Befellegzett az Oculus Gónak

  • Írta: gorien
  • 2020. június 24.
  • Gyászhír
Link másolása
Két év után véget ér az Oculus Go árusítása. A Facebook alá tartozó Oculus biztonsági frissítéseken kívül nem fordít több erőforrást a belépőszintűnek tervezett VR-eszközre, helyette a Questre és a Riftre koncentrál.

Befejezik az Oculus Go árusítását, jelentette be az Oculus. Az önálló (azaz PC nélkül használható) VR-headsetet két évvel ezelőtt dobták piacra, a célja az volt, hogy belépőként szolgáljon a felhasználóknak a VR-eszközök világába. A technológia fejlődésének üteme miatt az idő nem volt kegyes az Oculus Góval – az egy évvel később érkező Quest már jóval kiterjedtebb élményt volt képes nyújtani. 

Míg a Go még csak a fej mozdulatait és térbeli elhelyezkedését volt képes követni, utódja a kézi kontrollerek miatt gyakorlatilag már az egész testet. Emiatt a cég felhagy a Go támogatásával, az eszköz alkalmazásboltjába sem fogadnak új programokat, bár biztonsági frissítéseket még kapni fog 2022-ig. Az Oculus helyette a Quest és a Rift fejlesztésére fordítja a figyelmét, amelyekkel kapcsolatban rádupláz az erőfeszítéseire.

8.
8.
abydos
#7: Igen, mert volt Go-m, Rift S-em és Questem is. 1 fejem van, sok volt ez :D
A Quest teljesen ki tudta váltani, sőt, azóta a Rift S-t is eladtam, mert egy ideje PC-vel is működik tökéletesen, így már csak Quest van, bőőőven elég bármire.
7.
7.
zozo76hun
#6: Neked volt GO is, kovetlek a VR miatt. A room tour videodban mar nem latszik a GO. Eladtad?
6.
6.
abydos
#5: YouTube és videó appok főleg, ez igaz. Nagyon jó eszköz volt amúgy, de házon belül kinyírta a Quest. Konkrétan kivégezte, annyival többet tud nyújtani.
5.
5.
csongor1996
#4: A Go amúgy is kb csak youtube-ra volt jó, nem? Szerintem senkinek nem fog hiányozni.
4.
4.
abydos
#3: Szerintem te a Questtel keverhetted a dolgot, hogy azt reklámozzák. Vagy rosszul gondolom? A Quest tavalyi megjelenése óta még reklámot se kapott, de egy nyamvadt blogbejegyzést se nagyon. Tényleg, már több, mint másfél éve mintha nem is létezne.
3.
3.
Mekkora bullshit, Hölgyeim és Uraim!

A közelmúltban levettem a netről egy Oculus Rift-et. Jó állapot, 3 szenzor, olyan irányító ketyere pár, szivacs, minden. Jól is működött, nem is volt vele baj (azon kívül, hogy úgy folytak tőle a könnyeim, mint ha maga a TSZ elnök nevezett volna ki a hónap traktorosának). Szálltak a Steam-en a lufik 3D, meg minden. De ha minden alkalmazásnál valamit láttam, akkor az az, hogy a Rift az már egy régi szar, a leglepukkadtabb helyről töltheted a drivert hozzá. Bármi support smafu.

De a featured cucc mindig az Oculus GO volt, az volt a címlapon és minden állítgatós szarnál az volt a defaut. Teljesen elhitették velem, hogy a Rift szar és tök olyan, mint ha most vettem volna egy darab elavult szart.

El is adtam - észlelhető veszteséggel, erre kitalálják, hogy az Oculus GO egy határ régi not supported szar és a Rift-et fejlesztik?

Hát tudod mikor fogok ettől a cégtől legközelebb is venni valamit... Fillérbaszó köcsögök gyülekezete.
1.
1.
Ruvik
Egyáltalán kellett ez valakinek?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...