Őrületes nyitányt produkált a Ghost of Tsushima

  • Írta: szlav
  • 2020. július 24.
  • Biznisz
Link másolása
Nem kell félteni a Jin Sakai-t, remekül elboldogul ő a kasszáknál is. A Ghost of Tsushima három nap alatt több mint 2,4 milliós példányszámban talált gazdára, ezzel pedig a PS4 legjobban teljesítő új, belsős IP-je lett.

Nyugaton és keleten is jól indított a Ghost of Tsushima, ma pedig a Sony végre nyilvánosságra hozta azt is, hogyan teljesített a szamurájos játék a nemzetközi piacon. A Sucker Punch nyílt világú akciójátéka mindössze három nap alatt 2,4 millió lemezt és digitális példányt mozgatott meg.

Ezzel a Ghost of Tsushima komoly rekordot döntött: ő lett a PlayStation 4 leggyorsabban fogyó új, eredeti first-party címe. Nem sikerült tehát legyűrni az olyan nagyágyúkat, mint a God of War vagy a The Last of Us: Part II - Kratos kalandja 3,1 milliós példányszámban fogyott három nap alatt, Ellie bosszútörténete pedig négymillió kópiát mozgatott a nyitóhétvégéje során, ezek azonban jól bejáratott, már meglévő rajongótáborral rendelkező címek.

64.
64.
kamgecam
#63: Pont a harcrendszernek, de másnak is, semmi köze az Ac-hez. Legfeljebb annyiban hogy a Ghost is nyitott világ.
Sokkal inkább Nioh csak a GoT-ban, bár könnyebb, precízebbek pontosabbak és jobban animáltak a harci mozdulatok, alapállások. Beszarás miket meg lehet benne csinálni! Itt egy összeállítás, pure fight. Hardcore réteg már így nyomja: :)
https://youtu.be/zNCKqTsJLlY
62.
62.
Robilluma
#35: Igen. Nagyon jók a történetek. Én a Witcherben találkoztam hasonlóan jól megírt sztorikkal, de ez a japán köntös teljesen más tészta.
Most mentem át a harmadik térképre. Nagyon ütős volt a váltás, minden szempontból. Sztori is tetszik és a harcrendszer is kapott még egy kis tuningot ;)
Juna története is nagyon jó volt, főleg amikor a három tesóhoz mennek és azon gondolkoznak mitévők legyenek velük. Wow.
61.
61.
kamgecam
#51: Jó játékot hozzá! :)
58.
58.
Ooorky
"biztos nem csalódik aki megveszi."

Ezt így kijelenteni nem lehet, manapság sokan mindent szir-szart megvesznek amit hirdetnek, aztán pár óra után megy a delete, mert nem jön be neki stílus...

De az tény, hogy a kategóriájában jó játék, bár nem az a világmegváltó cucc aminek kangecam minden egyes ps exkluzívot előad úgy, hogy tolja 5-10 órát...
57.
57.
Darksiders84
Mit ingerlitek az igazságérzetes kettészedi mondandójával az érthetetlen nehéz felfogású eseteket kedveli többszöri ismétlésként hangsúlyozva a lényeget mindegy hogy játszik vele vagy sem mert más is leírhatja a meglátását csak vannak akik ügyet csinálnak belőle muszáj érzetből jelentősen dícsérve vagy ellenkezőleg fikázva ugyebár hogy semmi se jó ma már ebbe a világba nem hogy élvezné aki megteheti biztos nem csalódik aki megveszi.
54.
54.
Ooorky
#53: Mert tudjuk, hogy kamuzik.
51.
51.
ShadowViking_HUN
Én ma tervezek rá beruházni. A látottak és olvasottak alapján nekem való "kis" játék lesz ez :D
48.
48.
kamgecam
#46: Gondolom közel vagy a végkifejlethez. Kíváncsi leszek hogy ha vége a fő sztorinak utána még lehet-e kalandozni és a ki nem játszott melléküldiket megcsinálni! Mondjuk egy ng+ nem ártana.
47.
47.
ZsozeApa
#43: Adom,nagyon addiktiv a cuccantos bástya,én is élvezem!
46.
46.
Darksiders84
#43: Én is sokat csináltam azért van meg szinte mindenem a fejlesztésekből viszont ami furcsa most hogy nem enged vissza középre és a legelejére se jelenleg pedig a második helyszínről vissza lehetett menni az elsőre.
44.
44.
Ooorky
#43: Téged ismerve már rég abbahagytad és rámentél a következő csillogó takonyra XD
43.
43.
kamgecam
#42: Sztoriban még nagyon az elején vagyok! Lefoglalnak a mellékküldetések. Mindent megcsinálok ami felbukkan a térképen így elég lassan haladok. Egyedül a Zelda BotW és a Witcher 3 volt arra képes egy ow játéknál hogy ne csak a sztorin fussak végig.
42.
42.
Darksiders84
Én már fönt vagyok a havas hegyekben és kezdek aggódni hogy lassan vége lesz mondjuk mostmár kíváncsi is vagyok mit kutyulnak meg és hogy lesz lezárva szellem/szamuráj/mongol kimenetel...
41.
41.
kamgecam
#40: +1 Ezek az egyszer látott karakterek is érdekesek és hitelesek. A roninok vezérével találkoztam most. Szívja a vérem!:D
39.
39.
#38: Na igen, ha valaki így ír, akkor írjon nekünk egy jó kis blogot a játékról. Ultimate, írjál blogot te is.
38.
38.
#17: ne haragudj, de írásod végére azért a zsepi kelhetett. Ilyen ...nem is tudom mit mondjak rá, teszt féleséget még nem olvastam.Szívesen olvasnék róla játékosoktól pro-kontra.
36.
36.
Robilluma
Igen, voltak. Hatalmas volt, én is röhögtem. Komoly blöff volt :DD
35.
35.
kamgecam
#27: A fake szamurájjal találkoztál aki a falubelieken élősködött? Szakadtam a röhögéstől amikor kihívott párbajra! De nem bántottam , elengedem a csibészt! :) Durva volt az is amikor a gyógyítót kellett elkísérni egy fertőzött táborba.
34.
34.
Robilluma
Yepp. A TLoU2 a csúcsok csúcsa. Kb nem lehet hozzá hasonlítani semmit, de nem is kell. A Tsushimát sem.
De a maga stílusában ez a szamuráj játék etalon. Sztem.
33.
33.
kamgecam
#30: Egészen más a kettő! A TLoU2 animációi meg az egész játék részleteiben, mégha valakinek nem is tetszik a sztori, új szint. Viszont személy szerint a Ghost-ot jobban élvezem a harcrendszer és a friss eredeti koncepció és látvány miatt.
32.
32.
kexiaxel
A játék atom :D
The last of us part 2 meg jelzővel sem lehet illetni év játéka lesz ez tuti.
30.
30.
pucu9011
Jó ez a game, de csak én érzem azt, hogy TLOU2 után minden más csak tucat?!...
29.
29.
Robilluma
#20: Ezt aki érti majd avasson már be. Azért írod egy játék kommentszekciójába h középszerű mert sokan mondják rá h jó??? Húha...
Ez nem adj király katonát h meg kéne védeni vmit. Nem családtag a Sony, v ha nem PSről van szó akkor más fejélsztő v kiadó. Nem kell megvédeni. Személy szerint magasról teszek rájuk mint gigacégre. De megveszem a termékeiket mert sztem minőségi. Ha szted nem akkor élj ezzel a tudattal boldogan, de ha egy trailer az uccsó dolog amit látsz egy játékból akkor ne írd már be a topikjába h szted jóindulattal 7es, meg középszer, meg nem 'nagy' játék stb. Már gyerekként is megtanulják az emberek h nem alkotnak véleményt vmiről amiről nem tudnak semmit... Te még nem tartasz itt??...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...