Tíz lemezen érkezik a Microsoft Flight Simulator

Habár a Microsoft Flight Simulatort digitális megjelenésnek szánták a készítői alapvetően, egy külsős cég közreműködésével dobozosan is boltokba kerül a játék Európában. Tíz lemezt találunk majd benne.

Habár a legtöbben digitális formában találkoznak majd a Microsoft Flight Simulatorral, az  Aerosoft közreműködésével Európában dobozosan is kapható lesz a játék, méghozzá mindjárt kétféle kiadásban.

A kiadó szerint ez a kiszerelés azok számára lehet érdekes, akik nem szeretnék letölteni a teljes programot: ők 90 gigabájtot azonnal feltelepíthetnek a vásárlást követően, az már más kérdés, hogy ez az adatmennyiség tíz dupla rétegű DVD-n érkezik majd, ami valószínűleg rekordnak számít az optikai lemezen érkező videojátékok között,

Azt is érdemes hangsúlyozni, hogy a letöltést így sem ússzuk meg teljesen, egy első napos frissítésre például mindenképpen számíthatunk, és ehhez jönnek még hozzá az "opcionálisan streamelhető tartalmak" és más third-party fájlok.

A Microsoft Flight Simulator augusztus 18-án jelenik meg, a standard dobozos kiadás 70, a gyűjtői változat 130 euróba kerül majd.

Saját piacteret kapnak a modderek

Habár a Microsoft Flight Simulator számtalan repülőteret és repülőgépet vonultat majd fel, az előbbiek közül nem mindegyik lesz részletesen kidolgozva, az utóbbiak esetében pedig hiányozhatnak majd a kedvenceink. Szerencsére a játék modtámogatással érkezik, ezeket ráadásul a modderek egy belső piactéren, közvetlenül értékesíthetik a játékosoknak. Ehhez az alkotók ingyen csatlakozhatnak majd, mindössze egy jóváhagyási procedúrán kell átesniük.
12 komment - szólj hozzá!