VR-támogatást kap a Microsoft Flight Simulator

A Microsoft bejelentette, hogy az ősz folyamán érkezik egy ingyenes frissítés a Microsoft Flight Simulatorhoz, amely VR-kompatibilissé teszi a játékot. Kezdetben viszont csak a HP új szemüvegével játszhatjuk majd.

A Microsoft Flight Simulator valószínűleg mindent tartalmaz majd, amire egy szimulátorrajongónak szüksége lehet, legalábbis az élő légiirányítók után én már nem igazán tudom elképzelni, hogy mitől lehetne szexibb az Asobo csapatánál készülő játék.

Oké, a VR-támogatás nagyon hiányzott eddig a bejelentett fícsörök közül, most azonban ezt is kipipálhatjuk: miután a fejlesztők már a játék bemutatása után olyan visszajelzéseket kaptak, hogy mennyire jó lenne VR-szemüveggel játszani, nem volt kérdés, hogy meg kell valósítaniuk ezt a lehetőséget.

A várva-várt megerősítést végül most kaptuk meg, a készítők egy sajtóeseményen árulták el (via Polygon), hogy ősszel érkezik egy ingyenes frissítés a játékhoz, amely VR-támogatással is felvértezi azt. A dolog hátulütője, hogy első körben csak a HP új szemüvegével játszhatjuk majd a Microsoft Flight Simulatort, később azonban más kiegészítővel beülhetünk a pilótafülkébe.

A HP új VR-headsete egyébként a Reverb G2 nevet viseli, amit még márciusban kezdett el teaselni a gyártó. A specifikációk alapján egy kifejezetten ütős eszközről van szó, hiszen 4320x2160 pixeles felbontást ígér, ami az Oculus Rift S pixelszámának két és félszerese. A rossz hír viszont, hogy nincs hivatalosan kommunikált megjelenési dátum hozzá, csak annyi biztos, hogy ősszel érkezik - ami a járvány tükrében érthető persze.

A Microsoft Flight Simulator augusztus 18-án érkezik PC-re, és az Xbox Game Pass felhozatalában is helyet kap. Később Xboxra is megjelenik.

4 komment - szólj hozzá!