Még júliusban kijön a Machinarium-csapat új játéka

  • Írta: fojesz
  • 2020. július 2.
  • Megjelenés
Link másolása
A Creaks le sem tagadhatná, hogy a Machinariumot és a Samorostot is jegyző Amanita Design munkája. Szerencsére már nem kell sokat várnunk rá, az ígéretek szerint még júliusban boltokba kerül a játék.

A Creaks egy ősrégi projekt, a fejlesztők nyolc évvel ezelőtt kezdtek el dolgozni a Flash-prototípuson, de csak most jutott el oda az azóta Unityre átültetett játék, hogy meg is jelenhessen. Pontos dátumot még nem kaptunk, de az Amanita Design júliusra ígéri a PC-s, PS4-es, Xbox One-os és switches premiert.

A játék le sem tagadhatná, hogy kik fejlesztik, a csapat sajátos artdizájnja itt is visszaköszön. A Creaks egy oldalnézetes platformer, amelyben egy hatalmas kúriát járhatunk be hősünkkel: a csavar a történetben az, hogy ezt a kúriát mindenféle rejtélyes lény lakja, őket azonban csak a sötétben látjuk, a lámpafény mellett hétköznapi bútorrá változnak - innen pedig már sejthetitek, hogy mi a játékmenet kulcsmechanikája.

11.
11.
#10: Ezzel nem azt akartam sugallni, hogy '84-ben nyomtam a játékot, mert az full kamu lenne. De azt tudom, hogy voltam annyira fiatal hozzá, hogy én féltem a robotoktól és nagy bátorság kellett a ténykedéshez :)
10.
10.
#6: Azt tudom, hogy én szoptam vele :) De a második része sem volt könnyebb. Micsoda HC gaming volt már C64-en. XD

Érdekes, hogy az élmények úgy maradnak meg az emberben, ahogy akkor megélte és nem úgy, ahogy a mai szemmel látunk egy játékot. Ennek értelmében az 1984-ben megjelent Impossible Mission C64-re egy nagyon komoly, 8-9 pontos játék egy mai skálán nézve.
9.
9.
NECROSMOKE
Szép. Felőlem jöhet :)
8.
8.
medson
Nah ez jó hír, imádom ezt a stúdiót.
6.
6.
KopyAti
#3: Ó, hát akkor egy korombelit üdvözölhetek. Elképesztően nehéz volt az a játék!
5.
5.
Aanash
Bírom a játèkaikat, kiváncsian várom.
4.
4.
Aanash
Bírom a játèkaikat, kiváncsian várom.
3.
3.
Engem a C64-es Impossible Mission-re emlékeztet. Ott jó volt ez a robotos platformolás.
1.
1.
Dresa
Kíváncsia várom h platformerbe mit alkotnak, eddig point and click játékokban abszolút etalon amit műveltek a cseh srácok...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...