Korai hozzáférésbe lép a Rogue Legacy 2

Ahogy a játék szereplői, úgy a Rogue Legacy 2 is az elődje hagyatékára építve próbál egy sokkal teljesebb roguelite-metroidvania élményt nyújtani a játékosoknak. Július végétől kezdve early accessben belekóstolhatunk, hogyan is sikerült.

A 2013-as, méltán népszerű Rogue Legacy végre folytatást kap, derült ki még áprilisban. Ugyan 2021-ig várnunk kell rá, hogy teljesen megjelenjen, de a Rogue Legacy 2 július 23-tól már elérhető lesz a Steam Early Accessben. Ráadásul ez a változat is tele lesz már tartalommal: a tervezett öt-hét biome-ból hármat megkapunk, a négy karakterosztállyal hétszáznál is több szobát fedezhetünk fel, és számos módosító és fegyver tesz arról, hogy ebben se unatkozzunk.

A Rogue Legacy 2 az elődje hagyományait követve építkezik tovább, megtartva a roguelite-elemeket, ugyanakkor jobban elmozdult a metroidvania irányába is. A játék koncepciója szerint minden hősünk az előző leszármazottja. Azon túl, hogy örökségként ilyen-olyan holmik megmaradnak, mindegyik figura különböző, ráadásul egyedi módosítókkal, betegségekkel is rendelkezhetnek, amiknek hála nemcsak a játékmenet változhat, hanem az is, hogyan látjuk a pályákat.

A Rogue Legacy 2 egyelőre PC-re van csak bejelentve, de az elődje minden jelentősebb platformra megjelent, szóval talán most is várhatjuk ugyanezt.

3 komment - szólj hozzá!