Szexuális zaklatással vádolják Chris Avellone-t

Az elmúlt héten többen is szexuális zaklatással vádolták meg a játékipar egyik legismertebb íróját, Chris Avelonne-t. A történtek után több cég, így a Paradox és a Techland is megszakította vele a kapcsolatot.

Egy tweet borította a bilit a hétvégén, amelyben egy Karissa néven regisztrált felhasználó szexuális zaklatással vádolta meg a jól ismert írót, Chris Avellone-t.

A poszt szerint Avellone fiatal lányokra "vadászott" anélkül, hogy megbizonyosodott volna arról, hogy nagykorúak-e vagy sem, a rendezvényeken pedig leitatta és a hotelszobájába vitte őket. Neki személy szerint is volt ilyen tapasztalata vele, egy alkalommal képszakadásig itatta, és végül csak azért tudta visszautasítani, mert épp azon a hétvégén menstruált.

Karissa szerint azon az eseményen másokkal is így viselkedett, és miután két másik férfi is észrevette a dolgot, jelentették a szervezőknek, akik azonnal kitiltották a helyszínről. Elmondása alapján Avellone később sem állt le, és szexuális ragadozónak nevezte a férfit, akin próbáltak már segíteni, de ő mindig visszautasította a dolgot.

A tweetet követően a Riot vezető PR-osa, Jacqui Collins is beszámolt egy esetről, ő egy SMS-beszélgetést osztott meg a követőivel. Avellone egyébként maga is elismerte a történteket, állítása szerint azonban senkit sem akart bántani.

Az író az Obsidian elhagyása óta szabadúszóként tevékenykedett, több nagy projektnél is közreműködött: dolgozott az új Preyen, a Divinity: Original Sin II-n és a Star Wars Jedi: Fallen Orderen is többek között. Jelenleg is számos munkája van, a Dying Light 2-t jegyző Techland és a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2-t készítő Paradox azonban a minap megszakította vele a kapcsolatot.

78 komment - szólj hozzá!