Xbox Live Gold - búcsúzik az éves előfizetés

A Microsoft szépen csendben beszüntette az Xbox Live Gold éves előfizetését, így csupán egyhavi vagy negyedéves terveket vásárolhatnak az Xbox-játékosok. Mi állhat a lépés hátterében?
  • Írta: szlav

Kommentek

#34
#28: Szerintem ilyen nem fog előfordulni, hiszen ők sem a saját ellenségeik. Az 5€/hó az már igen szép bevétel ám. Még ha nem is teszik ingyenessé a multit (bár Spencer-től még ez is kitelne), ugyan úgy lesz egy olcsóbb megoldás csak multira. Igazából termékkapcsolást csinálnak és próbálják majd úgy árulni, hogy többeknek vonzó legyen. Igazából azoknak jöhet jól, akik tényleg fizetik a Live Gold-ot, Gamepass-t és a felhőt is egyszerre 3 különböző havidíjjal.

Ez a dolog a game streaming eredménye és az xCloud tolása, de nem a multisokkal akarnak direkt kib@szni. Itt csupán arról van szó, hogy példával próbáljam magyarázni (mert én is csak találgatni tudok a hivatalos infók érkeztéig), mondjuk marad a live-od érintetlen, de nem kapsz majd a gold miatt letölthető játékokat, hanem benne lesz a streaming csomag - és innen streamelheted őket. Mondjuk ez 5€. De van mondjuk egy párja, amiben mindemellett benne van a gamepass is, az meg 7.99€ havonta és nem kell mindegyiket külön megvenni 5-5-ért.
#33
#26: "nem más áll a zseniális szervezet élén, mint Phil Spencer. Ő ebben a percben is azon melózik, hogy neked összehozzon egy tök jó dolgot"

Ha ez nem poén volt, akkor add már meg a címed, mert küldenék némi papírzsbkendőt.... :D
#30
#25: Multit ingyenessé tennék az tök jó lenne. Jár a süti! De valamiért jobban felizgatna ha egy ütős címmel jelentkeznének. Mondjuk TLoU2 vagy GoT szintűvel!
#29
#26: Összehozhatna már egy tök jó játékot is, a zseniális szervezet élén lévő Phil atyád. Igazán örülnék neki!
#28
#26: Ez csak akkor lesz jó bárkinek is ha ingyenessé teszik a multit vagy csak simán átnevezik.
Ha innentől csak a Game Pass Ultimate-el lesz elérhető a multi, az nem tudom kinek jó, de a játékosoknak biztos nem mert ezzel rákényszerítenék azokat a 15€/hó előfizetésre akik teljesen elvannak az 5€/hó-val.
#26
#25: Meg kell nézni, hogy milyen lehetőségekkel rukkolnak elő és lehet találsz benne olyat, ami neked is megfelel. Úgy kivannak itt egyesek, mintha jönne bazmeg a világégés, pedig ez nem Iván cár, meg Orbán atya, hanem nem más áll a zseniális szervezet élén, mint Phil Spencer. Ő ebben a percben is azon melózik, hogy neked összehozzon egy tök jó dolgot.
#25
Nem egy szimpatikus lépés, mivel nekem csak Gold előfizetésem szokott lenni, nem érdekel a GamePass, mivel a kínálat nagy része vagy nem nekem szól, vagy úgysincs időm mindet játszani. De amikor hétvégente bekapcsolom az Xboxot tolnék valami multis cuccot és arra elég a Gold is. Akkor tegyék mielőbb ingyenessé a multit és megtarthatják az ajándék játékaikat is maguknak.

ui: Nem "terv" hanem előfizetés. Bakker, ne toljuk már ennyire kreténben a Google fordítót.
#24
#23: Megveszed a cd keyt. Xbox mobil appban átállított mobilnettel a régiót brazilra aktiválod majd xboxodon belép a magyar profilodra és ott lesz rajta az 1 éves gold amire már rá tudod tenni átalakításnak a 300ft-os gpu-et
Prohardveren írták ,hogy ez így működik, kipróbált dolog
#23
#22: Szia, csak egy gyors kérdés, a brazil előfizetést, rá lehet tolni a magyarra, elfogadja?
köszi
#22
#21: De úgy van és max 3 év lehet.
Cd keysen a brazil éves goldot konkrétan € 25.69-ért adják most.. amire rá lehet tolni a 300ft-os gpu-t amivel átalakul 1 és GPU-é aki még nem csinált ilyet. De ha csinált is new account és lehome-olja magának.
#21
Törölt felhasználó
#4: Ez nem úgy van hogy halmozódik? Hogy pl a második hónapban vagy, rányomsz még 1 évet, és akkor a végéhez pluszban hozzáadja. Nekem egyszer volt ilyen, az 1 év mellé aktiváltam egy 3 hónapot és hozzáadta a végéhez...próbáld ki, mire vársz? :D
#20
#11: igen majd pont tőlük. Nem a Sony volt az innovátor a Sony csak követe a Microt illetve a Nintendot.... :)
#16
Törölt felhasználó
Nyugi,még elvisz a szíved!
Csak ugrattalak ez sem durvább mint pár Last of us2 es fanyalgásod.
Csak arra gondoltam,hogy azt a pénzt amit a Sony fizet a dedikált szerverekért erre is fordítható lenne.