát a platformon belül - de hát egy GTA V-akciótól nem is vártunk mást.

Május 14-től kezdve alaposan megtolta az ingyenes játékakcióit az Epic Games Store, méghozzá nem más nyitócímmel, mint a Grand Theft Auto V-tel, ami annak rendje szerint ki is akasztotta a szervereket az üzemeltetőknél.

A sikersorozat folytatódott, így a hónap másik felében olyan ingyen játékokkal bombázta az Epic a játékosokat, mint például a Borderlands: The Handsome Collection, a Civilization VI és az ARK: Survival Evolved, hogy az olyan kisebb (de nem kevésbé elhanyagolandó) címeket, mint az Overcooked, már ne is említsük.

Így nem csoda, hogy a havi aktív játékosok száma átlépte a 61 milliót, és volt olyan pillanat is, amikor 13 millióan voltak egy időben bejelentkezve a szolgáltatásba. Ettől persze a Valve-nak még nem kell a kardjába dőlnie - a Steamen ugyanezek a számok 95, illetve 23,5 millió főre rúgnak -, de már ez is egy szép eredmény.

42 komment - szólj hozzá!