Újabb tíz évre FIFA-exkluzív a spanyol bajnokság

Folytatódik az Electronic Arts és a La Liga együttműködése, a két szervezet újabb tíz évre szóló megállapodást írt alá a minap. Ez azt jelenti, hogy a spanyol bajnokságok továbbra is a FIFA-sorozat kiváltságai maradnak.

Újabb tíz évre szóló megállapodást írt alá az Electronic Arts és a La Liga. Az együttműködés egyik fontos eleme, hogy a spanyol bajnokság első- és másodosztálya továbbra is FIFA-exkluzív tartalom marad.

Az ott játszó csapatokat is csak az EA játékaiban érhetjük majd el - legalábbis hivatalosan -, legfeljebb különegyezkedések képzelhetőek el, lásd a Barcelona és a tavalyi Pro Evolution Soccer esetét.

Ezenkívül a két szervezet az esport területén is egyesítené az erejét, ennek a terepe Spanyolország első számú versenye, az eLaLiga Santander lenne. Hogy ez konkrétan mit jelent majd, az már nem derült ki.

Az EA egyébként immár több mint 20 éve működik együtt a LaLigával, és a fentiek alapján úgy tűnik, az általában licenchiánnyal küzdő Konaminak nem is érdemes megkörnyékeznie a spanyolokat.

A Pro Evolution Soccernek is vannak exkluzív tartalmai persze, a közönsége szempontjából kritikus brazil első- és másodosztályt csak ő birtokolja, és tavaly a Juventust is sikerült elcsakliznia a konkurencia elől.

8 komment - szólj hozzá!