Elkapkodták Japánban a Ghost of Tsushimát

A vártnál jóval erősebben teljesített Japánban a Ghost of Tsushima. A nyugati fejlesztésű szamurájos játék akkora siker lett a szigetországban, hogy a fizikai kópiákat teljesen felvásárolták.
  • Írta: szlav

Kommentek

#14
#13: A RDR2 egy gyenge 7-es. Valóban jók a küldetések, ezt aláírom, de a játék fele lovaglás, ahol ugyanazok a repetitív npc-k még bele is szarnak a levesedbe. Rohadtul frusztrálóak és unalmasak. A történet egy rakás szar. A két jó végkifejlet tetszett, de nem érte meg végigszenvedni. A főszereplő még a korhoz képest is ostoba amerikai libcsi. Ezzel még nem is lenne baj, ha megtudnánk valamit róla, vagy talán el lenne mesélve rendesen a története. A történetmesélés az utóbbi 10 év játékgyártásának legalja a kategóriájában azzal, hogy érdektelen karakterek pofáznak melletted a lovon. Kb. 20 elmeséli a szaros életét dióhéjban. Fordulatok nincsenek benne, illetve olyanok nincsenek, amilyenek egy zs kategóriás akciófilmben ne lennének. Egyáltalán nincs elmagyarázva, hogy [spoiler] Dutch miért lett rossz. Összeesküvés-elméletek sokasága firtatja az okokat, az egyik legnépszerűbb, hogy agykárosodást szenvedett. Fantasztikus karakterfejlődésről tesz tanúbizonyságot, hogy senki sem tudja az okokat. Kár, pedig az egyetlen érdekes karakter az egész játékban. [/spoiler] TLOU2-val szemben nem azért vet fel kérdéseket, mert súlyos témakat feszeget, hanem mert rosszul van megírva a történet, sok karakter érdektelen történetére koncentrál, ahelyett, hogy a főszereplők történetét elmesélje. Egy jó westernfilm. Olyan, mint egy szuperhős film. A zsáner szerelmesei megnézik nosztalgiából, mivel romantikus érzéseket kelt bennük, de tudni kell, hogy hol van a helye a polcon. Raktak még bele a játéktól független rengeteg side-activityt, hogy legyen tartalom (ebben a játékban a tartlmon van a hangsúly) a lovagláson és az idegesítő npc-ken kívül.
#12
#10: Abszolút! Nem csak a hibái alapján kell egy játékot pontozni hanem az alapján hogy mennyire von be és mennyire élvezetes. Nagyobbat nyom a latban. Utoljára a Zelda BotW volt az az op játék amit ennyire élveztem és ahol minden másodpercét élveztem a felfedezésnek annyira változatos és élő a világ. TLoU2 jobb a grafikája de közel sem olyan változatos a látvány mint a GoT.
Abszolút többet érdemelne mint az az összesített 83% metán. De fck it! Ki nem szarja le a pontokat ha egy játék élvezetes?:)
#10
#9: Azért lehet egyeseknek 9 pontot is érhet hibáival együtt. Nagyon nem rövid mondjuk OW érthető de kíváncsi leszek majd a sziget harmadik részén is lesznek vajon újdonságok mert jelenleg kb a felénél tartok a területet nézve és majdnem minden fejlesztésem megvan már amiktől tényleg brutál módon darálok mindegy hányan vannak.
#8
Biztos csak 500db-ot szállítottak, hogy cikkezhessenek róla.
#7
Még egy játékba se toltam annyit PS4-en mint ebbe. Asszem ez a tény is önmagáért beszél. Utoljára talán csak a Breath of the wild volt ami ennyire magával tudott ragadni.
#6
Megérdemli
#5
#1: +1 Nem mondom hogy jobb játék mint a TLoU2 de hogy élvezetesebb az biztos! Macifsz kollega írta nagyon ráérezve a helyes kifejezésre hogy hipnotikusan gyönyörű a játék. A harcrendszer pedig brutálisan jó!
#4
#1: Ezt örömmel hallom. Augusztus végére tervezem beszerezni, kiváncsi leszek.
#3
#2: +1 és egyáltalán nem rövid sőt!
#2
#1: Igen én is így érzem egy kicsit, hogy kevesebb figyelem irányult rá a rossz időzítés miatt.Fantasztikus játék.
#1
Megèrdemli. Az egyik legjobb játèk amivel játszottam. Annyi a balszerencsèje hogy a last of us után jelent meg, így a kritikusok sokkal szigorubbak voltak, pedig nálam simán jelenleg az èv játèka last of us ide vagy oda.