Népszerűek voltak az Epic májusi akciói

  • Írta: Baloo
  • 2020. június 23.
  • Biznisz
Link másolása
Nagyon úgy tűnik, hogy megérte a sok ingyenes játék osztogatása az Epic Games Store-nak, az ugyanis roppant mód felpörgette az aktív játékosok számát a platformon belül - de hát egy GTA V-akciótól nem is vártunk mást.

Május 14-től kezdve alaposan megtolta az ingyenes játékakcióit az Epic Games Store, méghozzá nem más nyitócímmel, mint a Grand Theft Auto V-tel, ami annak rendje szerint ki is akasztotta a szervereket az üzemeltetőknél.

A sikersorozat folytatódott, így a hónap másik felében olyan ingyen játékokkal bombázta az Epic a játékosokat, mint például a Borderlands: The Handsome Collection, a Civilization VI és az ARK: Survival Evolved, hogy az olyan kisebb (de nem kevésbé elhanyagolandó) címeket, mint az Overcooked, már ne is említsük.

Így nem csoda, hogy a havi aktív játékosok száma átlépte a 61 milliót, és volt olyan pillanat is, amikor 13 millióan voltak egy időben bejelentkezve a szolgáltatásba. Ettől persze a Valve-nak még nem kell a kardjába dőlnie - a Steamen ugyanezek a számok 95, illetve 23,5 millió főre rúgnak -, de már ez is egy szép eredmény.

42.
42.
Ooorky
#41: Über, Tesla, Lime...

Mind fullba veszteséges, de a "jövőbe vetett hit" miatt fújják a lufit a befektetők, a cégvezetők meg osztogatják a prémiumokat maguknak a növekvő részvényárfolyamok alapján.

De ott a ződenergia ami most kapott egy büdös nagy pofont, mivel 2024-től megszűnik a kötelező piaci áron való átvétel, plusz a hálózatterhelést is kifizettetheti a szolgáltató és a sok 18-25 évre eladósodott embert faszául pofára ejtik.
Aztán felnézek bárhova és tolják az arcomba a reklámot, hogy most vedd meg, gyorsan szereltesd fel, meg mennek a fizetett cikkek, hogy milyen jó befektetés...
41.
41.
crytek
#40: "Befektetik okosan"

Aha okosan... kérdezz már meg bármely embert vagy elemző céget aki ilyesmivel foglalkozik hogy ha a több tíz-száz milliókat a kukába dobod és nem jön vissza csak fillérek az mennyire "okos" dolog... Ezek semmit nem építenek az ingyen account gyűjtésen kivül. De ezt nem is titkolják most is itt van világhírként
40.
40.
13mings
#26: De neked az mit számít, hogy mennyi bevételük van? Nyilván most a Fortnite-ból dől a lé, ezt kihasználják és befektetik okosan, felépítenek egy saját boltot, meg mellé talán egy saját kiadót is, hogy majd több lábon megtudjanak állni, szerintem jól csinálják, csak mint játékost zavar, hogy fizetnek 1-2 másik cégnek az exkluzivitásért és közben azt mantrázzák, hogy ők a megmentők (bár a marketing is az építkezés része).
39.
39.
13mings
#19: Hát akkor nem kellene leingyenélőzni másokat, bár végül is ha te is az vagy, megteheted :D
38.
38.
#33: De mit ad hozzá ehhez az élethez és mitől lesz jobb neked, aki szereti richtig olcsón beszerezni a játékokat, hogy gyűlölettel töltsed meg a mindennapjaidat egy ostoba céggel szemben, aki ingyen ad játékokat? Ez hiányzik neked?

Nekem elhiheted, hogy nem hiányzik neked. Tapasztalatból mondom, mert volt nekem is ilyen korszakom és évekbe telt kijönni belőle: jobb nyugodtan ülni az embernek a seggén és full romantikus szarokra gondolni közben, mint az elméjét mételyezni azzal, hogy a szarumán meg a serege elfoglalja a fellegvárat.
37.
37.
xanatos0911
Imádom ezeket a szócsatákat az Epices hírek alatt. Bár már ahogy látom mindenhol ez megy lassan... trógerség kivesézése, pénz, politika, zsidózás, cigányozás, feketézés. Wow... azért lehet, hogy azon kéne elgondolkozni, hogy ha ilyenekre van idő akkor az a nagyon emlegetett “boldogság” és teljes élet az azért még elég messze van. A barátok meg azért kellenek egy ember életébe, hogy ne legyen egy ennyire megkeseredett arc már fiatalon is.
36.
36.
kryszisz
#32: Szerintem mindenki így beszél legalább egy részükről. Kintlétem alatt én a románok cirka 80%-át a világ végéig (vagy tovább) rúgdostam volna, akkora böszme idióták voltak. De a fekák zömétől is agyhúgykövet kaptam fél perc alatt.
35.
35.
kryszisz
#33: Ismerős felállás - sajnos. De látod, pont erről beszéltem, ezt a szituációt pusztán pénzzel nem lehet megoldani, ahogy sok mást sem. Bár meg lehetne.
#31: semmi. De ki mondta, hogy érdekel? Pusztán arra akartam rávilágítani, hogy a "ha pénz van minden van" felfogás mennyire nem fedi a valóságot.
34.
34.
crytek
#32: Hát figyelj aki 20 éve van ott 5 évvel régebb óta mint én és lófaszt se tud önállóan arról nem tudok mást írni..annyi eltartott van hogy kabaré.Ezeknek a nagy mákjuk hogy mi meg toleráljuk mer thelyettük dolgozunk mivel muszáj...kirugni ugyse rugják ki az ilyet átteszik máshova ahol tud lébecolni
33.
33.
crytek
#30: Most sincsenek barátaim mert van a meló meg gépezek ezen kivül pedig eljárok hobbiból futni és ha van akkor fociedzés+mecsek. Ezen kívül totál semmi nem érdekel.

A mamám aki beteg demenciás erősen, sajnos az anyum buta és szenved(ünk) vele mert nem akarja otthonba adni pedig már évek óta ildomos lenne..Nem is értem hogy lehet ilyen felelőtlen egy ember... ha rajtam múlna már 2 éve valami speciális otthonban lenne...

Szóval nekem sem barát se senki nem kéne a boldogsághoz nekem elég lenne ha a melos teher le lenne véve a vállamról és kicsattannék a boldogságtól.
20 millát magamnál tartanék az évekre elég lenne addig a másik 130 meg kamatozna halomba..király volna.
32.
32.
#29: Milyen szimpatikus egy vonás, hogy így beszélsz azokról, akikkel minden nap együtt melózol. Azon gondolkodtál már, hogy lehet, hogy az egész cégbirodalomban te vagy a lehető legnagyobb faszfej?
31.
31.
Ooorky
#30: Én kérek elnézést, de mi közöd van ahhoz, hogy más mire költi a pénzét?
30.
30.
kryszisz
#29: 150 milla valóban jó pénz, de abból nem veszel például barátokat, hogy ne legyél teljesen egyedül. Az ugyanis szar tud lenni. Lehet 150 milliód, de attól még kialakulhat egy olyan betegség, ami egy életre tönkretesz, vagy akár idő előtt el is visz. Többször is említetted, hogy édesanyád milyen beteg, szerinted mennyivel lenne jobb neki, ha rendelkezésére állna a szóban forgó összeg? Gondolkodj kérlek, mielőtt ilyen féligazságokat írsz, és ezt mindennemű kötözködés nélkül mondom.
29.
29.
crytek
#28: 150 milla elég lenne hozzá. Annál nagyobb boldogság nem érné az ember hogy sose kéne dolgoznia és azt csinálna amit akar, nem kéne debilekkel dolgozni hallgatni a hülyeségeiket stb..
26.
26.
crytek
#25: Vázold már fel mivel keresnek pénzt?

GTA 5 megjelenése óta kb minden top 10 eladásba ott van... Szerinted mennyit csengethettek a rokksztárnak az 1 hétért? A többiről nem is beszélek. Augusztusba meg jön a 0 day ingyen Total War...

Pénzt mi hoz a storeban? Az hogy minden vásárlásból még 10 eurot saját zsebből tolnak abból aztán kurvasok jut neki pláne ha csak 12%-ot vonnak.

Vásárlást végző emberek alig vannak.
25.
25.
Amúgy meg minden ellenére ez nagyszerű dolog az Epic-nek és ezzel több pénzt fognak keresni, mint amennyit költöttek arra, hogy ingyen adják a játékokat. Nem értem, hogy ki járt ezzel szarul, de ami elégedetlenkedés itt megy ezzel a témával az simán legendary.
22.
22.
Ooorky
#19: Hihetetlen, hogy állandóan behúzod őket a csőbe :-)
20.
20.
kryszisz
#19: Hát, vannak akik az életmentésre teszik fel az életüket, mások a bűnüldözésre, megint mások a szórakoztatásra stb. Te meg az ingyenélésre. Végülis az is egyfajta karrier:D De ha már szóbakerült az utca: szerintem menj és k*rvázz el párat a millióidból, hátha az segít a fikszációidon. Baráti jótanács, teljesen ingyen;)
19.
19.
crytek
#12: A steam nem attól jó mert én ott költök/nem költök...Az eladási adatok azok amik meghatároznak egy boltot a steam meg fénykorát éli évről évre. Epic is...csak annyi különbséggel hogy ők az ingyen accountokon kivül mást nem tudnak elérni

Nem pénztárcázok én már elmondtam nekem ezek nem érnek semmi se. Most is szereztem egy bundleból 3 játékot 1.37 euróért amit majd a humble choice július lenulláz a bevételével :) Én erre tettem fel az életem, hogy így legyenek meg a játékaim. Hiszen balfasz gyökér lennék értük kiadni több ezret mikor látod ingyen is meglehet.. Ha ennyire akarnám szórni a pénzt az utcán tenném és nem játékokra költeném
18.
18.
kryszisz
#12: Nyugi, jön majd a bizonyítvány magyarázás, hogy mi vagyunk a szemetek, amiért nem fogadjuk el az ő világnézetét (miközben a képmutatás épphogy csak nem rúgja rá az ajtót). Annyiszor lefutott kör ez már, de nekem mégis olyan, mint a
Gyűrűk Ura trilógia: nem tudom megunni:D
12.
12.
13mings
#3: Nem azért de kb annyit költöttél valós pénzt (nem kártyából szerzet-re gondolok) a steam-en mint az epic store-ban az általad említett ingyenélők. Nem egyszer kijelentetted, hogy te a GTAV-öt is majd akkor veszed meg ha 5 euró lesz, hát az eredeti árától az ingyen sincs sokkal messzebb :D Tök jó, hogy ennyire véded a steamet, csak ezt a pénztárcáddal is kifejezhetnéd és indiegala helyett néha ott is vehetnél valamit, mert így csak üres puffogás.
9.
9.
crytek
#7: Inkább legyen vicces mint az epicnél nem létező fogalom a store-ban.. de azért szánalom van
7.
7.
kryszisz
#3: Mondjuk a vásárló szó a te szádból még mindig elég viccesen hangzik:D persze azért szeretés van
6.
6.
Ooorky
#5: Milyen engine bevétel?
Az full veszteséges, a jogai egy kajmán szigeteki cégnél vannak amitől az epic dupla annyiért licenszeli, mint amennyiért eladja...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...