Rendezőt talált a Just Cause-film

Miközben az Uncharted-film épp forogni kezd, egy másik játékfranchise szénája is kezd jobban állni. A szintén hányattatott sorsú Just Cause-adaptáció tavaly forgatókönyvírót talált magának, most pedig már rendezője is van.

Egyes játékok filmadaptációi sehogy sem akarnak alakulni. Erre jó példa az Uncharted: nagyon hosszas huzavona előzte meg, mielőtt tegnap azt írhattuk végre, hogy kezdődik a forgatás. A Just Cause-sorozat adaptálásáról is már a 2010-es évek eleje óta hallunk, ám a projekt gyakran tetszhalott állapotba került. Most viszont hátha sínen van a dolog, mert végre rendezőt is talált a film.

A Deadline értesült róla, hogy Michael Dowse igazolt le a filmhez rendezőként, akinek olyan alkotásokat köszönhetünk, mint a netflixes Coffee & Kareem vagy a tavalyi Stuber (magyarosan Übergáz). A forgatókönyvet a John Wick-filmek írója, Derek Kolstad jegyzi – ő egyébként a My Friend Pedro adaptálásán is dolgozik épp.

Az értesülések alapján a film a videojátékok nyomdokában halad majd, a története Rico Rodriguezre koncentrál, aki versenyt fut az idővel, hogy legyőzze a Black Hand nevú zsoldosszervezetet. Azt nem tudni még, ki játssza a főszerepet, de a Deadline szerint lesz egy női főszereplői mellette, amitől a film kicsit az 1984-es A smaragd románcára emlékeztet majd.

A Just Cause-adaptáció mögött a Prime Universe és a Constantin Film áll. Utóbbiak hozták tető alá a Resident Evil-filmeket, és náluk készül a Monster Hunter is, amelynek a premierdátuma épp a napokban csúszott át 2021-re.

4 komment - szólj hozzá!