Frissítve: Halo Infinite - ingyenes lehet a multiplayer

Érdekes pletyka látott napvilágot a minap: egy ír játékáruház hirdetése szerint free-to-play üzleti modellel érkezhet a Halo Infinite többjátékos porciója, ezzel követve a manapság népszerű trendeket.

Érdemes a következőket komoly fenntartásokkal kezelni, de ha hihetünk a Smyths Toys weboldalán látott hirdetésnek, akkor igen komoly meglepetéseket tartogathat még a Halo Infinite.

A játékáruház információi szerint (melyeket később eltávolítottak a weblapról) az új Halo-játék online többjátékos módja a franchise történetében először free-to-play monetizációs stratégiára válthat, ezzel minden eddiginél tágabbra nyitva a kapukat a nagyközönség előtt. A lent látható reklámanyag megemlítette azt is, hogy a játék 120 fps-es képfrissítési sebességet is támogat majd - egy újabb részlet, amelyet a Microsoft eddig nem erősített meg.

Ahogy említettük, ezek a hírek koránt sincsenek kőbe vésve, de mégsem tűnnek elképzelhetetlennek. Annyit leszögezhetünk, hogy a Halo Infinite Xbox Series X-en 60 fps-es sebességet céloz meg 4K felbontás mellett, így nem kizárt, hogy létezhet egy performance mód, amely alacsonyabb felbontás mellett adhat még egy kis kakaót a sebességnek.

Ami pedig a többjátékos módot illeti, az utóbbi évek tapasztalatai azt bizonyítják, hogy a battle pass-rendszerrel vagy egyéb mikrotranzakciós opciókkal kiegészített free-to-play modell több, mint működőképes. Korábban szóltak pletykák arról, hogy az Infinite bevezetheti a széria első battle royale-játékmódját, így ha a hagyományos meccsek során nem is feltétlenül, itt biztosan életképes lenne ez a monetizációs stratégia.

Update! Miután a hír szárnyra kapott, a Windows Central és a rendszerint megbízható információkkal szolgáló insider, Klobrille is megerősítette az infókat, úgy tűnik tehát, hogy a Smyths Toys hirdetése nem volt légből kapott.

Ma reggel pedig a 343 Industries úgy látta, felesleges tovább ignorálni az elefántot a szobában, és hivatalosan is bejelentették: tényleg free-to-play lesz a Halo: Infinite multiplayer része és 120 fps-sel fog futni az Xbox Series X-en. Zárásként hozzátették, hogy hamarosan még több részletet megosztanak majd a többjátékos módról.

8 komment - szólj hozzá!