A Ubisoft is battle royale-játékon dolgozik

A Ubisoft a hírek szerint vendégül látott néhány videóst és streamert, hogy zárt körben felfedjen előttük egy új battle royale-játékot. A zárt kör nyilván nem maradt zárt, és Rod Breslau újságírónak hála mi is értesültünk a Hyper Scape-ről.

Ha valami népszerű, várható, hogy előbb-utóbb a legtöbb nagy kiadó ráveti magát a témára. Ilyen a battle royale zsáner is: a mező, amit egy időben főleg a PUBG és a Fortnite uralt, már az Apex Legendsnek és a Call of Duty: Warzone-nak is helyet ad. A Ubisoft sem akar kimaradni a buliból, legalábbis erről ír Rod Breslau esport-újságíró a tweetjében.

Történt ugyanis, hogy a Ubisoft meghívott magához néhány videóst és streamert, hogy népszerűsítse körükben legújabb, free-to-playnek készülő játékát, amely a Hyper Scape nevet viseli. Ha emlékszünk, anno a Valorantról is hasonlóképp kaptuk meg az első infókat. Breslau elmondása szerint egy pörgős, belső nézetes címről van szó, amire nem is kell sokat várnunk: július 2-án tervezték leleplezni, július 6-tól tartanak egy zárt bétát, és július 12-én már el is indítják a játékot, ami épp egybeesik a Ubisoft E3-pótló műsorával, a Ubisoft Forwarddal.

Az infók alapján a Hyper Scape egy újfajta streamingélményt is hozna, a Twitch-nézők ugyanis aktívan beleszólhatnának a meccsek alakulásába, például bónuszok megszavazásával a kedvenc játékosaiknak. Sőt, még a közönség is szintet lépne valamilyen formában.


A szivárgásra a Ubisoft közleménnyel ugyan nem reagált, de élesítettek egy weboldalt, ami a játék világában létező Prisma Dimensions vállalat nevében készült, ez is a július 2-i leleplezést reklámozza. Úgy néz ki, a HyperScape PC-re és konzolokra is megjelenik, amelyek között cross-play is lehetséges lesz. 

18 komment - szólj hozzá!