A Magic atyja is besegít a Roguebook munkálataiba

  • Írta: fojesz
  • 2020. július 8.
  • Hír
Link másolása
A Roguebookot fejlesztő Abrakam olyan elismerést kapott, amiről a legtöbb deckbuildergyáros csak álmodik: sikerült megnyernie a Magic: The Gathering atyját, aki maga is közreműködik a munkálatokban.

A Roguebook nem éppen friss fejlesztés, egy sikeres Kickstarter-kampányon is túl van már, a minap viszont szerepelt a Nacon Connect műsorában, miután a kiadó felkarolta a projektet.

A játék egy roguelike deckbuilder, ami az Abrakam előző játékának, a Faeriának az univerzumában játszódik: vagyis egy véletlenszerűen generált dungeonben darálhatjuk az ellenfeleket a kártyáink kijátszásával egészen addig, amíg mindkét hősünk el nem bukik - ez esetben kezdhetjük elölről az egész sztorit.

A Roguebook nagy gurítása azonban valami, pontosabb valaki más, a fejlesztéshez ugyanis sikerült leigazolni a Magic: The Gathering atyját, Richard Garfieldet, aki az elmondása szerint már a Faeriának is nagy rajongója volt. Garfield ötlete nyomán egy érdekes mechanikával is bővül a játék.

A Fat Deck-rendszer lényege, hogy a legtöbb hasonszőrű játékkal ellentétben itt nem kell megválnunk a lapjainktól, hogy beleférjünk a keretbe; ehelyett megtarthatjuk mindet, ami végső soron nagyobb bizonytalanságot, de szórakoztatóbb játékot ígér.

A Roguebook jövő májusban érkezik PC-re.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...