Bemutatkozott a Hyper Scape

Egy kis szivárgás megelőlegezte ugyan, de a Ubisoft tegnap valóban felfedte a Hyper Scape-re keresztelt battle royale-lövöldéjét, ami rögtön egy maréknyi látnivalóval és éles tesztidőszakkal érkezett.

Rod Breslau esport-újságíró értesülései bebizonyosodtak, tegnap a Ubisoft Montreal tényleg felfedte új battle royale-játékát, a Hyper Scape-et. A játék egy pörgős lövölde lesz, amiben száz játékos vív egymás ellen: vagy szólóban, vagy háromfős csapatokban. Más népszerű battle royale-címekkel ellentétben a Hyper Scape egy metropoliszba, a játék története szerint a virtuális Neo-Arcadiába zárja a játékosokat, ahol nemcsak síkban, de különböző magasságokban fog tombolni a harc.

Az előzetes mellé azonnal kaptunk egy gameplay áttekintőt is, amiben Neo-Arcadia mesterséges intelligenciája végigmegy a játék fontosabb lépésein. A térképre érkezésünket mi magunk szabhatjuk meg (a kapszulánk kinézetével együtt). A harcot mindenki közelharci fegyverrel kezdi, és összesen négy tárhelye van: kettő a fegyvereknek, kettő pedig a képességeknek, az úgynevezett a Hackeknek. Ezeket elszórt loot boxokból gyűjthetjük össze, ha pedig valamiből több ugyanolyat találunk, azok összeolvadnak egy fejlettebb változattá.

A halál sem olyan engesztelhetetlen a Hyper Scape-ben, mint más játékokban. Ha meghaltál, a szellemed a pályán marad, és például megjelölheted az ellenségeket a csapattársaidnak. Ha pedig kiiktattok egy versenytársat, azután marad egy mező, amin a szellem és az élő játékos találkozásakor az előbbi visszatér az életbe.

A meccseket különböző, egy-egy területre vonatkozó eventek színesítik majd, a végét pedig a Showdown jelenti. Ilyenkor megjelenik egy korona, ami jelzi, hogy eljött a végjáték ideje. Ezután az nyer, aki egyedüli túlélőként talpon marad a játékban, vagy egy adott ideig zavartalanul birtokolja a koronát.

A Hyper Scape a bejelentés után egy zárt tesztidőszakot is élesített, ami egyelőre csak PC-n érhető el. A játék egyik legfőbb vonzereje az, hogy komoly Twitch-integrációval rendelkezik majd (hogy a nézőknek is többletélményt adjon, ne csak a játékosoknak), ezért a teszthozzáférést is a Twitchen lehet beszerezni – épp úgy, ahogy a Valorant is csinálta nemrég. Ehhez streamereket kell néznünk, akik a Hyper Scape-pel játszanak, így esélyünk lesz arra, hogy jutalmul kulcsot kapjunk.

Hivatalos premierdátumot még nem kaptunk a játékhoz, de az biztos, hogy PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re is megjelenik majd free-to-play címként, és cross-play is lesz. A játék rendezője, Jean-Christophe Guyot szerint az újgenerációs konzolokat is megcélozzák, de azt nem tudni, hogy azok megjelenésekor rögtön elérhető lesz-e rájuk a Hyper Scape.

4 komment - szólj hozzá!