Megjelent a Fortnite

Hallottatok már a Fortnite nevű játékról? Nem, nem az őrülten népszerű battle royale-ról beszélünk, hanem annak eredetijéről, a Save the World alcímen futó hordamódos túlélőjátékról. Nos, az alkotás végre elhagyta a korai hozzáférést.

Nem titok, hogy 2017 nyarán a Fortnite nem lett átütő siker. A játék csak akkor lett igazán nagy durranás, amikor néhány hónappal később az Epic Games úgy döntött, hogy felszáll a PUBG-vonatra, és afféle utógondolatként elindítja a Battle Royale alcímmel fémjelzett másodlagos játékmódot. A többi már történelem: a Fortnite a világ legnépszerűbb játékává vált, az Epic pedig olyannyira nem győzte begereblyézni a lóvét, hogy gyorsan fel is rántottak egy komplett online áruházat, ami a hetente érkező ajándékaival a Steam legnagyobb vetélytársa lett.

Na, de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen ahogy az Epic, úgy mi is a porban hagytuk a Fortnite: Save the World című szerény kis alkotást. Habár az utóbbi időben nem sok okunk volt arra, hogy felemlegessük, a legfrissebb bejelentés mégis megér egy misét, hiszen a játék leradírozta magáról az Early Access feliratát, ezzel pedig elérte a teljes értékű, végleges mivoltát.

A korábbi tervekkel ellentétben a bázisépítésre és kooperációra fókuszáló túlélőjáték nem váltott át free-to-play modellre, továbbra is külön megvásárolható prémium szolgáltatásként fut majd. A Founderek, vagyis akik a megjelenés előtt befizettek a játékra, kapnak egy jókora hálacsomagot, amely a megvásárolt verziójukat felfrissíti egy szinttel, az Ultimate Edition tulajdonosai pedig kaptak egy kozmetikai pakkot és 8000 V-Buckot.

És hogy mit tartogat a jövő? Nos, a Save the World fejlesztése innentől kezdve lelassul majd, a frissítések struktúrája pedig átveszi a live service-játékoknál divatos szezonális rendszert. Ez a Ventures nevezetű új módban teljesedik majd ki: minden szezonban újabb speciális kihívásokat kapunk, melyeket teljesítve sok-sok játékbeli jutalom ütheti majd a markunkat.

15 komment - szólj hozzá!