Négymillió példánynál jár a The Last of Us: Part II

  • Írta: fojesz
  • 2020. június 28.
  • Biznisz
Link másolása
Az eddigiek alapján nem csak a kritikusoknál tarolt a The Last of Us folytatása, de a kasszáknál is remekelt: az első három nap folyamán 4 millió példányt értékesítettek a várva-várt játékból.

A Sony bejelentette, hogy az első három nap folyamán 4 millió példány talált gazdára a The Last of Us: Part II-ból, amely így nem csak az előd, hanem minden más PlayStation 4-exkluzív teljesítményét lepipálta.

Az eddigi csúcstartó a Marvel's Spider-Man volt, amelynek 3,3 millió eladott kópiára futotta a megjelenést követő három napban, utána pedig a God of War következik 3,1 millió példánnyal. A Naughty Dog előző teljes értékű játéka, az Uncharted 4: A Thief's End 2,7 milliós darabszámmal zárta az első napokat.

A The Last of Us: Part II tehát nem csak a kritikusokat győzte meg, a piacon is szépen teljesít - nagy kár, hogy a fejlesztők nem terveznek kiegészítőt hozzá, mint anno az első rész esetében.

135.
135.
JohnSpartan
VR Pisti megmondta: "Van ez a Game és ennél rosszabb játékok." jelenleg... Remèljük ez csak változni fog.
125.
125.
FlexSteel
#123: Nekem Seth volt az abszolut kedvenc. Nagyon remélem, hogy a harmadik részt vele folytatják, meglátják benne a potenciált és főszereplőnek avanzsálják. :D
123.
123.
Mortis
#119: Bigot sandwiches egy örök S korszakalkotó jelenet.
122.
122.
Őrnagy
Örülök, hogy a végén mindenki egymás keblére borult. Éljünk boldogan a szivárványos ég alatt, és ne veszekedjünk SOHA TÖBBET SEMMIN!
:D
120.
120.
FlexSteel
#119: Biztos ami biztos még Dina exe is ázsiai volt. Apróság tudom, nem is érdekelne a dolog, de van egy olyan hülye szokásom, hogyha ráállok valamire, már szándékosan is keresem a jeleket.
117.
117.
FlexSteel
#116: Ebben egyet értek. Igazából mind a két oldalt megértem. A pro és kontra oldalt is. Én sajnos (bár nagyon nem akartam), de ahhoz az oldalhoz tartozok, akinek ez inkább csalódás lett az első rész után.
116.
116.
Drraco
#115: Szerintem teljesen korrekt vélemény, amit leírtál. A kezdetek óta követem a kommenteket, mert bár nem játszom a játékkal, de érdekes látni, hogy kiből milyen reakciót vált ki. Van, akiből a legrosszabbat, és van, akinek teljesen új, emberibb oldala mutatkozik. Izgalmas, hogy erről a játékról mennyire megosztóak a vélemények.
109.
109.
JohnSpartan
Mára virradóan fejeztem be a játékot. Csak gratulálni tudnék a naughtydog csapatának hogy nem csak egy kiválló folytatást csinált egy amúgy is kiváló első résznek de még azt überelni is tudták. Foshatnám 20 oldalon keresztül miért is igy gondolom de csak szócséplés lenne. Naughtydog forever!
101.
101.
Ps fanboy
#53: Joel karaktere az első rész végén történtek után morálisan igencsak megkérdőjelezhető és ezt a part2 csak mégjobban árnyalja azzal, hogy bemutatja a másik oldalt is. De ettől függetlenül is Joel tette valahol egy önfeláldozó tett is volt. Mert azzal, hogy Ellie-t megmentette az első rész végén, tünjön ez bármennyire is önző cselekedetnek, azzal saját magát is feláldozta, mert inkább él egy gyilkosok és fertőzöttek lepte szörnyű világban, csak Ellie is ott legyen vele.
100.
100.
Caleon
Befejeztem. Valaki írta, hogy érzelmi atombomba. Hát tényleg az. Brutális az összkép. ND megint megcsinálta.
99.
99.
Ps fanboy
#90: "az ND az orrunknál fogva vezet. Akkor lopakodhatsz, amikpr ők akarják és akkor darálsz, amikor ők akarják (első részre hivatkozva)."

Ez igaz is meg nem is. Lévén, hogy egy lineáris sztori alapú játékról van szó, persze, hogy az orrodnál fogva vezetnek. De hogy csak akkor lopakodhatsz, illetve darálhatsz amikor a készítők engedig, az nem teljesen igaz. Rengeteg, sőt, a 25 órában, vagy akár az első rész tizenakárhány órájában többnyire olyan helyzetekbe botlasz, hogy úgy lopakodod vagy darálod le az ellent amikor és ahogy csak akarod, az előre megerendezett ilyen olyan jelenetek ne soroljuk ide. Az megint egy másik dolog, hogy ez a szabadság a lineáris játékokra jellemző keretek közé szűkül, de mondjuk a Part2 szerintem most tett egy lépést, hogy ezeket a berögződött határokat tágítsa.
96.
96.
godach
#92: Ennyi erővel a háromban, kinyírhatták volna mindkettőt.
Most sem érzem (amennyit tudok az egészről) hogy annyira tiszteletben tartották volna, hogy te az első részben kit szerettél meg. Újfent mondom, az van amit Ők akarnak amivel nem lenne gond, ha nem azt próbálnák beadni, hogy te "+választhatsz" és dönthetsz.
Szóval, ennyi erővel amennyire most tisztelték az első rész rajongóit, a harmadikban is azt csinálhatnának amit akarnak. tehát, ez nem kifogás (szerintem).
92.
92.
Marcus88
#90: Viszont ez a döntés a végén furcsán nézne ki egy 3 rész kapcsán.
Mert valaki így döntene valaki úgy,és akkor azt a karaktert már,hogy fonják bele a folytatásba.
Ezt csak akkor lehetett volna megcsinálni ha 100% nem lesz folytatás vagy 100% nem terveznek egyik karakterrel sem a következő részben.
75.
75.
godach
#71: Holnap megérkezik, már alig várom.
71.
71.
Yonkou
Tipikus, egyik tábor sem akarja megérteni a másikat, csak fújja a saját érvelését... A gamer társadalom rák fenéje ez a hozzáállás.

SPOILER

Aki amiatt fikázza a játékot mert szarnak tartja a sztorit miután Abby-vel kell menni, az ezt azért érzi így, mert bosszút akart állni a karakteren, mégis kénytelen vele haladni, ha kíváncsi a történet végére. Ebben a játékban azt láthattuk, hogy Ellie miként csinálja végig ugyan azt, amit Abby csinált Joellel. Abby elengedte a bosszút? Nem! 4 évet várt a bosszújával. Ezidő alatt temérdek lehetősége volt meggondolni magát. Nem tette. Pedig próbálták meggyőzni hogy engedje el. Ellie a bosszúját rövidebb idő alatt, kevesebb lehiggadási idővel vitte véghez, mégis őt tartják rosszabbnak.
Nekem Abby sztorijának a végére már tele volt a tököm, hogy mennyire el akarják adni, hogy ő a jobb, sokkal több pozitív dolgot mutattak róla és sokkal több pozitívat kellett vele tenni, hogy végül tudjon vele a játékos szimpatizálni. Ellie természetesen ezzel szemben nem kapott túl sok pozitív szerepet egy kis romantikázáson és lelki vívódáson kívül...
Én élveztem a játékot, de ehhez a sztorinak sajnos nem sok köze van, ellenben a minőség, a hangulat, a hihetetlen fluid combat, az arc mimikák, dizájn és látvány mind páratlan. De sokkal nagyobb kielégülést éreztem volna, ha nem akarják le erőltetni a torkomon Abby vonalát, hanem levadaszhatom ahogy a többi suttyó társát is. Részemről ennek egy nagyon egyszerű oka van: megölte Joelt. Nem érdekel a többi, nem érdekel miként akarják igazolni a tetteit, nem érdekel az üzenete a bosszú végtelen körforgásárol. Az érdekelt volna, amire az életben is vágyna a legtöbb ember, ez pedig a saját szemszögünkből elért igazságtétel. Értem a mondandóját, csak épp nem érdekel.
Egyértelműen a sztorit nem nekem szánták, de ettől függetlenül a játék páratlan. Nem bántam meg a vételt.
70.
70.
#66: Én spec úgy vagyok vele, hogy korábban elmondtam a véleményem, aki olvasta, olvasta. Felesleges lenne ismételgetni is, utána meg másokkal háborúzni ilyesmin.
Pont olyan lenne, mint ha lenne egy kommentelő, aki minden Epic hír alá leírná, hogy gáz az epic. ... oh wait
68.
68.
kamgecam
Elképesztő a játék! Ahogy befejeztem normal-on kezdem hardon vagy survive-ban újra!
66.
66.
SLi
nagyon sokan nagyon nagy hülyét csináltak magukból ennek a játéknak a kapcsán, néhány még kapálózik de a többségük mélyen hallgat, hirtelen minden fontosabb lett, hatalmas W ez a ND-nak
65.
65.
Ps fanboy
#49: Na igen, ez is egy jó meglátás és ki tudja, talán mindegyikben van egy kis igazság, vagy akár több. És tényleg pont ettől zseniális ez a sztori, hogy mindenki, aki fogékony rá, megtalálja benne a saját értelmezését. Hogy mondta Yoda a Birodalom Visszavágban "az vár rád, amit magaddal viszel" :D
53.
53.
godach
#48: Pont ma beszélgettünk haverommal, hogy azt a döntést egyszerűen nem tudom elfogadni. Ennyi minden után az embernek nem a szívére kellene hallgatnia önző módon. Nem is tudok azonosulni vele.
49.
49.
Zedas
#48: Spoiler!

Nekem tetszik az értelmezésed, de szerintem pont az benne a csodálatos, hogy nincs a szánkba rágva a megoldás.

Én úgy értelmeztem, hogy Ellie-nek már rég tele volt a töke az egésszel, amikor Dinával és a babucival együtt voltak, ám mivel nem volt elvarrva a lelkében a szál, ezért képtelen volt leállni (pedig addigra már bőven egálban voltak Abby-val a bosszút tekintve, sőt, az egy főre eső legyilkolt terhes nőket tekintve ő állt rosszabbul, hiszen Abby megkímélte Dinát). Amikor aztán végre legyőzte Abby-t, és a kezében volt az élete, akkor végre megnyugodhatott. Azon a ponton semmi értelme nem lett volna megölnie, mert csak tovább folytatta volna az egész őrületet.
46.
46.
Ps fanboy
#42: Ne aggódj, ha az Uncharted megélt négy teljes részt, akkor ez is biztos megfog élni legalább még egyet. Aztán jöhet valami Sci-fi téma az ND-től.
44.
44.
Zedas
#38: Spoiler.

Mivel Abby megy a firefly-okhoz és Ellie még mindig az egyetlen immunis, szerintem bőven benne van egy harmadik rész. Ha ugyanis találnak még olyan orvost, aki képes a vakcinát előállítani, akkor a két leányzónak újra találkoznia kell. Ellie sorsa is végre beteljesedhetne.

Szóval szerintem bőven lenne benne kakaó!
42.
42.
Marcus88
#38: Szerintem ez még egy harmadik lezáró részt elbírna és utána,mivel elég nagy ez a világ más szereplőket és történeteket is meg lehetne ismerni!
De ez csak saját vélemény!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...