Bemutatkozott a Hyper Scape

  • Írta: gorien
  • 2020. július 3.
  • Bejelentés
Link másolása
Egy kis szivárgás megelőlegezte ugyan, de a Ubisoft tegnap valóban felfedte a Hyper Scape-re keresztelt battle royale-lövöldéjét, ami rögtön egy maréknyi látnivalóval és éles tesztidőszakkal érkezett.

Rod Breslau esport-újságíró értesülései bebizonyosodtak, tegnap a Ubisoft Montreal tényleg felfedte új battle royale-játékát, a Hyper Scape-et. A játék egy pörgős lövölde lesz, amiben száz játékos vív egymás ellen: vagy szólóban, vagy háromfős csapatokban. Más népszerű battle royale-címekkel ellentétben a Hyper Scape egy metropoliszba, a játék története szerint a virtuális Neo-Arcadiába zárja a játékosokat, ahol nemcsak síkban, de különböző magasságokban fog tombolni a harc.

Az előzetes mellé azonnal kaptunk egy gameplay áttekintőt is, amiben Neo-Arcadia mesterséges intelligenciája végigmegy a játék fontosabb lépésein. A térképre érkezésünket mi magunk szabhatjuk meg (a kapszulánk kinézetével együtt). A harcot mindenki közelharci fegyverrel kezdi, és összesen négy tárhelye van: kettő a fegyvereknek, kettő pedig a képességeknek, az úgynevezett a Hackeknek. Ezeket elszórt loot boxokból gyűjthetjük össze, ha pedig valamiből több ugyanolyat találunk, azok összeolvadnak egy fejlettebb változattá.

A halál sem olyan engesztelhetetlen a Hyper Scape-ben, mint más játékokban. Ha meghaltál, a szellemed a pályán marad, és például megjelölheted az ellenségeket a csapattársaidnak. Ha pedig kiiktattok egy versenytársat, azután marad egy mező, amin a szellem és az élő játékos találkozásakor az előbbi visszatér az életbe.

A meccseket különböző, egy-egy területre vonatkozó eventek színesítik majd, a végét pedig a Showdown jelenti. Ilyenkor megjelenik egy korona, ami jelzi, hogy eljött a végjáték ideje. Ezután az nyer, aki egyedüli túlélőként talpon marad a játékban, vagy egy adott ideig zavartalanul birtokolja a koronát.

A Hyper Scape a bejelentés után egy zárt tesztidőszakot is élesített, ami egyelőre csak PC-n érhető el. A játék egyik legfőbb vonzereje az, hogy komoly Twitch-integrációval rendelkezik majd (hogy a nézőknek is többletélményt adjon, ne csak a játékosoknak), ezért a teszthozzáférést is a Twitchen lehet beszerezni – épp úgy, ahogy a Valorant is csinálta nemrég. Ehhez streamereket kell néznünk, akik a Hyper Scape-pel játszanak, így esélyünk lesz arra, hogy jutalmul kulcsot kapjunk.

Hivatalos premierdátumot még nem kaptunk a játékhoz, de az biztos, hogy PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re is megjelenik majd free-to-play címként, és cross-play is lesz. A játék rendezője, Jean-Christophe Guyot szerint az újgenerációs konzolokat is megcélozzák, de azt nem tudni, hogy azok megjelenésekor rögtön elérhető lesz-e rájuk a Hyper Scape.

4.
4.
shatterhand
Tetszik,de az Apex villamgyors premierje után kicsit csalódás ez "itt van, most béta megy pcn, aztán majd kijön".
3.
3.
Egész QuakeDoom a trailer, meg a zene, meg a játékmenet, meg az ... egész. Most valaki biztos megkérdezte a Bethesda-tól az id-et, hogy ezt amúgy miért nem ők csináltáták meg először?

Az Ubiról meg annyit, hogy van ilyenjük is, hogy R6 (Rambo 6) Siege és az is egy közkedvelt és sikeres multi lövölde. Majd egy-két videót nézek róla, de momentán nem hiszem, hogy kipróbálom. De így, ha f2p lesz, tuti ráugranak milliók.

Végülis így, hogy a Ghost Recon Paypoint-ban sem volt soha semmi baj az item shop-pal, majd kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz vicces ez a Hyper Scrap.
2.
2.
PaprikaJancsi
Nem tűnik rossznak, és mivel free-to-play egy próbát mindenképpen megér majd.
1.
1.
carbon based
Bevallom, szkeptikus-szarkasztikus trollként álltam a játékhoz a tegnapelőtti "szivárgás"-kor, de igazából tetszik a most látottak alapján...
Akinek nem Samuel L. Jackson és John Travolta jut eszébe Monsieur Guyot szavai hallatán (first look video ~0:15), annak súlyos filmtörténeti hiányosságai vannak :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...