Itt nézhetitek vissza az Xbox Games Showcase-t

Lefutott a júliusi Xbox Games Showcase, amelynek a főszereplői a Microsoft ernyője alatt készülő játékok voltak. A Halo Infinite-et előre beharangozták, de bőven fért még más is az egyórás műsorba.
  • Írta: gorien

Kommentek

#66
SLi
nem láttam hogy említve lett volna és eléggé nem gyenge, és az MS javára kell írni ,hogy minden itt bemutatott játék day one érkezik a game pass előfizetésbe ami 10 vagy 15 dolláros díj mellett több mint baráti főleg abban a közegben ahol úgy néz ki hogy ár emelés lesz 70 dollárra játékonként
#64
Ez a felhozatal erős volt. A nagyágyúkkal, a Stalker 2-vel, a Fable-vel és az Avoweddal a nem lebecsülendő nosztalgiafaktorral megcélozták a fiatalok mellett a régi, 25 vagy 30+ életkorú játékosokat, Hellblade II-vel jött egy ultra grafikás cucc, Forzával az autósok kapnak valamit, gyerekeknek jön a rajzfilm grafikás Everwild vagy a The Gunk, ugyanez multiban a Grounded, koopnak ott a State of Decay 3, a Crossfire X kampánnyal évig bevonzhatnak 650 millió regisztrált/8 millió konkurrens játékost (wtf), lehet, hogy ez utóbbi lesz a legjobb húzásuk profit szempontból :D. Szóval lesz itt minden, mint a vurstliban.
Engem az zavart a legjobban (a ratyi Halo mellett), hogy a fent felsorolt első 6 játék, amik közül a Forzát leszámítva mindet nagyon várom, egyike sem kapott gameplay-t, csak egy kis teasert. Ez nálam a "két év múlva talán" kategória. De azért vegyél karácsonyra egy szipiszupi konzolt. Na persze. PS-en legalább lesz egy Spiderman-MM, Gran Turismo vagy egy elképesztően dinamikus Ratchet and Clank, itt meg Medium, Everwild meg ez a Halo. És még lesz egy PS Event...
#63
#55: Veled azért kivételt teszek ha nem baj;)
#62
#60: Csak úgy süt rólad az objektívizmus. :D
#61
#60: Ja, sokan tudják miért. Mert Sony. És tudjuk, hogy onnan semmi jó sem kerülhet ki. :) Na hagyjuk itt most abba, ebbe a mélységbe nem tudlak követni. :)
#60
#58: Én az Obsidian-ra vagyok nagyon kíváncsi. Egyelőre szimpatikus, hogy több, kisebb(?), de fantáziadús címbe kezdenek bele rendes háttérrel, mint hogy azt mondaná nekik a Microsoft, hogy jó Ubi módra csináljál RPG Halo-t. A jelenlegi recept alapján kötve hiszem, hogy Bioware sztori lesz belőle. Jó játékoknak viszont kinéz. Amúgy a Santa Monica-t nem emelném piedesztrálra, és szerintem sokan tudják, hogy miért. A nóti meg egy faszfejek gyülekezete. Barátom.
#58
#57: Ez megint más téma, és ha árnyalatokban nem értek egyet, nagyvonalaiban igen. :)

Szerintem azonban nagy Micro Sony összeborulás azért olyan szinten, amit írtál, nem lesz. Bár nyilván "mindenkinek jobb" (mármint kettejüök közül), ha a piac őket érintő része 2-3 szereplős és nem 4-5-6. És ott a Now. Amit a rendelkezésünkre álló infók alapján (nem sok és nem friss) jövedelmezőbb a Sony-nak, mint a Game pass a micronak. Viszont egyértelműen hiányzik a mögöttes infrastruktúra, ami viszont a Micronak van.

A játékeladásokba sem igen kell beleélni magunkat, mert kurvára limitáltak azok is, amik eljutnak hozzánk. Amúgy a game pass (nem is beszélve a now-ról) messze nem képvisel jelentős penetrációt... 2 millió Now felhasználóról és 10 millió game pass felhasználóról beszélünk, nagyjából 160 milliós konzoleladásoknál, plussz a pc. Ez picsafüst összzességében, pláne úgy, hogy elég sok xbox usernél a game pass annyit számít a döntésnél, mint 2-3 rendes ex a Sony-s táborban.

Abban, hogy a Google-t és az Amazont nevezi meg versenytársnak, szerintem több szempont is van:
- ezekkel szemben lépéselőnyben van. Jól működő fasza rendszerrel, szolgáltatásokkal, stb. Tehát egy olyan front, ahol már eleve ő áll nyerésre
- a micro szép lassan elengedi ezt a konzol témát, bárhogy is alakuljon a streaming vagy a klasszikus géming. Amúgy szerintem is a streaming szerű dolgok felé fogunk haladni. De ha megáll a fizikai konzol, akkor a játékok fognak dönteni... És ott is meg fog maradni szerintem ez a felosztás. Hogy az egyik megy a hardcore-abb réteg fele, geci drága és minőségi exekkel, a micro pedig egy cost effektívebb rendszert tart majd fent, több indie-vel, kevesebb AAA-s játékkal, fenntartva a "csúcsteljesítmény" kommunikációját (ami a hardcore-t is vonzhatja) azzal, hogy arányéag family friendly. A game pass-ben is szerintem több a gyerek-családi cím, mint az echte hardcore cucc. A micro ha vért hugyozik se fog tudsni soha felmutatni egy Santa Monica Studio vagy egy Naughty Dog szintű csapatot. És ez szerintem tény, és ők is tudják.
#57
#49: Azért én sem azt akartam mondani (vagy talán nem is mondtam), hogy a Microsoft-nak tökmindegy az egész konzol parádé hardver izé. Látszólag most egész jól boldogulnak a rajttal és azért lesz rajta pénzük. Azt meg ők akarják teljes szívből. Viszont valamiért úgy van és én sem tudom, hogy miért, hogy hiába pakol bele első nap mindent a gamepass-be, egy rakás ember elmegy a boltba és megveszi a játékot és toplistás lesz a játék és Phil Spencernek könnyeket csal a szemébe az öröm.

Viszont a fejlődés sebességét nézve, ami a mostani gen elején volt, az egy kökorszak a mostanihoz képest. Phil és az ismerősei a vállalatnál pedig olyan okosak, hogy arra gondolnak, hogy a jövő az inkább a stream lesz. Na persze ez nem ma lesz és szerintem a most megjelenő PS5 és X az utolsó előtti hardveres konzolgeneráció. Viszont a Phil és a titkárnője úgy vannak vele, hogy nem lenne az sem baj, ha ez már az utolsó lenne. Annyira, hogy kijelentették, hogy nem a Sony-t tartják az ellenfeleiknek, hanem az Amazon-t és a Stadia-t.

Jó nagyképű kijelentésnek tűnik, pedig szerintem a háttérben nagyon rendesen lepacsizott a Micro és a Sony. Ugye együtt készítik a streaming platformot (ami egyébként 100% kompatibilis + költségcsökkentés szoftver és infrastruktúrafejlesztés téren) és szerintem ők együtt fognak menni az Amazon és a Google ellen. Közben pedig tuti lejátsszák a nagy meccseket, mint mindig, exek, bármik, mi kinyírhatjuk egymást a komment szekcióban... Csak közben az ő közös szolgáltatásukon megy az egész Xbox és PlayStation brand, azt meg azért fogják sokan használni. Lehet fizetni egy zöld havidíjat meg egy kéket, meg ha már erre jársz, akkor lehetőleg mind a kettőt, kösziheló. A filmes oldalakkal is ezt csinálják a népek, aztán nem is nagyon néznek rajta semmit. Ha ez beválik, akkor 8-9 év múlva lehet, hogy már nem bajlódnak nagyon a hardverrel. Max eladnak egy 20 centis xbox minit, amire streamelni lehet.
#56
Nézegettem pár helyen,hogy milyen fogadtatást kapott ez a műsor,de nem tudom megérteni a fikaáradatot.
Szerintem több érdekes címet mutattak,mint a Sony.Ott a Fable,Avowed,Exomecha,Warhammer,Stalker,Hellblade 2.A State of decay 3 ha ilyesmi grafikával jön,akkor akár jó is lehet.
A Ps bemutatón meg ami érdekes volt az a Horizon, a Pókember,a Ratchet és a Gran Turismo.
Remélem azért még mutogatnak pár érdekességet mindkét oldalról.
#55
#54: "utolsó gyökér lennék, ha költenék játékra"

vs

A te belemegyarázásod: "Ami - cifrázhatod napestig - tükörfordításban kb. annyit tesz, hogy mindenkit utolsó gyökérnek tartasz"

Szóval ne gyökerezz kérlek senkit
#54
#53: Őőő...téged idéztelek valamelyik cikk alól drága, ne hazudtold már meg önmagad;)
#53
#52: Ezt te írtad. Én konkrétan leszarom ki mire költ. Ha te kiadsz 20k-egy olyan címért amit letolhatsz 300ft-os game passban, lelked rajta a te pénzed nem az enyém.

Én fellőttem magamnak ezt a mércét ,hogy game-et már csak ingyenre kihozva ,ehhez tartom magam.. Szóval köszi nem kell a nevemben másokat gyökerezni.. Aki szerintem gyökér azt majd le fogom írni , szóval nyugodj meg.
#52
#46: Hááát....azért elhagyták már párszor a pici ujjacskáidat az "utolsó gyökér lennék, ha költenék játékra" és hasonló jellegű kommentek. Ami - cifrázhatod napestig - tükörfordításban kb. annyit tesz, hogy mindenkit utolsó gyökérnek tartasz, aki norm...akarom mondani aki mer pénzt áldozni a hobbijára. Ezek után azért ne csodálkozz, ha páran ezt kikérik maguknak, amúgy teljes joggal. Teccikéteni?
#51
Érdekes hogy erről senki sem beszél! Nàlam a szolgáltatások másodlagosak de le a kalappal:
https://youtu.be/AW19yY-vxcY
#50
#47: Mintha a Sony nem csinált volna még ilyet.
A legutolsó Cod-nál konkrétan megvettek egy módot exkluzívnak.
#49
#48: Te viszont szerintem nagyon rosszul látod... Egy konzol kifejlesztése kibaszott sok pénz. Főleg kettőé... Ezeket nagy számban éri meg legyártatni. Külön gyártósor van rengeteg alkatrésznek, ezeket meg kell tervezni, meg kell építeni. Ezek több 10 milliós eladott példánynál kezdenek el megtérülni. Persze, fontos a szoftver és a szolgáltatás eladás, de a darabszám is, mert ha nem érik el, buknak, illetve adott mennyiség után nyernek is. És a gyártási költség is csökken.

A game pass tök jó dolog. De azért az sem úgy van, hogy "folyamatos bevétel oszt jóvan". Nem kis lóvé, amikor a Micronak eszébe jut, hogy "bele kéne pattintatni egy Red Dead Redemtion 2-t". Az, hogy ebből saját stúdiókat fenntartson, játékot fejlesszen, és megvegyen külsős címeket a pass-ba, nem olcsó mulatság. És továbbra is ott van az a rém egyszerű matek, hogy többen vesznek biztosan igénybe "1st party szolgáltatást", ha több konzolt adok el. Tessék már elfelejteni ezt a "micrónak mindegy mennyi konzolt ad el, nem abban van a lóvé" szerű hülyeségeket, mert kurvára senkinek nem mindegy mennyi konzol van kint. Egy időleges exkluzivitást is ha megveszel, minél nagyobb a piac, minél több darabszámú konzolra veszed meg, annál olcsóbb, mert annál inkább be van biztosítva annak a kiadónak a piaca még az exkluzivitás esetén is.
#48
#42: Pont erről van szó, jól látod. A játékot kell sokszor eladni, míg a konzol gyártás tetemes pénz és logisztika. Adjanak el kétszer annyi PS-t, azt le is kell gyártani. Ugyan így a gamepass szerű disztribúció is stabil jövedelmet jelent akkor is, ha abban a hónapban nincs benne semmi brutál nagy AAA megjelenés.
#47
#38: Hát, amúgy no offense de ha a Sony vásárolna be nem saját címekből időleges exkluzivitást, még a legutolsó portásuk is elszégyellné magát attól amit kapnának.