2021-ben érkezhet az Avalanche Harry Potter-játéka

Jason Schreier, a Bloomberg rendszeresen jól informált szerkesztője ismét megerősítette: a Warner Bros. és az Avalanche egy nyílt világú Harry Potter-játékon dolgozik. A projektet idén jelenthetik be, jövő év végén pedig akár meg is jelenhet.

Újra szóba került a már évek óta pletykált Harry Potter-játék, amely a Warner Bros. Interactive felügyelete alatt, vélhetően az Avalanche keze által készül. Habár a projektet hivatalosan még nem jelentették be, az olyannyira valósnak tűnik, hogy 2018 októberében még néhány korai gameplay-felvétel is kiszivárgott belőle.

Most a Bloomberg melegítette fel újra a témát, Jason Schreier ugyanis kapcsolatba lépett több fejlesztővel is, akik elárulták: egy nagy költségvetésű Harry Potter-szerepjátékon dolgoznak, a programban pedig nem csupán a Roxfort teljes területe lesz szabadon bejárható, de a varázslóiskola környéke is. Az értesülések szerint a játék 2021 végén érkezhet, és nem meglepő módon megjelenik majd Xbox Series X-en és PlayStation 5-ön is.

Schreier megerősítette a korábbi pletykákat, miszerint a Warner Bros. egy önálló konferenciával készült az idei E3-ra, mivel azonban az expó elmaradt, egyenként hozakodnak elő a friss bejelentésekkel az év második felében. A pletykák szerint augusztus 22-én a DC FanDome műsorán mutatkozhat be a Suicide Squad: Kill the Justice League és a WB Montréal Batman-játéka, később pedig a szóban forgó Harry Potter-RPG.

A kérdés már csak az, hogy milyen hatással lesz az előzetes tervekre az, ha a Warner valóban megválik a videojátékos részlegeitől - reménykedjünk benne, hogy játékok egy potenciális kiadóváltás után is biztonságban maradnak majd!

19 komment - szólj hozzá!