DiRT 5 - raliklasszikusoktól a homokfutókig

A DiRT 5 szakít az eddigi tradíciókkal, hála az alapoktól átdolgozott kampányának és az óriási változatosságot kínáló garázsának. A Codemasters elárulta, hogy milyen járműtípusokra számíthatunk az ősszel érkező játékban.

A Codies blogján közzétett legfrissebb bejegyzésnek köszönhetően alaposabban is megismerhetjük azokat a benzinfalókat, amelyekkel a DiRT 5-ben találkozhatunk majd. Habár a széria korábbi részei is rengeteg járművet vonultattak fel, azokat a legtöbb esetben a modern és klasszikus raliversenyek indulóiból válogatták össze, így csak ritkán találkozhattunk az olyan egzotikusabb különlegességekkel, mint az óriási szárnyakkal büszkélkedő sprintkocsikkal, vagy a valódi terepre szánt platóskocsikkal.

A DiRT 5 összesen 13 kategóriát különböztet meg a járművei közt. A Rally Cross, a Classic Rally, az 80s és 90s Rally, a Modern, illetve a Rally GT nélkül el sem tudnánk képzelni egy ilyen játékot, de a Formula Off Road, a Rock Bouncer és Super Lites, vagy a Cross Raid versenyjárgányai máris alaposan felforgatják az autólistát. A nehezebb vasak szerelmeseinek az Unlimited kategória teherjárgányai vagy a Pre Runners utcai terepjárói imponálhatnak majd, a legnagyobb adrenalinhajhászok pedig a Sprint kategória 900 lóerős lélekvesztőivel tehetnek próbát.


A DiRT 5 október 9-én érkezik PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re, később pedig megjelenik Stadiára, Xbox Series X-re és PlayStation 5-re is.

9 komment - szólj hozzá!