A Nintendo még nem váltana a Switchről

Ahogy szépen lassan közeledik az idei ünnepi szezon, egyre inkább minden a generációváltásról szól a Microsoft és a Sony háza tájékán - na, de mi a helyzet ezzel kapcsolatban a Nintendónál?
  • Írta: Baloo

Kommentek

#19
#18: Mert ebben az országban egyetlen csöves szerviz foglalkozik vele és inkább megcsinálom maszekba, mint a világ végére utazgassak.
#17
Na igen. Lényegében mindegy most, hogy Xbox-ot, PS-t, vagy hozzájuk bármilyen eredeti kiegészítőt veszek, azok mind a megszokott minőségűek. De ha veszek egy aktuális Nintendo-t, ami nem kicsi név az iparban, akkor kapom a Switch-et, aminek a minősége teljesen aggályos.

De nem az, hogy nem 18 karátos aranyból van és ezért nem veszi be az arisztokrata szervezetem. Hanem az egész cucc a totális, maximális megsemmisülésre lett tervezve. De tényleg, mi lesz vele, ha játszani is kezd rajta valaki. Lehet jó egy játék, ezt aláírom, de ne az legyen már, hogy megilyed az ember valamitől, aztán erősebben nyom rá a vállgombra és letörik. A következő videóban 16:25-től látható, hogy milyen Wish/Ali minőségű az a joycon vállgomb.

https://www.youtube.com/watch?v=PmFe9Z53f9o

A Sony és Micro kontrollerekben ehhez képest vasbetonból készített millió dolláros alkatrészek vannak, amik egy életre szólnak.
#15
NorbiiiModerátor
A Switch 3 eve van a piacon, tehat szerintem meg friss konzolnak szamit. 3 ev utan csalodnek ha felmerulne a generaciovaltas, raadasul nagyon sikeres a jatekkonzol. Remelem meg sokaig marad a Switch es sokaig fog tamogatast elvezni.
#14
#12: A Lite-al karöltve jött a Switch V2 is, vagyis a lehetőség adott volt, hogy javítson a hw minőségén, de inkább csak bedobtak egy "bocsi"-t és minden el van intézve.
#13
#8: Nem feltétlen ilyenekről van szó, hanem tényleg pl. a dokkoló, ami olyan silány, hogy az alibaba is szégyellné eladni, ők meg majdnem 30e pénzt kérnek érte ha külön veszel.... egyedül a pro kontroller minőségi, de nevetséges hogy az is drágább mint a ps vagy box konti. Az hogy 32 giga tárhely van ( és nem mind szabad ) ennyi pénzért pofátlanság. Hogy van néha akció, de egy Zelda most is 60 euro az online Shop-ban....
#12
#10: Ha meg egy lite-nál sokkal kultúrabb hw-t adnak ( ez ugye nem slim , hanem “ólcsósított” verzió ) azon meg a többi user szívta volna a fogát, joggal.
#11
#9: Switch-nél dokkolt módot olyan szinten lesz*rják, hogy még sok 1st party cím sincs rá optimalizálva, az új Pokémon DLC-nél is lazán bemegy sokszor 20 fps alá, miközben kézben stabil 30...
#9
#8: Hát, ha gonosz akarok lenni, akkor a fejlesztés valahogy így nézett ki: "nVidia-sannak maradt egy halom eladatlan Shield tabletje, kapjuk már ki belőlük a hardvert, tegyük bele egy órmotlan, marhára melegedő műanyag kockába és fogjuk vissza kicsit, nehogy megsüljön."
Szeretem a Switchet, de valahol vicces, hogy egy mClassicot kell venni hozzá, ha az ember szeretne olyan apróságot a játékokba, mint antialiasing. Szegény N nem engedhette meg magának, hogy beleépítsen egy plusz hardvert a dokkolóba :(. Pedig, ha lett volna esze, egy ideig csak azt módosítva megúszhatta volna a hardverfrissítést.
#8
#6: Még régebben olvastam, hogy annyi pénzen ülnek amivel 2 bukott generációt is kihúznának.

A hordozható konzoljaik a Gameboy Advance óta ARM-re épülnek, ez alól a Switch se kivétel, csak olyan szempontból, hogy kivételesen nem futottak még kategóriás GPU-t társítottak mellé, hanem a fejlesztésekor elérhető legjobbat (ami mára óhatatlanul is elavult).

Kijelzőn tetten érhető a spórolás, de kompromisszumot kellett kötni, hardver miatt 720p-nél nagyobb felbontásnak értelme nincs, gyerekek is használják ezért kisebb ütéseket is bírnia kell, de az se árt ha nem szívja le az akkut fél óra alatt.

Joycon meg olyan amilyen, ha kihagyták volna a klikkelést belőle sokkal tartósabb lenne... Nem értem mi szükség van rá.
#7
#6: Mondasz valamit....
#6
#4: Pont így vagyok vele én is. A játékok, ezzel együtt az “élmény” nagyon jó, de kicsit az az érzésem hogy a HW-nál teszem azt a WiiU bukása után nem akartak túl sokat erre a részre költeni , gondolták a körítés majd csak eladja. Ha meg nem, kevesebbet buknak.
#5
#4: Akksival nem lehet mit kezdeni, li-ion-nál 500 töltési ciklus után az összes elkezdi veszíteni a kapacítást, 1000 után pedig bezuhan.
Csak a csere segít rajta.
Ez alól a most agyonpropagált villanyautók se kivételek.
#3
#1: Ilyen szempontból biztos, bár én egy Switch esetén a gyártási minőséggel kapcsolatban teljesen kizártnak tartom, hogy 4 évig működjön egy gép. Lehet azért volt DS szinten is olyan sok facelift, mert egy év alatt elhullottak a gépek.
#2
Amíg viszik mintha ingyen volna nem kell váltani...

Kiváncsi leszek maradnak-e majd az nvidiánál vagy dobják és amd-s lesz
#1
Ha követik a kézi konzoloknál bejáratott sémát akkor jövőre jön az update, valszeg 1080p kézi módban, dokkolva meg 60 fps, esetleg 1440p, utána meg Lite update.
Lazán kihúz még 3-4 évet.