Resident Evil 3 - nem fogyott olyan jól, mint az előd

Jól indította az áprilistól júniusig tartó első negyedévét a Capcom, de nem lehet felhőtlenül boldog, hiszen hiába vetette be már tavasszal az egyik nagyágyúját, az nem hozta azokat a számokat, amiket a kiadó elvárt volna tőle.

Nem fogyott olyan jól a Resident Evil 3 remake-je, mint egy évvel ezelőtt a második rész hasonlóan újraalkotott kiadása, pedig a rajt még egész ígéretes volt. Míg a Nemesis elől való menekülés 2,7 millió kópiára volt jó az első három hónapban, addig a Resident Evil 2 remake-jéből két hónap alatt 4,2 milliót sikerült értékesíteni. Annak idején pedig a Resident Evil 7 3,5 millió példányban fogyott.

Néhány további eladási adattal is elbüszkélkedett a Capcom; a Resident Evil-széria 103 millió eladott példánnyal vezeti a listát, őt követi a Monster Hunter-franchise, ami már 64 milliónál jár - ebből a Monster Hunter World termelt ki 16 milliót, míg a Monster Hunter World: Iceborne 5,8 milliót. Harmadik helyen áll a Street Fighter-széria a maga 45 milliójával, majd jön a Mega Man 36 millióval, a Devil May Cry 22 millióval, és a sort a Dead Rising-sorozat zárja 14 millióval.

24 komment - szólj hozzá!