Pletyka: ingyenes lesz az online multi Xboxon?

A kötelező havi extra költség az online multiplayer játékhoz már az Xbox Live megjelenése óta velünk van a konzolokon, azonban az elmúlt hetekben egyre több helyről szivárognak olyan spekulációk, hogy ez a közeljövőben megváltozhat.

Az Xbox 360/PlayStation 3-érában hatalmas vitatéma volt, hogy megéri-e fizetni az online multiért, és cserébe jobb szolgáltatást kapni (xboxos tábor), vagy inkább a kicsit fapados -cserébe ingyenes - szolgáltatást választani (playstationös tábor). Akármi is volt az álláspontunk, a jelenlegi generációban végül mind a Sony, mind a Nintendo átvette a Microsoft által bevezetett szokást.

Azonban az elmúlt időben egyre több helyről hallani azt, hogy ez a több évtizedes "tradíció" megváltozik az Xbox családnál. Az első ilyen spekulációk akkor erősödtek fel, amikor pár napja kiderült, hogy a Microsoft elengedi egyéves Xbox Live Gold-előfizetés forgalmazását, vélhetően azért, hogy az Xbox Game Pass Ultimate-re hangolja át a játékosokat.

Azóta több forrás is részletesen kifejtette erről véleményét. A mostanában elég megbízható bennfentes információkkal rendelkező Jeff Grubb úgy véli, hogy a jövőben ingyenes lesz az online multi Xboxon, amivel szerinte az is egybecseng, hogy a Halo: Infinite multiplayer része free-to-play lesz.

Természetesen ez egyelőre mind csak pletyka, de ha valóban meglépik ezt a redmondiak, és a Sony nem változtat a saját üzletpolitikáján, akkor az hatalmas előnyhöz juttathatja a jövőben az Xbox Series X-et.

73 komment - szólj hozzá!