Valóságshow-ként jelentkezik a The Sims

Ahhoz már bőven hozzá vagyunk szokva, hogy a videojátékokból képregény, tévésorozat vagy mozifilm lesz. És habár az esport és a streaming is virágzó iparág, az azért mégsem mindennapi, hogy egy játékból valóságshow-t csinálnak.

Bizonyos szemszögből nézve a The Sims-sorozat olyan, mint egy valóságshow. Mi alakítjuk a mindent látó Nagy Testvért, a bentlakók azt teszik, amit mi mondunk nekik, és ha valakit nagyon nem kedvelünk, kivesszük a létrát a medencéből, amikor épp pancsol. Az Electronic Arts, a TBS és a Buzzfeed egy lépéssel továbbviszi ezt a koncepciót, és tényleges valóságshow-t kanyarítanak a játék köré. 

Valljuk be, a The Sims nem épp a legkompetitívebb játék a világon, de úgy látszik, a The Sims: Spark'd készítőit ez nem igazán akadályozta. A négyepizódos minisorozatban tizenkét játékos (youtuberek és streamerek) versenyeznek majd egymás ellen, a zsűri pedig azt értékeli majd, hogy mennyire kreatívak, miket alkotnak és milyen történetet mesélnek el.

A műsort Amerikában július 17-től vetítik péntekenként a TBS csatornán, a rákövetkező hétfőkön pedig a Buzzfeed Multiplayer YouTube-csatornára is felkerülnek a részek. A versenyzők egy 100 ezer dolláros díjért szállnak harcba, és úgy néz ki, ha sikeres lesz a valóságshow, akkor több évaddal is visszatérhet.

1 komment - szólj hozzá!