VR-ban térhet vissza a Splinter Cell

Mi mással lehetne eladni a drága VR-eszközöket, mint néhány ütős játékcímmel? A The Information magazin információi szerint Oculus-exkluzív Assassin's Creed és Splinter Cell készülhet a Ubisoftnál.

Hivatalos közleményről egyelőre nincs szó, így érdemes egyelőre fenntartásokkal kezelni a híreket, de a The Information lapértesülései szerint a Ubisoft a virtuális valóság terében élesztheti újra Sam Fisher lopakodós kalandjait, és még az Assassin's Creed is tehet egy VR-os kitérőt.

A magazin szerint a Facebook a Ubisoft markába csapott, így a franciák legalább két Oculus-exkluzív VR-játékot készíthetnek, és láthatóan nem is bízzák a szerencsére a dolgot - két közkedvelt, nagy rajongótábornak örvendő franchise-t használnának fel erre a célra.

A Half-Life: Alyx példája nyilvánvalóvá tette, hogy elég egyetlen ütős cím is, hogy az egy teljes VR-rendszer zászlóshajójává váljon - az év elején, már a játék megjelenése előtt világszerte elfogyott a Valve Index, a megrendelések teljesítése pedig még ma is hónapokat vesz igénybe.

Habár a Ubisoft említett két játéka még egészen képlékenynek tűnik - bár nem először hallunk róluk -, az egyre valószínűbb, hogy a Splinter Cell ilyen vagy olyan formában, de hamarosan visszatér. Luca Ward, Sam Fisher olasz szinkronhangja elárulta, hogy a széria legújabb darabja az eredeti tervek szerint már idén feltűnhetett volna, a jelenlegi körülmények és a nagy videojátékos csúszások miatt azonban a projekt áttolódott a jövő évre.

7 komment - szólj hozzá!