Xbox Live Gold - búcsúzik az éves előfizetés

  • Írta: szlav
  • 2020. július 19.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsoft szépen csendben beszüntette az Xbox Live Gold éves előfizetését, így csupán egyhavi vagy negyedéves terveket vásárolhatnak az Xbox-játékosok. Mi állhat a lépés hátterében?

Ha az Xbox Live Gold előfizetéséről van szó, számos felhasználó az egyéves terv mellett tette le a voksát, hiszen az online multiplayert és a havonta érkező ajándék játékokat tartogató szolgáltatás így érte meg a legjobban - míg az egyhavi előfizetést legjobb esetben is 10 dollár körül vásárolhatjuk meg, az egész évre szóló csomaghoz gyakran hozzájuthattunk 60 dollár körüli áron is.

Ez lenne tehát a Microsoft ördögi terve? Megszüntetik a hosszútávú előfizetést, ezzel rákényszerítve a vásárlókat a rövidebb, de drágább csomagokra? Vagy talán azért búcsúzik az egyéves terv, mert a Series X online szolgáltatásai nem igényelnek majd havidíjat? Természetesen semmi sem kizárt, de sokkal valószínűbbnek tűnik az, hogy most, kevesebb mint fél évvel az új konzol megjelenése előtt a redmondiak megkezdik az előfizetéses rendszereik újrastrukturálását, és igyekeznek egy csomagba konszolidálni azokat.

Érdemes ugyanis figyelembe venni, hogy az Xbox Live Gold mellett párhuzamosan fut az Xbox Game Pass és a Project xCloud havidíjas rendszere is. Ez így máris három különálló előfizetés, amivel egy átlagos Xbox-játékos zsonglőrködhet. A Microsoft is tudomásul vette, hogy ez így nem a legelegánsabb megoldás, hiszen néhány nappal ezelőtt bejelentették, hogy bedrótozzák az xCloud streamingszolgáltatását is az Xbox Game Pass Ultimate csomagjába - abba a csomagba, ami ugyebár tartalmazza a Game Pass konzolos és PC-s változatát is, plusz az Xbox Live Gold előfizetését.

Azt egyelőre tehát vészesen korai lenne kijelenteni, hogy a Microsoft a közeljövőben felszámolná az Xbox Live Goldot, de úgy tűnik, hogy a játékosokat elsősorban az Xbox Game Pass Ultimate felé próbálják terelgetni - elvégre a mindent átfogó csomag továbbra is megtartja az egyéves tervét, így ez lehet a legkifizetődőbb azok számára, akik egy fizetéssel le szeretnék tudni az előfizetéseiket.

34.
34.
#28: Szerintem ilyen nem fog előfordulni, hiszen ők sem a saját ellenségeik. Az 5€/hó az már igen szép bevétel ám. Még ha nem is teszik ingyenessé a multit (bár Spencer-től még ez is kitelne), ugyan úgy lesz egy olcsóbb megoldás csak multira. Igazából termékkapcsolást csinálnak és próbálják majd úgy árulni, hogy többeknek vonzó legyen. Igazából azoknak jöhet jól, akik tényleg fizetik a Live Gold-ot, Gamepass-t és a felhőt is egyszerre 3 különböző havidíjjal.

Ez a dolog a game streaming eredménye és az xCloud tolása, de nem a multisokkal akarnak direkt kib@szni. Itt csupán arról van szó, hogy példával próbáljam magyarázni (mert én is csak találgatni tudok a hivatalos infók érkeztéig), mondjuk marad a live-od érintetlen, de nem kapsz majd a gold miatt letölthető játékokat, hanem benne lesz a streaming csomag - és innen streamelheted őket. Mondjuk ez 5€. De van mondjuk egy párja, amiben mindemellett benne van a gamepass is, az meg 7.99€ havonta és nem kell mindegyiket külön megvenni 5-5-ért.

33.
33.
delphijos
#26: "nem más áll a zseniális szervezet élén, mint Phil Spencer. Ő ebben a percben is azon melózik, hogy neked összehozzon egy tök jó dolgot"

Ha ez nem poén volt, akkor add már meg a címed, mert küldenék némi papírzsbkendőt.... :D
31.
31.
zozo76hun
https://metabro.hu/hu/2020/07/20/nem-lehet-tobbe-egy-eves-xbox-live-gold-elofizetest-venni-johet-az-ingyen-multi/
30.
30.
kamgecam
#25: Multit ingyenessé tennék az tök jó lenne. Jár a süti! De valamiért jobban felizgatna ha egy ütős címmel jelentkeznének. Mondjuk TLoU2 vagy GoT szintűvel!
29.
29.
kamgecam
#26: Összehozhatna már egy tök jó játékot is, a zseniális szervezet élén lévő Phil atyád. Igazán örülnék neki!
28.
28.
simon 555
#26: Ez csak akkor lesz jó bárkinek is ha ingyenessé teszik a multit vagy csak simán átnevezik.
Ha innentől csak a Game Pass Ultimate-el lesz elérhető a multi, az nem tudom kinek jó, de a játékosoknak biztos nem mert ezzel rákényszerítenék azokat a 15€/hó előfizetésre akik teljesen elvannak az 5€/hó-val.
26.
26.
#25: Meg kell nézni, hogy milyen lehetőségekkel rukkolnak elő és lehet találsz benne olyat, ami neked is megfelel. Úgy kivannak itt egyesek, mintha jönne bazmeg a világégés, pedig ez nem Iván cár, meg Orbán atya, hanem nem más áll a zseniális szervezet élén, mint Phil Spencer. Ő ebben a percben is azon melózik, hogy neked összehozzon egy tök jó dolgot.
25.
25.
Hanselbeck
Nem egy szimpatikus lépés, mivel nekem csak Gold előfizetésem szokott lenni, nem érdekel a GamePass, mivel a kínálat nagy része vagy nem nekem szól, vagy úgysincs időm mindet játszani. De amikor hétvégente bekapcsolom az Xboxot tolnék valami multis cuccot és arra elég a Gold is. Akkor tegyék mielőbb ingyenessé a multit és megtarthatják az ajándék játékaikat is maguknak.

ui: Nem "terv" hanem előfizetés. Bakker, ne toljuk már ennyire kreténben a Google fordítót.
24.
24.
crytek
#23: Megveszed a cd keyt. Xbox mobil appban átállított mobilnettel a régiót brazilra aktiválod majd xboxodon belép a magyar profilodra és ott lesz rajta az 1 éves gold amire már rá tudod tenni átalakításnak a 300ft-os gpu-et
Prohardveren írták ,hogy ez így működik, kipróbált dolog
23.
23.
sandokan02
#22: Szia, csak egy gyors kérdés, a brazil előfizetést, rá lehet tolni a magyarra, elfogadja?
köszi
22.
22.
crytek
#21: De úgy van és max 3 év lehet.
Cd keysen a brazil éves goldot konkrétan € 25.69-ért adják most.. amire rá lehet tolni a 300ft-os gpu-t amivel átalakul 1 és GPU-é aki még nem csinált ilyet. De ha csinált is new account és lehome-olja magának.
21.
21.
#4: Ez nem úgy van hogy halmozódik? Hogy pl a második hónapban vagy, rányomsz még 1 évet, és akkor a végéhez pluszban hozzáadja. Nekem egyszer volt ilyen, az 1 év mellé aktiváltam egy 3 hónapot és hozzáadta a végéhez...próbáld ki, mire vársz? :D
16.
16.
Nyugi,még elvisz a szíved!
Csak ugrattalak ez sem durvább mint pár Last of us2 es fanyalgásod.
Csak arra gondoltam,hogy azt a pénzt amit a Sony fizet a dedikált szerverekért erre is fordítható lenne.
12.
12.
delphijos
#5: És ingyen XS-t kap mindenki. Én ezt hallottam. :D
10.
10.
#9: Ha ingyenessé tennék a multit az jó nagy fegyvertény lenne, de nem hiszem, hogy sor kerül rá. Annyi, hogy átalakítják a csomagokat is. N nincs feltétlenül bajom ezzel. Nekem igazából egy olyan jönne jól, hogy PC Gamepass + xCloud egy kalapban és nem segítene rajta, ha drága lenne és még az Xbox live gold és xbox gamepass-is benne van, mert azok nekem nem kellenek.
9.
9.
zozo76hun
az odabaszna ha a multi tenyleg ingyenes lenne!
8.
8.
#4: Nyilván ilyen esetben jóváírasra kerülne az összeg vagy pl ultimate -re lesz váltva.
7.
7.
#4: Miért, van még egy fel nem használt éves kártyád?
6.
6.
Őrnagy
#4: Előbb várjuk ki, mi lesz a végeredmény, csak aztán szidjuk őket. Eddig nagyon kedvező előfizetési feltételeik voltak, nem hiszem, hogy most magukra akarják haragítani a játékosokat.
5.
5.
crytek
Már láttam olyan pletykákat is hogy a multi ingyenes lesz....
4.
4.
semike
Nyomorultak :))
Mondjuk ha van egy meg fel nem használt éves kártyám, akkor dobjam ki?!
1.
1.
zozo76hun
mar vagy 2 hete eltunt, gyanus is volt hogy az istennek nem adja be az 1 eves elofizetest.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...