Óriásit futott az EA live service-stratégiája

  • Írta: szlav
  • 2020. július 31.
  • Biznisz
Link másolása
A koronavírus és az ezzel járó otthonlét óriásit lódított az Electronic Arts élő szolgáltatásként futó játékain és azok bevételein. A legnagyobb ugrást a FIFA Ultimate Team statisztikái produkálták.

Miközben a társadalom jelentős része bezárkózott a négy fal közé, a FIFA 20, az Apex Legends, a Madden NFL 20 és a The Sims 4 sorra döntögették a rekordokat. Az Electronic Arts legfrissebb üzleti jelentése szerint a FIFA Ultimate Team futotta a legnagyobbat - a focis játék őrülten népszerű játékmódja 70 százalékkal több bevételt produkált, mint tavaly ilyenkor.

Az EA vezetőségének két legfőbb fejese, Andrew Wilson és Blake Jorgensen nyíltan elárulta a befektetőknek szóló beszámolóban, hogy a koronavírus okozta nemzetközi karanténhelyzet kimondottan pozitívan érintette a vállalatot üzleti szempontból. Több tízmillió új játékos csatlakozott az EA ökoszisztémájához, legyen szó akár a sportjátékokról, a mobilos címekről, vagy más, folyamatosan frissülő játékokról, ez pedig alaposan meglátszott a negyedéves bevételeken is.

Az Apex Legends például lényegesen több bevételt produkált az idei első negyedévben, mint eddig bármikor - beleértve a megjelenés utáni rohamot is. A The Sims 4 is folyamatosan döntötte a saját napi, heti, illetve hónapos rekordjait, mára pedig több mint 30 millió játékossal büszkélkedhet.

Népszerűek voltak a sportjátékok is. Az elmúlt negyedévben hétmillió új felhasználó csatlakozott a FIFA-hoz - kétszer annyi, mint a tavalyi első negyedévben. A Madden NFL játékosszáma is jókorát ugrott: 140 százalékkal többen dobálták a disznóbőrt, mint tavaly ilyenkor.

Összesítve tehát az EA live service-szolgáltatásai 416 millió dolláros növekedéssel zárták a periódust, ezzel elérve az 1,1 milliárd dolláros éves bevételt. Természetesen ez a rendkívüli ugrás kívül esik a normalitás határain, Blake Jorgensen is elismerte, hogy az átlagos életvitel fokozatos normalizálódásával valószínűleg innen már lefelé csörgedeznek majd a számok, a vállalat vezető menedzsere szerint azonban határozott zuhanás helyett fokozatos csökkenésre érdemes számítani.

3.
3.
#2: Hiába tagadod, lehozta az újság.
2.
2.
Yanez
#1: 1 centet nem toltam bele. Többet ésszel, mint erővel. ;)
1.
1.
Hallod, Yanez, már 416 millió dollárt beletoltál FUT-ba?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...