Félmillió játékosnál jár a PC-s Persona 4 Golden

A Persona 4 Golden egy hónappal ezelőtt jutott el végre PC-re is, és a számok azt mutatják, viszonylag kiéhezett közönség várta. A fejlesztő Atlus egy ünneplő tweettel és egy köszönetnyilvánító rajzzal ünnepelte a hírt.

Kereken 12 éve, hogy a Persona 4 megjelent Japánban a PlayStation 2-re, szóval jól látható, hogy egyáltalán nem mai játékról beszélünk. Az Atlus 2012-ben Persona 4 Golden néven egy javított, bővített változatot is kiadott PS Vitára, amely aztán egy hónappal ezelőtt PC-re is eltalált.

A játékot a JRPG-k legjobbjai között tartják számon, és a híre egyáltalán nem kopott, így talán nem is annyira meglepő, hogy mekkora érdeklődést mutatnak még most is iránta – mi is jó véleménnyel voltunk róla.

Az Atlus a Twitterén osztotta meg a hírt, hogy június 13. óta a Steamen már 500 ezernél is többen játszottak a Persona 4 Goldennel. A bejelentést a karakterdizájnért felelő Shigenori Soejima köszönetnyilvánító rajza kíséri.

A Persona-sorozatnak eddig még csak két része jutott el PC-re, szóval ez a kereslet hátha arra ösztönzi az Atlust, hogy a széria más tagjait is portolja, esetleg újabb platformokra vigye el.

21 komment - szólj hozzá!