A Sony bevásárolta magát az Epic Gamesbe

A Sony bejelentette, hogy egy leányvállalatán keresztül kisebbségi részesedést vásárolt az Epic Gamesben. Az üzlet értéke 250 millió dollár, de egyelőre csak nagy vonalakban fogalmazták meg, hogy mi a célja.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#55
#2: :D
#54
#53: Ez azért van, mert mi, valódi gamerek keseven vagyunk, ugyan úgy, mint régen. Szokás gamer-nek nevezni ma mindenkit, aki bármi szarral játszik. Játszanak a szarral és fizetnek, mint a katonatiszt. Csakhogy ez bullshit és nem gaming.

Felfújták a játékokat és bevonzottak millió embert a nem gamereknek készített játékokkal és reklámokkal, meg az idióta cikkekkel és tesztekkel, hogy ott legyenek és fizessenek. Ubisoft és hasonlók. Már nem Beyond Good & Evil készül, hanem ezredik ugyan olyan Far Cry és Ass Creed. Már nem DA:O készül, hanem DA:I.

Kiszolgálják a játékokkal mindazokat, akik sosem voltak gamerek és alacsony minőségű Fallout 76, Ghost Recon Paypoint és Rage 2 megy Baldur's Gate helyett.

A minőség mindig kevésbé lesz megfizetve általunk, kevesek által, mint a Fortnite és a sok játékokról fogalmatlan időpocsékoló "gamer" által.
#53
#52: Sajnos igen, de akkor jön majd el a giga pofára esés ha valaki felmutat egy hasonlót amire átpártolnak az emberek fokozatosan. Nagyjából a Fortnite tartja el az egész EPIC-et. Ízlések és pofonok de gyalázatnak tartom hogy a játékos világ ennyire elbutult hogy egy ilyen játékból csinálnak világrekorder kasszasikert miközben olyan alkotások amik mögött hosszú évek munkája van és igen durva minőséget tesznek az asztalra, a töredékét produkálják bevételben....
#52
De mi tolta meg ennyire a szekerüket? Tényleg ennyi bevételt hoz a Fortnite? Technikailag lenyomták úgy a Take-Two-t úgy, hogy nem adtak ki egyetlen fizetős játékot se.
#51
#43: Ilyen alapon a “nem lesz kinect nélküli Xbox” sokkal nagyobb kicseszés volt azokkal akiknek a kinect nem kellett volna....
#50
#46: Hát igen, és sajnos a szoftveripar globálisan is hasonló, gyakorlatilag szoftverhibáért nem terheli a fejlesztőt felelősség.
#49
#48: +1

Azért remélem ezt az "innovatív" "együttműködést" jobban sikerül majd menedzselni, mint az okostelós ágazatot =)
#48
Vicces, hogy mennyien beszélnek a hír kapcsán exkluzívokról meg PC-s portokról, miközben ekkora részesedésért valószínűbb, hogy a Sony "csak" egy liftime pass-t vásárolt az UE fizetős extráira. :)
#46
#30: Kicsit talán a különböző tévécsatornák tehetségkutatóihoz tudnám ezt hasonlítani. Amíg a szerződésük él, addig ahhoz a csatornához tartoznak, és nyilván úgy is reklámozzák őket. Aztán, ha lejár a szerződés, akkor mennek oda, ahol még (esetleg) van irántuk érdeklődés, mert kell a pénz.
Viszont tényleg nagyobb ellenőrzésre lenne szükség a játékiparban, például a kiadott játékok állapota esetében. Némelyik tényleg katasztrofális, és semmi retorzió. Mint ha (hogy az autós példádnál maradjak) venne az ember egy autót, és menet közben kiesik a lámpa, elgurul egy dísztárcsa, leesik a lökhárító, stb. Elvisz egyik helyről a másikra, de milyen állapotban? Egy ilyen autógyár nem sokáig maradna talpon. A játékiparban meg lassan ez a megszokott.
#45
#44: Neked szerencsére nem lesz rosszabb, mert nem vagy egy hormonzavaros kacsacsőrű emlős szintjén agyilag. Nekem sem lett rosszabb még semmi ilyesmi, de ezt amúgy nem lehet csinálni semmilyen más iparágban súlyos büntetések terhe mellett, jó?

Nyarlako ma, 10:35
#44: Jó

Neotechtr ma, 10:36
#45: Okés, király, tudtam, hogy meg tudjuk beszélni.
#43
#40: Nemigazmá. :) Írok még példát, de ha már a logikáját sem értitek, akkor szerintem hiába tolnánk egész nap a témát, akkor sem változna a helyzet.

1. Megveszed a Medal of Duty mega online funked up deluxe edition 4000-et 80-ért, ahelyett, hogy a sima verziót vennéd, csak azért mert a deluxe-ban van rózsaszín fegyver skin. De esküszöm, hogy soha senki másnak nem lehet rózsaszín fegyvere, csak azoknak, akik azt a verziót veszik. Erre két hónap múlva kiadják a rózsaszín fegyvert 0.59-ért dlc-ben mindenkinek.

2. Azt mondják, hogy ha külföldre akarsz menni, akkor már csak elektrongyos autóval mehetsz ever, mert különben nem mehetsz és dáj. Ezért veszel egy olyan autót plusz pénzért. Erre fél év múlva mondják, hogy jól van, mehet az Euro 1-es dízel is (neked meg mondjuk egy jó Euro 5-ös hintód volt)

meh.

meh. Közben látom, hogy Kawada már érti.
#42
#32: Pontosan ugyan ezt az irigy hisztit tolták páran X oldalon is előző genben mikor kiderült hogy egy ex jön pc-re, és ebben a genben is csak most a feleakkora játékosbázis miatt kevesebben vannak az ilyen emberek....
#41
#38: De ez akkor, abban a pillanatban nem hazugság. 2 évik mondjuk azon a platformon volt csak elérhető. 1 év alatt legyártottak 10 millió ilyen borítót, az volt terjesztve. Nekem volt, hogy a dobozosan rendelt játékom valami spanyol verzió volt (játék angol volt persze). Nem álltam neki hisztizni, hogy de a thumbnail képen nem ez volt... Leszartam. Na de elfogadom, hogy nálad érzékeny téma esetleg, de azért nem gondolnék emögé vásárlók szándékoa megtévesztését. :)
#39
#37: "Látom megint kezd összeállni a helyzet egy jó hosszú naphoz."

Szerintem te ezt nagyon vágyod. Velem biztos nem fogsz erről egész nap beszélni és amúgy tökéletes értem mi zavar. :) amúgy a ferráris hasonlat bűzlik, mert ott egy prémium, réteg dologról van szó, itt pedig egy tucat, tömegtermékről. De mint mondottam, eddig is értettem. Túlreagálod. Még egyel magasabb szinten lévő példával is ezt gonsolnám: one x project scorpio edition. Limitáltra volt hirdetve, később már itt a cigányok is azt árulták szekérről és olcsóbb volt szinte mint az alap verzió.
#38
#36: De gyorsan hozzáteszem, hogy nem csak a szoni okoskodik ilyenekkel, hanem más platformokon, több kiadó is szokott hasonlóan szabálytalan dolgokat csinálni - mert a játékiparban valamiért el van nézve a hazugság és megtévesztés.
#37
#34: Meh. Nekem nem ezzel van bajom (főleg nem a borítokkal PC-n, lol) és azzal sem, ha valami mindenre megjelenik. Látom megint kezd összeállni a helyzet egy jó hosszú naphoz.

De akkor itt egy példa, mondjuk Ferrari autók. Gyártanak egy 50 darabos szériát egy új, baszó modellből. Azt kihirdetik, hogy ezt az 50-et csak meghívásos alapon lehet megvenni azoknak, akiknek már 10 Ferrari a tulajdonukban van. Soha többé, senki más nem vehet ilyet. Ever. Neked van 9 Ferrari-d, gyorsan veszel egy 10-et, hogy bekerülj a klubba. Ekkor megkapod a meghívót és megveheted az 50 autó egyikét. Aztán eltelik két év és a Suzuki szalontól kezdve a Tesco-ig mindenhol lehet kapni a kocsit.

Az biztos gáz lenne és annyi bírságot, valamint kártérítést kellene fizetni a Fiat Group-nak, hogy lefosnák a falat, valamint a vevők soha nem vásárolnának többet így aranyáron autót tőlük. Lehetne számos egyszerűbb és olcsóbb példát is írni, de tény, hogy ezt a dolgot a jelenlegi törvények sehol sem engedik a civilizációnkban, Mr Maoam.
#36
#32: Vagyunk páran pées júzerek az oldalon, és talán 1-2 hülye volt, aki ezen kiakadt... Nagyjából ez a globál arány is, nem kell általánosítani.

Másrészt pedig az xbox mindig is egy kicsit pécé volt. Rengeteg píszímászterrész arc van, aki számára az xbox volt az első értelmes konzol alternatíva, sokkal "nyugatiasabb" volt rá a játékkínálat is már a kezdetektől. Szerintem ezért is sokkal nagyobb a "lelki átfedés"