A Nintendo még nem váltana a Switchről

Ahogy szépen lassan közeledik az idei ünnepi szezon, egyre inkább minden a generációváltásról szól a Microsoft és a Sony háza tájékán - na, de mi a helyzet ezzel kapcsolatban a Nintendónál?

Szépen lassan nehéz lesz nem úgy böngészni az internetet a konzolokkal kapcsolatban, hogy ne minden második hír a küszöbön álló generációváltásról szóljon - legalábbis a PlayStation és az Xbox esetében, de mi a véleménye erről a kiotói székhelyű vállalatnak? Shuntaro Furukawa, a Nintendo elnöke a következőt válaszolta:

"A jelenlegi konzolunk, a Nintendo Switch már négy éve a piacon van, és a népszerűsége egyre csak növekszik. Úgy gondoljuk, hogy ez két oknak köszönhető: az egyik, hogy két különböző jellegzetességű gépünk van - a Nintendo Switch és a Nintendo Switch Lite. A másik pedig, hogy mint platform, nekünk csak a Switchre kell fókuszálnunk, így a cégünk összes fejlesztési erőforrását arra használhatjuk, hogy szoftvereket készítsünk rá. Ezeknek a tényeknek a tudatában szeretnénk a Nintendo Switch élettartamát kitolni addig, ameddig csak lehetséges."

Ko Shiota, az egyik vezető tisztviselő még a következővel egészítette ki a fentieket:

"A mi konzolunk mindig is inkább a felhasználó szórakoztatására alapozott, mintsem az erős hardverre. A Nintendo Switchcsel tudsz a TV-n és magán a konzolon is játszani a többi konzollal ellentétben. Látjuk, ahogy a családok együtt játszanak, és megosztják az együtt szerzett élményeiket a különböző közösségi felületeken - ez mindenképpen egy olyan dolog, amit észben tartunk majd a következő konzolunk fejlesztésénél a jövőben."

Érdemes megemlíteni, hogy a fentebb elhangzott nyilatkozatok a Nintendo részvényeseinek tartott találkozónak a riportjából kerültek ki, így nem olyan csoda, hogy eléggé kitérő választ adtak az úriemberek. Szóval nem kizárt, hogy már javában készül egy next-gen Nintendo-konzol, azonban a riportot megosztó Famitsu ennek a bejelentésére kevés esélyt lát a közeljövőben.

Persze érthető, hogy a Nintendo nem erőlteti a generációváltást, hiszen az olyan játékoknak köszönhetően, mint például az Animal Crossing, a mai napig őrült népszerű a konzol. Azonban azt sem szabad elfelejtenünk, hogy bár megerősítették, hogy idén nem kapunk már új verziót a Switchből, azt egy szóval sem mondták, hogy ez ne változna mondjuk a 2021-es esztendőre nézve.

20 komment - szólj hozzá!