A PS4-játékokra fókuszál a következő State of Play

Még ezen a héten újabb State of Play-adással jelentkezik a Sony, aminek az érdekessége az, hogy ezúttal nem a következő generációs konzolon, hanem a PlayStation 4-en lesz a nagyobb hangsúly.

Korábban már elhintette a Sony, hogy idén újabb PlayStation 5-ös játékok kerülnek bejelentésre, azonban most nagyon úgy néz ki, hogy erre nem a következő State of Play-előadáson fog sor kerülni.

Egy rövid Twitter-bejegyzésből ugyanis kiderül, hogy az augusztus 6-án, vagyis csütörtökön, este 10 órakor vetítésre kerülő műsorban ezúttal a PlayStation 4-re és PlayStation VR-ra (is) érkező játékokon lesz a fókusz. Persze kapunk némi helyzetjelentést pár PS5-ös third-party és indie játék kapcsán, de nagy leleplezésekkel ne számoljunk - írja a Sony.

Kompatibilisek lesznek a PS4 kiegészítői az új konzollal?

Ezenkívül - mintegy ráhangolásként - megosztották velünk, hogy melyik PS4-es kiegészítők lesznek kompatibilisek az új konzollal.

Ezek alapján nem kell lemondanunk a PS4-hez licencelt autókormányokról és botkormányokról, ezenkívül pedig a Platinum és Gold vezeték nélküli fejhallgatók, és minden más, jackcsatlakozót vagy USB-portot használó füles is működni fog a PS5-tel.

Szerencsére a PlayStaton Move kontrollereinket sem kell kukáznunk, hiszen ezek is használhatóak lesznek a PlayStation 5-ön futtatott VR-játékokhoz. Jó hír, hogy a PS4-es PlayStation Camera is kompatibilis lesz az új konzollal, de szükségünk lesz hozzá egy extra átalakítóra, amit az ígéretek szerint ingyen megkapunk majd.

Talán a legfontosabb azonban, hogy a DualShock 4 kontrollereinket sem kell kihajítanunk az ablakon, mivel azok is működni fognak az új géppel - igaz, itt van némi csavar a dologban. A PS4-es irányítókkal csak a visszafelé kompatibilitásban futtatott PS4-játékokkal játszhatunk a PlayStation 5-ön.

A japánok ezt a korlátozást a DualSense drasztikus újításaival indokolják, mondván, hogy az új címek csak így tudják rendesen kihasználni a vadonatúj kontroller extra funkcióit.

Update! A kontrolleres hír kapcsán a Microsoft lecsapta a labdát, és igyekezett leszögezni, hogy az Xbox Series X természetesen az Xbox One összes irányítójával kompatibilis lesz.

26 komment - szólj hozzá!