Bakeliten is megjelenik a Cowboy Bebop OST-je

  • Írta: Baloo
  • 2020. augusztus 1.
  • Cooltúra
Link másolása
Úgy néz ki, hogy az 1998-as anime a reneszánszát éli, hiszen amellett, hogy a Netflix épp az élőszereplős adaptációján dolgozik, egy hete Spotifyra is felkerült a sorozat soundtrackje. Most pedig megtudtuk, hogy bakeliten is elérhető lesz az OST.

Minden idők egyik legjobb animéjének, a Cowboy Bebopnak épp nagyban készül az élőszereplős feldolgozása a Netflix tolmácsolásában, amiről idáig sajnos fájóan keveset tudunk. Amennyiben űrfejvadász-hangulatba hoznátok magatokat a premierig, akkor az egy hete Spotifyra felkerült soundtracknél keresve sem találnátok jobb segédeszközt. Pontosabban de, a hamarosan bakeliten is megjelenő soundtracket!

 

A Cowboy Bebop sikeréhez és hangulatához tagadhatatlanul hozzájárultak a korukat megelőző kis történetek, a fergetegesen megrajzolt akciójelenetek és persze a japán együttes, a Seatbelts fülbemászó jazz és blues dallamai, amiket hamarosan bakelitlemezen is meghallgathatunk majd. A tervek szerint a lemezre 22 dal fog felkerülni, és november 6-án debütál világszerte - így remélhetőleg Magyarországon is.

9.
9.
GemForge
Nem magamtól voltam ilyen okos, csak rágugliztam. :)
8.
8.
GemForge
#6: A későbbi, elektromos erősítésű lemezjátszók normál, majd mikrobarázdás hanglemezei pedig a hőre lágyuló poli-vinil-klorid és a poli-vinil-acetát kopolimerjéből, acetilcellulóz-polivinilkloridból készültek, aminek a márkaneve Vinyl.
Magyarországon a CD hanghordozók megjelenése után kezdték „bakelit”-nek nevezni a régi hanglemezeket a magyar műszaki és zenei szlengben. A téves szóhasználat, a metonímia okozója, hogy a vinyl hanglemezek anyaga is fekete és viszonylag kemény, hasonlóan a telefonkészülékek, fogantyúk anyagaként régen jól ismert bakelithez.
7.
7.
Mortis
#6: így terjedt el a köztudatban. a stihl-fűrészek sem mind Stihl gyártmányok. mellesleg, a vázát hívják kerámiának.
6.
6.
pkflavio
Be is fogom szerezni ha nem lesz borsos az ára. Csak egy kis plusz infó, nem bakelitnek hívják hanem vinyl, LP, vagy nagylemeznek. Az LP anyaga a bakelit. A vázát sem úgy hívjuk hogy kerámia vagy agyag :D .
2.
2.
Baloo
#1: A Netflix féle Death Note adaptáció után megértem, hogy ha valaki így érez :D.
1.
1.
Heldengeist
A hírek alapján, amit én láttem, nem készül semmilyen élőszereplős adaptáció. Egy szokásos netflix elcseszé készül, ami bitorolja a sorozat címét és a karakterek nevét, de nem érti és nem is érdekli, mitől sikeres az eredeti.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...